JudiMakeFun

{socialsites}
|
RE: Krytyka a wazelina
Teksty typu ten, który przytoczyłeś kierowane są z mojej strony do osób, które szanuje i próbuję w jakiś łagodny sposób wytknąć im błędy. Jednak jeśli osoby nie znam - i pisze mi wiadomość na YT typu "jesteś w tym dobry, powiedz co poprawić" - (lub znam bardzo dobrze i wiem, że mogę sobie pozwolić na ostrzejsze słowa, gdyż nie zostaną one źle zrozumiane) to walę prosto z mostu co jest nie tak i co powinna dana osoba poprawić. Zwykle są trzy sposoby w jaki takie osoby reagują.
Pierwsza reakcja czyli - foch :). Osoba pisząca to miała na celu zwrócenie na siebie uwagi, a nie tak naprawdę poprawę własnej pracy. Wytknięcie jej w mocny sposób błędów powoduje u niej nagłą złość
Druga reakcja jest wtedy gdy ktoś zgodzi się z nami, jednak na dłuższą metę... nic nie zmieni. Niestety to nawet często się zdarza
Trzecia najbardziej pozytywna reakcja jest wtedy, gdy odbiorca takiej krytyki weźmie słowa do serca i przyłoży się i poprawi swe błędy.
Tutaj podałem sposób na przekazanie krytyki na wiadomości prywatne. Jeśli jednak mam udzielić krytyki w komentarzu do danego filmu, to używam raczej tych zwrotów okraszonych wazeliną :) (no chyba, że coś jest BARDZO rażące)
|
|
18-12-2012 13:29 |
|