ramzes

{socialsites}
|
The Walking Dead - gra zakończona
Cześć, co sądzicie o grze The Walking Dead? Ostatnimi czasy wyszedł epizod 5, który ma być tym ostatnim.
Oglądnąłem epizod u angielskojęzycznych youtuberów, powiem tak - zakończenie jest bardzo smutne, jak dla mnie troche zbytnio. Co myślicie, będzie jeszcze drugi sezon, może tym razem będziemy prowadzić Clementine?
|
|
25-11-2012 11:00 |
|
gremlin

{socialsites}
|
RE: The Walking Dead - gra zakończona
Trochę Wam zazdroszczę, sam nie potrafię się zaangażować w grę na tyle, by jakaś specjalnie mnie poruszyła. W TWD nie grałem, widziałem jedynie materiały z tej gry. Podobały mi się wybory stawiane przed graczem. Szkoda jedynie, że pomimo zapewnień autorów konsekwencje podejmowanych decyzji są marginalne.
Same "zagadki" - śmiech na sali. Brakowało tylko w interfejsie migającej ikonki z podpowiedzią/rozwiązaniem, żeby podkreślić, kto jestem celem marketingowym tej gry. Już i tak pokuszono się o komunikaty "XXX docenia, że stanąłeś w jego obronie". Rozumiem, że cześć graczy to tzw. każuale, może im brakować zręczności lub pewne rzeczy nie są dla nich oczywiste tak jak dla ludzi, którzy na gry przeznaczają więcej czasu. Jednak to nie świadczy o tym, że brakuje im zdolności logicznego myślenia.
Mam mieszane uczucia względem QTE, ale zdecydowanie nie znoszę tych, które wymagają od gracza mashowania klawiszy/przycisków. Na szczęście nie ma zbyt wiele takich fragmentów.
Jako interaktywna animacja TWD jest świetna, lecz jako gra - cóż, nadal ma jakieś plusy, ale wolę to obejrzeć na tubie czy innym strimie niż wydawać pieniądze.
Screw you guys, I'm goin' home!
|
|
12-12-2012 15:41 |
|
SiemaArczi

{socialsites}
|
RE: The Walking Dead - gra zakończona
Nie powiedziałbym, że pieniądze na Żywe Trupy są wywalone w błoto. To tak samo jak byś kupił bardzo dobry, interaktywny serial.
Mogę się założyć o piwo, że jak byś zrezygnował z YT i zagrał w to sam, na takie błahe sprawy jak komunikaty nie zwróciłbyś uwagi
Jeśli chodzi o same zagadki - niby ułatwienie, ale bardzo dobre ułatwienie. Twórcom, tak mi się wydaje zależało na hmm... dynamice emocjonalnej (?), no bynajmniej chodzi o to, żeby przy szukaniu jakiegoś przedmiotu, nie znudziło ci się, i żebyś nie wyłączył gry.
|
|
12-12-2012 17:49 |
|