Omnomnom, haczyk.
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: Ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł żeby aż tak bardzo rozmyślać nad "sprzedajnością" zagrajmerów, co w niektórych tematach tutaj wydaje się być najważniejszą kwestią.
Nie tyle co najważniejszą kwestią, co sensem istnienia DANEGO tematu.
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: Przykład? Z tego co zrozumiałam nie ma tutaj (zazwyczaj) ogólnej niechęci do minecrafta jako takiego, ale do wykorzystywania go jako napędu dla początkującego kanału youtube, żeby jak najszybciej nachapać się niczego nie podejrzewających, niewinnych widzów lubiących minecrafta, inaczej zwaną Mainstreamową Minecraftową Masą (MMM).
Ponieważ z doświadczenia wiem, iż na rozsławionej, objawionej tubie, (youtubie) większość widowni nie jest pełnoletnia, mimo tego iż nie mam żadnych danych... oh wait.
![[Image: beztytuuvpq.png]](http://img594.imageshack.us/img594/6900/beztytuuvpq.png)
Obraz widowni z mojej działalności, nie muszę mówić iż ostatnie 6% raczej zakwalifikowałbym do pierwszej tabelki, ponieważ chcą mieć dostęp do cycków na youtubie.
Co za tym idzie, większość kocha Minecraft, błąd, ubóstwia Minecraft, powiedzcie mi, ale kanałów bez nutki Minecrafta w tle da ktoś rady wymienić, które mają 10k subówki (polskich)? Będzie ich więcej niż na palcach jednej ręki?
[spoiler]
Filmik na rozluźnienie:
http://www.youtube.com/watch?v=rXURDQ0XNw4
[/spoiler]
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: Zarzut "Nagrywasz pod publiczkę" mnie dziwi. A pod kogo mają nagrywać?
Nie chodzi o to, iż nagrywają dla ludzi którzy ich oglądają, tylko o to, iż nagrywają po to, żeby nachapać jak największą ilość kultystów do swojego "kościółka" w którym głoszą swój punkt widzenia.
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: Pewnie, można krytykować komentarz głosowy i tak dalej, ale sam dobór gry?
Wolność słowa. Tak to najlepiej skwitować, poza tym, powiedz mi, jak ktoś z parafialnym głosem mógłby komentować shootera pokroju CoD lub Quake'a? :)
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: Natknęłam się też na Szmatube. Nie wiem kto to stworzył, nie wiem czyja była idea, tak naprawdę to nie mój biznes i mało mnie to interesuje. Przeczytałam, mówiąc uczciwie, i pożałowałam. Raz, historie nie były porywające, dwa, sens ich napisania jest mi dotąd nieznany (ku przestrodze może?), a trzy..
Szmatub jest "portalem" który przekazuję informację, dzieje tuby, o których nie warto zapomnieć, ba, znalazłabyś nawet artykuły o tym, i innym forum zagrajmerskim, za które autorom należy się zimne piwo, naprawdę.
(16-04-2012 21:53 )Nastka Wrote: że zaczęłam myśleć o Was jako o Loży Szyderców. Takiej, która poprawiając monokle i sumiaste wąsiska spojrzy na paru zagrajmerów...
Milordzie... Ech nvm. Wybacz, ale najwyraźniej chcesz mas wepchnąć do worka rzekomych hejterów. Odpowiem tak: Jest to forum na którym możesz poznać opinie dość zróżnicowanego ogółu, mamy wujka Lavosa który psioczy na każdy level ssanie, Gika który nienawidzi fenomenów youtubów, ale także innych juzerów, którzy myślą zupełnie inaczej niż ci wcześniej przedstawieni.
Jest jeszcze drugie forum, aczkolwiek otrzymanie tam konstruktywnej krytyki, bądź szeroko uargumentowanej opinii jest tam tak prawdopodobne, jak wygranie w Totka, doprawdy, życzę Ci powodzenia.
Pst. Nie demonizuj całego ogółu na siłę, błagam.