Post Reply 
Piractwo
Author Message
LamaTiVi Offline
*

RE: Piractwo
(24-01-2013 07:04 )Infelicity Wrote:  
(23-01-2013 21:07 )LamaTiVi Wrote:  masz demo, sciągnij zagraj nie podoba się nie kupuj,
Taa, wszystko świetnie, tylko wyobraź sobie, że zwłaszcza najwięksi wydawcy rezygnują z dem? Wtedy z tzw. "praworządnych" sposobów na wyrobienie sobie opinii jest poczytanie np. takich różnych CD-Actionów, w którym Mass Effect 3 dostaje 10/10, bo jak powiedział recenzent: "Ta gra ma wiele wad, ale na nie nie zwracam uwagi". Bardzo przekonujące, nie?
Poza tym kolejny niesamowity tok myślenia:
Quote:a jeśli ściągniesz od razu i Ci nie podejdzie to jesteś zjebany.
Bo? Bo co się stanie? Zaoszczędzi pieniądze i czas, wiedząc że to nie gra dla niego.
Tłumaczenie...
Możesz sobie gadać ściągniecie gry z neta jest nielegalne i nic tego nie zmienia
e: idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz?
(This post was last modified: 24-01-2013 13:45 by LamaTiVi.)
24-01-2013 13:42
Find all posts by this user Quote this message in a reply
TCW Offline
*

LamaTiVi Wrote:idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz?
W mojej ocenie porównanie jest całkowicie nietrafione.
24-01-2013 14:11
Lavos Offline
*

Szkoła sidiekszonowa aka metafora samochodu. Platon chowa się przy niej ze wstydu.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
24-01-2013 15:12
Malix Away
*

LamaTiVi: Jeżeli ktoś przyszedłby pod mój dom i sobie go skopiował - nie ma problemu. Tak działają torrenty. Torrenty nie działają tak jak kradzież - że jedna strona traci, tylko na zasadzie symbiozy - jedni drugim udostępniają.

A tak w temacie to najwięcej nabywców muzyki jest wśród pobieraczy :]
24-01-2013 15:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
LamaTiVi Offline
*

nie nie skopiował! Tylko cegła po cegle musi go zbudować kupić projekt. W swoim życiu wydałem nie jedną grę, i jeśli wchodząc na torrenty widzisz ją, jeśli wchodzisz na peb warez jakiś i ja widzisz to nie jest Ci miło... nie chodzi o to że tracisz pieniądze bo tacy co ściągają i tak jej nie kupią. Chodzi o szacunek do czyjejś pracy tylko o to chodzi.
24-01-2013 15:40
Adler Offline
*

Może nie jest miłe ale piractwo istnieje z powodu wielu problemów. Zamiast z piratami walczyć twórcy powinno te problemy rozwiązać.
(This post was last modified: 24-01-2013 16:11 by Adler.)
24-01-2013 16:09
LamaTiVi Offline
*

Wychowywać ludzi proszę Cię...
24-01-2013 16:11
Malix Away
*

Kurwa gościu, gdyby nie torrenty to większość ludzi którzy kupiła twoją grę nie dowiedziałaby się o niej. Jeżeli blokujesz gry na torrentach aby mieć więcej pinionszkóf to zyskujesz całkiem odwrotny efekt...
24-01-2013 16:20
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

LamaTiVi Wrote:Chodzi o szacunek do czyjejś pracy tylko o to chodzi.
O, jeszcze brakowało mi tej frazy!
Czyli z metafory, która ma wstrząsnąć odbiorcą poprzez sprowadzenie pobrania gry do czegoś bardzo namacalnego (kradzież fizycznego przedmiotu) zjeżdżamy do mówienia o szacunku. Może jeszcze piractwo jest niehonorowe? Albo niemęskie? Czekam na więcej patetyczności, wiadomo przecież, że za każdą kupioną kopię gry, jednemu z twórców płynie łza dumy.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
24-01-2013 16:34
LamaTiVi Offline
*

Podejście admina jest ciekawe ;) Pozdrawiam wątek dla mnie zamknięty. O piractwie tyle już powiedziano. Jedni będą trzymali swego a drudzy czegoś innego.
24-01-2013 17:00
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5