Mrpati

{socialsites}
|
RE: Grafika jest najważniejsza? A co z resztą?
Częściowo się z tobą zgadzam, ale czasami grafika także bierze swój udział w kompozycji gier, na przykład Asura's Wrath, fabuła jest ciekawa, grafika jest wspaniała, udźwiękowienie jest ciekawe. I teraz ci napiszę iż grałem w demko Asury, na telewizorze full HD, myślałem że mój mózg stanie w płomieniach, tak wszystko wspaniale się komponowało.
I tutaj zrobiłaś 1 błąd, w Gothicu 2 Bezik nie chciał się wydostać z bariery, lecz musiał stanąć przed wyzwaniem uratowania świata przed...(Nie dokończę by nie spojlerować)
Ale taka prawda, grafika nie jest całością gry, oczywiście, są gry z piękną grafiką, ale z tak denną fabułą, że aż warto wpakować sobie plastikową kulkę w główkę.
W dzisiejszych czasach gry z lepszą grafiką są na podium, a te z gorszą grafiką idą w tył, Meinkraft się nie liczy, gdyż można łatwo wpakować do niego tekstury HD.
Tak więc podsumowując to co tam wypisałem, grafika w grach jest tylko składnikiem, tak samo jak udźwiękowienie prócz fabuły który jest najważniejszym elementem gier.
|
|
21-08-2012 22:38 |
|