Post Reply 
"Internet persona" aka zachowanie w sieci
Author Message
punio7 Offline
*

RE: "Internet persona" aka zachowanie w sieci
Jak dla mnie dobra postawa jest takiego AVGN, gdzie w swoich filmach tworzy całkowicie zwariowaną i nierzeczywistą postać ale na wszelkich konwentach albo filmach nie związanych z AVGN zachowuje się jak normalny dorosły człowiek. Do swojej twórczości również podchodzi z dystansem więc łatwo odróżnić kreację od osoby którą jest naprawdę.

Jeżeli ktoś zaczyna nagrywać codzienne vlogi w której wcielają się w swoją "kreację" bądź próbują ja wciskać na siłę gdzie tylko się da to już zaczyna być sztuczne. Wspomniany wyżej Doug Walker stoi na cienkiej granicy, myślę że decydującym pytaniem jakie można postawić w tym miejscu jest: czy ten pan potrafiłby nagrać film całkowicie ignorując swoją kreację i czy potrafiłby uczynić ten film wart obejrzenia? AVGN wrzuca czasem nagrania spotkań z widzami i są to całkiem ciekawe, acz luźne konferencje, od czasu do czasu recenzuje też stare filmy i generalnie potrafi przekazać jakąś treść całkiem poważnie. Co do Douga już nie byłbym taki pewien.

No i oczywiście argumenty typu "to tylko kreacja" są bardzo tanie, ale jak byliśmy świadkami na polskim YT, ludzie zbyt łatwo wierzą w to co widzą w Internetach.

[Image: 88440151.gif]
(This post was last modified: 02-10-2013 12:33 by punio7.)
02-10-2013 12:32
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: "Internet persona" aka zachowanie w sieci - punio7 - 02-10-2013 12:32

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5