Post Reply 
Heroes of Might and Magic 3 to kiepska gra.
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Heroes of Might and Magic 3 to kiepska gra.
Selevan Wrote:HoMMIV ma tak beznadziejną szatę graficzną
To podobno kwestia gustu, jednak wydaje się, że HoMMIV wyglądał lepiej na mapie przygody - ostrzejsze budynki przede wszystkim. Miasta z kolei popadały w dość taki sobie schemat 'budowania na wzgórzach (Odnotowano jednak położenie takiego miasta na mapie - przykładowy Order położony na pustyni wyglądał podobnie w podglądzie).
Jednostki wyglądały w większości przypadków gorzej niż te z HoMM3, a ich animacja jest po dziś dzień postrzegana jako zwyczajna fuszerka.

Quote:Nienawidzę tego stylu, i pewnie dlatego nigdy nie grałem.
W sumie dokładnie z takich samych przyczyn odbiłem się od czwórki za pierwszym razem. Teraz jednak dałem jej szansę i cóż, jest przyjemna. W czwórkę warto zagrać chociażby po to, by docenić zmiany, jakie wprowadzono (i jakie Nival potem w większość olał, by pogłaskać fanów HoMMIII)

Quote:I, II zbyt archaiczne,
Lol. W czym jedynka, prócz grafiki jest archaiczna? Ma bajecznie prosty system walki, musisz rozważniej wydawać złoto...no i jest ważna fabularnie.

Quote:a V+ to już tylko rimejki dla kasy.
Pleciesz niesamowite bzdury. HoMMV nie jest żadnym rimejkiem. Jego akcja dzieje się w zupełnie innym świecie (Ashan), Frakcje są dowodzone przez bohaterów nie występujących w pozostałych częściach, zaś zamki/ugrupowania mają odmienną filozofię, jednostki (nie wszystkie, wiem)...HoMMV bardziej nawiązuje do kiepskiego HoMMIII niż powiela go w nowej szacie - co powinien robić rimejk, czyż nie? O szóstce nie mogę powiedzieć za wiele, gdyż grałem w nią jakieś pięć godzin, była potwornie niewyważona, zatem wolałem poczekać na łatki normalizujące rozgrywkę. Za jakiś czas powrócę pewnie to tej części.
Gadka 'dla kasy' - serio, nie wiem czy brak wiedzy, czy ignorancja przemawia przez ciebie.

gremlin Wrote:Hm, zawsze myślałem, że są tylko 2 (wojownik i mag), nazwane dla każdej frakcji inaczej, żeby pasowały klimatem. Reklamowano to jako osobne rodzaje bohaterów?
Nie wiem, nie mam pudełka do gry (wersja z GOGa). Bardziej odpowiadałem na pytanie odnośnie argumentów przedstawianych w obronie trójki. A takie właśnie widziałem.
W zasadzie to spore cofnięcie w stosunku do poprzednich części, gdzie bohaterowie nie byli zupełnie przypisani do miast oraz różnili się od siebie w aspektach tak fundamentalnych, jak statystyki. Trójka przedstawiła to na swój wykoślawiony sposób - ot, dorzućmy więcej bohaterów, ludzie będą mieć uciechę.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
30-09-2013 10:01
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: Heroes of Might and Magic 3 to kiepska gra. - Lavos - 30-09-2013 10:01

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5