LamaTiVi

{socialsites}
|
RE: Piractwo
(24-01-2013 07:04 )Infelicity Wrote: (23-01-2013 21:07 )LamaTiVi Wrote: masz demo, sciągnij zagraj nie podoba się nie kupuj,
Taa, wszystko świetnie, tylko wyobraź sobie, że zwłaszcza najwięksi wydawcy rezygnują z dem? Wtedy z tzw. "praworządnych" sposobów na wyrobienie sobie opinii jest poczytanie np. takich różnych CD-Actionów, w którym Mass Effect 3 dostaje 10/10, bo jak powiedział recenzent: "Ta gra ma wiele wad, ale na nie nie zwracam uwagi". Bardzo przekonujące, nie?
Poza tym kolejny niesamowity tok myślenia:
Quote:a jeśli ściągniesz od razu i Ci nie podejdzie to jesteś zjebany.
Bo? Bo co się stanie? Zaoszczędzi pieniądze i czas, wiedząc że to nie gra dla niego.
Tłumaczenie...
Możesz sobie gadać ściągniecie gry z neta jest nielegalne i nic tego nie zmienia
e: idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz?
(This post was last modified: 24-01-2013 13:45 by LamaTiVi.)
|
|
24-01-2013 13:42 |
|
TCW

{socialsites}
|
LamaTiVi Wrote:idąc do sklepu kupić czekoladę próbujesz ją jeśli Ci smakuje to bierzesz, sobie inną nową niezapakowaną i dopiero płacisz?
W mojej ocenie porównanie jest całkowicie nietrafione.
|
|
24-01-2013 14:11 |
|
Lavos

{socialsites}
|
Szkoła sidiekszonowa aka metafora samochodu. Platon chowa się przy niej ze wstydu.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
24-01-2013 15:12 |
|
Lavos

{socialsites}
|
LamaTiVi Wrote:Chodzi o szacunek do czyjejś pracy tylko o to chodzi.
O, jeszcze brakowało mi tej frazy!
Czyli z metafory, która ma wstrząsnąć odbiorcą poprzez sprowadzenie pobrania gry do czegoś bardzo namacalnego (kradzież fizycznego przedmiotu) zjeżdżamy do mówienia o szacunku. Może jeszcze piractwo jest niehonorowe? Albo niemęskie? Czekam na więcej patetyczności, wiadomo przecież, że za każdą kupioną kopię gry, jednemu z twórców płynie łza dumy.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
24-01-2013 16:34 |
|