Post Reply 
'Tanie' zdobywanie wyświetleń - "Dodaj jako przyjaciela"
Author Message
Kern3l Offline
*

'Tanie' zdobywanie wyświetleń - "Dodaj jako przyjaciela"
Witam,

ostatnio postanowiłem nieco przeczyścić listę "Znajomi" na moim kanale i zmienić politykę przyjmowania nowych. Gdy się do tego zabrałem, przy każdej osobie jakiej nie kojarzyłem sprawdzałem maile z jej nazwą użytkownika. Pokazywały mi się powiadomienia o zasubskrybowaniu, zaproszeniu do wiadomości, wszelkich wiadomościach, komentarzach, a nawet o wiadomościach na tym forum (jeśli nick się zgadzał). Wtedy zobaczyłem także kilku(nastu?) użytkowników, którym jedyną akcją było zaproszenie do znajomości, a po spojrzeniu na ich kanały byłem pewien, że jestem zupełnie przypadkową dla nich osobą - mnóstwo filmów o zupełnie innej tematyce, w innym języku.

Okazuje się, że to jedna z metod reklamowania się. Gdy ktoś się wciska do naszych "Znajomych", to pojawiają się ich filmy i biuletyny na naszej stronie głównej YT. Coś jak sub4sub, tylko mniej chamskie.

Myślę, że warto o tym napisać na tym forum, gdyż nigdzie nie widziałem o tym informacji, a warto odrzucić plew ze swoich notyfikacji na stronie głównej (która jest bardzo użyteczna).

Pozdrowienia!
K.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
09-08-2011 22:35
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mandero Offline
*

RE: 'Tanie' zdobywanie wyświetleń - "Dodaj jako przyjaciela"
Zaznacz wszystko, usuń. Codzienna praktyka, idzie po 50 zaproszeń do kosza.
09-08-2011 23:45
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

(09-08-2011 23:45 )Speedovsky Wrote:  Zaznacz wszystko, usuń. Codzienna praktyka, idzie po 50 zaproszeń do kosza.

50 dziennie? Pff, najgorsze, że nie można sensownego filtru na to ustawić w skrzynce mailowej, bo niektóre zaproszenia mogą być sensowne.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
09-08-2011 23:52
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Mnie zastanawia co innego. Często ludzie ~10000 widzów i więcej przyjmują wszystkich jak leci. Ciekawe, czy ma to jakiś wpływ na profit, czy też jest to po prostu znużenie ciągłym ignorowaniem.
09-08-2011 23:53
Lavos Offline
*

Meh. To już było wiadome od dawien dawna. Co innego jest ciekawe:
Quote:Pff, najgorsze, że nie można sensownego filtru na to ustawić w skrzynce mailowej, bo niektóre zaproszenia mogą być sensowne.

Czyli narzekasz na to, że zapychają ci skrzynkę gazetkami z supermarketów, ale nie zrzekniesz się tego, bo czasem coś ciekawego wypatrzyć można.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
09-08-2011 23:57
Kern3l Offline
*

Apparatus, to także ciekawe zachowanie. Ktoś wysyła zaproszenie do "Znajomych", nie subskrybuje i nie znasz typa - coś nie tak, gdyż skąd może wiedzieć, że przyjmiesz? Prawdopodobnie nie jest to przyszły widz. Z kolei jak ktoś subskrybuje i wysyła zaproszenie, a nie znasz go, to czemu owe zaproszenie wysyła? Aby pojawić się na liście znajomych tej osoby?

Lavos, to nie jest tak płytkie - to także zależy od tego, co rozumieją ludzie pod pojęciem "Znajomy" na YT. Dla mnie to nie jest jakaś oferta wymiany linków - gdyby była, porównanie byłoby na miejscu. Rzecz w tym, że dla niektórych jest to sposobem reklamy - tych bym odsiewał, tak jak spam odsiewam od dobrych maili. Dokładniej - narzekam na brak sensownych narzędzi by odsiewać spam od normalnych wiadomości w przypadku notyfikacji o zaproszeniu do znajomych z YT. Ponieważ tam można ustawić albo nic, albo wszystko. Ja nie chcę w ogóle "ofert handlowych" jak w gazetkach z supermarketów, ja chcę tylko sensowne zaproszenia. Za bardzo spłyciłeś w porównaniu.

10-08-2011 00:11
appareil Offline
*

Myślę, że Lavos odnosił się do wiruswego marketingu niektórych popularnych youtuberów, którzy sami rozsyłają masowo zaproszenia losowym użytkownikom.
10-08-2011 00:31
FeBul Offline
*

Ja się spotkałem ostatnio z lepszą sytuacją:
"Dodaj mnie do polecanych to ja cb też" - śmiechu warte

TOPIC
Dlatego mam w znajomych ludzi których znam.
Dodam że nie wszyscy chcą dodać kogoś do przyjaciół tylko dla reklamy, też dlatego że "polubiła tą osobę przez youtube"
10-08-2011 01:36
Lavos Offline
*

@Kern3l
Bo i komplikujesz ponad normę. Czemu po prostu nie będziesz przyjmował zaproszenia ludzi bardziej aktywnych? Jeśli takie zaproszenie nie jest dla ciebie wymianą linków, to czym?

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
10-08-2011 07:27
punio7 Offline
*

W sumie K3rnel ma sporo racji, ale jest to tylko w części przypadków. Ja często obserwuję "popularne trio" w skrzynce pocztowej. Ktoś pisze komentarz pod jednym filmem, subskrybuje i dodaje do znajomych. Taka to jakaś filozofia wyjęta z naszej klasy iż dodanie do znajomych ma być jakimś uznaniem.

[Image: 88440151.gif]
10-08-2011 09:36
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5