Post Reply 
JJayJoker otwiera sklep. Z koszulkami.
Author Message
re4der Offline
*

RE: JJayJoker otwiera sklep. Z koszulkami.
Quote:punio7 napisał(a):
Czym innym jest komercja a czym innym sprzedawanie koszulek z gry, do której nie ma się żadnych praw, za 4 dychy.
Huh? Przecież wszystkie wzory zostały stworzone przez grafika który współpracuje z JJay'em. Na koszulkach nie znajdziesz loga gry ani nawet grafik zaczerpniętych bezpośrednio gry.

Co do sedna tematu, to chyba większość z Was nie zdaje sobie sprawy, że takie sklepy powstają w głównej mierze na życzenie widzów. Tym bardziej, że po odliczeniu kosztów koszulki, nadruku, realizacji zamówień i prowizji dla CupSell'a to z tych 40zł do JJay'a trafi może 2zł-5zł. ;] Jeśli ktoś twierdzi, że JJJ próbuje się na tym dorobić, to widocznie nigdy nie był na własnym utrzymaniu i nie ma większego pojęcia o zarobkach.

Jak dla mnie sklep jest miłym ukłonem w stronę widzów. Wzory co prawda nie są jakoś wybitnie interesujące, ale ciężko jest o dobry pomysł bądź też grafików.
Wreszcie jakaś obiektywna opinia
Quote:Co złego jest w byciu komercyjnym?
Komercja to robienie czegoś co nie sprawia przyjemności dla kasy. Z tego co wiem jjay kręci let's play'e bo to mu sprawia satysfakcje. Koszulki sprzedaje raczej żeby trochę dorobić. Gdyby inny zagrajmer sprzedawał koszulki pewnie nikt by się nie przyczepił...
Quote:I to że JJ mając głównie nieletnich widzów wypuszcza koszulki "Ale Jeb*o" jest mega ale to mega żenujące.
Nieletni widzowie sami nie kupią takiej koszulki, a rodzice też pewnie nie będą skorzy do wydania kilkudziesięciu zł. na takie coś... a nawet jeśli to źle świadczy to o rodzicach nie jjay'u. Poza tym tylko dlatego że ma dużo nieletnich widzów ma olewać tych starszych?

A przy okazji, to mój pierwszy post na forum. Witam wszystkich :)
23-06-2011 08:54
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: JJayJoker otwiera sklep. Z koszulkami. - re4der - 23-06-2011 08:54

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5