Post Reply 
The Walking Dead - gra zakończona
Author Message
ramzes Offline
*

The Walking Dead - gra zakończona
Cześć, co sądzicie o grze The Walking Dead? Ostatnimi czasy wyszedł epizod 5, który ma być tym ostatnim.
Oglądnąłem epizod u angielskojęzycznych youtuberów, powiem tak - zakończenie jest bardzo smutne, jak dla mnie troche zbytnio. Co myślicie, będzie jeszcze drugi sezon, może tym razem będziemy prowadzić Clementine?
25-11-2012 11:00
Find all posts by this user Quote this message in a reply
DudziPL Offline
*

RE: The Walking Dead - gra zakończona
[SPOILER] Chciałbym ale bez Lee to już nie będzie to samo :( Chociaż słyszałem, że drugi sezon tej gry jest już w drodze więc może w styczniu dowiemy się co z Clem.

Siemanko
25-11-2012 12:48
Tylak21 Offline
*

Szkoda mi było Lee, tak smutno się zrobiło strasznie. Zawsze się cieszyłem, jak zrobiłem coś z Clem, a teraz dupa. Liczę, na to, że coś będzie z Clem, bo to zakończenie jest strasznie smutne i wzruszające ;p
25-11-2012 17:26
Leszczomen Offline
*

SPOILERY UWAGA SPOILERY UWAGA!!!
To nie jest smutne....TO JEST MEGA SMUTNE! Chciało mi się płakać. Szkoda że tyle osób zginęło, miałem nadzieję że chociarz Ben i Kenny przeżyją.
KONIEC SPOILERÓW, KONIEC SPOILERÓW!!!
02-12-2012 20:04
Elwood Offline
*

[spoiler]Taka rada na przyszłość - jeżeli spoilujesz, używaj [spoiler].[/spoiler]

Samemu w Walking Dead nie grałem, ale oglądnąłem wszystkie epizody na streamach i wygląda to nadspodziewanie dobrze. Z tym, że zakończenie niezbyt mnie ruszyło. Choć Lee był ciekawą postacią, muszę przyznać.
02-12-2012 20:21
SiemaArczi Offline
*

TWD obudził we mnie nieziemskiego kaca moralnego... Tyle na prawdę poważnych decyzji a zarazem smutnych, gdzie nie ma mniejszego zła - trzeba sobie jakoś z tym poradzić.
Na samym wstępie podłamałem się, kiedy musiałem wybrać między ratowaniem Dzieciaka na traktorze czy gościa z przejechaną nogą, i modliłem się - DOSŁOWNIE, modliłem sie, żeby ten przypadek był najcięższym w tej grze... niestety, bywało coraz gorzej.
Ogromne brawa dla scenarzysty, dobra robota !
10-12-2012 20:09
aseeon Offline
*

Właściwie, to żadna gra do tej pory nie poruszyła mnie tak jak to zrobił The Walking Dead. Mam szczerą nadzieję, że będzie więcej takich gier. Zacierających granicę, stawiających przed niemożliwymi wyborami, no i po prostu dobrze snujących opowieść. Nie jest to oczywiście gra dla każdego, ludzie ceniący tylko i wyłącznie akcję mogą nie znaleźć tutaj niczego dla siebie. Jeżeli jednak ktoś lubi grę która stawia pytania skłaniające do refleksji, to polecam.

Deal with it.
12-12-2012 02:48
Darkus Offline
*

Najlepsze jest sterowowanie momentami ala Farenheit. Lubie takie przygodówki, więcej niż tylko klik klik... Jeśli można to nazwać przygodowka.
Stylizacja grafiki pasuje do komiksowego pochodzenia Uniwersum, graficy odwalili kawał dobrej roboty!
Nieszczęśliwy koniec fabuły to nawet plus! Czemu? Temu że przetrwanie w świecie zombie to tylko odroczenie śmierci...
Dla mnie 10/10. Godna tytułu gry roku który dostała.
12-12-2012 14:28
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
gremlin Offline
*

Trochę Wam zazdroszczę, sam nie potrafię się zaangażować w grę na tyle, by jakaś specjalnie mnie poruszyła. W TWD nie grałem, widziałem jedynie materiały z tej gry. Podobały mi się wybory stawiane przed graczem. Szkoda jedynie, że pomimo zapewnień autorów konsekwencje podejmowanych decyzji są marginalne.

Same "zagadki" - śmiech na sali. Brakowało tylko w interfejsie migającej ikonki z podpowiedzią/rozwiązaniem, żeby podkreślić, kto jestem celem marketingowym tej gry. Już i tak pokuszono się o komunikaty "XXX docenia, że stanąłeś w jego obronie". Rozumiem, że cześć graczy to tzw. każuale, może im brakować zręczności lub pewne rzeczy nie są dla nich oczywiste tak jak dla ludzi, którzy na gry przeznaczają więcej czasu. Jednak to nie świadczy o tym, że brakuje im zdolności logicznego myślenia.

Mam mieszane uczucia względem QTE, ale zdecydowanie nie znoszę tych, które wymagają od gracza mashowania klawiszy/przycisków. Na szczęście nie ma zbyt wiele takich fragmentów.

Jako interaktywna animacja TWD jest świetna, lecz jako gra - cóż, nadal ma jakieś plusy, ale wolę to obejrzeć na tubie czy innym strimie niż wydawać pieniądze.

Screw you guys, I'm goin' home!
12-12-2012 15:41
SiemaArczi Offline
*

Nie powiedziałbym, że pieniądze na Żywe Trupy są wywalone w błoto. To tak samo jak byś kupił bardzo dobry, interaktywny serial.
Mogę się założyć o piwo, że jak byś zrezygnował z YT i zagrał w to sam, na takie błahe sprawy jak komunikaty nie zwróciłbyś uwagi
Jeśli chodzi o same zagadki - niby ułatwienie, ale bardzo dobre ułatwienie. Twórcom, tak mi się wydaje zależało na hmm... dynamice emocjonalnej (?), no bynajmniej chodzi o to, żeby przy szukaniu jakiegoś przedmiotu, nie znudziło ci się, i żebyś nie wyłączył gry.
12-12-2012 17:49
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Dead Island - Pierwsze wrażenia ManyMM 12 3.798 13-12-2012 18:17
Last Post: MircoCroCop
  Left 4 Dead ManyMM 4 2.243 18-10-2011 08:46
Last Post: ManyMM

Forum Jump:

User(s) browsing this thread:
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5