Post Reply 
My Little Pony: Friendship Is Magic
Author Message
Lavos Offline
*

RE: My Little Pony: Friendship Is Magic
(21-09-2011 16:48 )kaszubiak Wrote:  Chodzi mi, że sprawdzony sposób (który kiedyś pomagał odnieść sukces) może być wg mnie wykorzystywany w MLP: FiM. Chyba dzięki temu seria ta odniosła taki sukces.
I teraz zadajmy sobie pytanie - czy sukces komercyjny kosztem jakości jest sukcesem samym w sobie?

Quote:Chodzi mi o to, że MLP nie narzuca tak "stylu życia" jak Hannah Montana. Może to nie do końca dobry przykład. Ale wiesz o co mi chodzi.
Właściwie to MLP narzuca także - miej przyjaciół, bez przyjaciół jesteś biedny, smutny, tracisz zmysły etc.

Quote:Nie zrozumiałeś mnie. Nie napisałem, że człowiek powinien kierować się w życiu tylko naukami z bajek o kucykach. Chodzi mi o to, że naukę można czerpać ze wszystkiego. Nawet oglądając takie MLP: FiM
Quote:Zgadzam się z Tobą, ale patrz wyżej. :-)
Kto kogo nie zrozumiał?
Napisałem, że nauka to naiwna oraz to, że dorośli będą mieć już te nauki poznane własnym empiryzmem, dlatego też ten dydaktyzm dziecięcy jest im całkowicie zbędny.

Quote:Może i rzeczywiście bajka jest dość schematyczna, ale ja tego aż tak bardzo nie zauważam. Jest to bajka dla dzieci, więc musi być przewidywalna. Tobie może to przeszkadzać. Innym niekoniecznie.
Zdaje sobie z tego sprawę. Tak jak z tego, że celem tego tematu oraz dyskusji z mojej strony nie było udowodniać jakąś absurdalną wyższość mojego zdania, a poznanie argumentów ze strony miłośników MLP.

Quote:Rozwiń myśl proszę.
Spotkałeś się z ludźmi którzy nagle zmieniają swój charakter i poglądy o 180 stopni? Możliwe, że takie osoby są, ale jest to mały ułamek.
Widziałem ludzi, którzy potrafili innych traktować jak szmaty, tylko z powodu złego humoru. Widziałem ludzi, którzy mimo pięćdziesiątki na karku potrafili strzelić focha, bo nastawienie 'mojsza racja' nie działało jak zawsze. Dlatego tak, ludzie prezentują multum zachowań, bo taka jest nasza psychika - relatywna. Dlatego jakakolwiek postać, czy to chodzi o film lub książkę, zawsze będzie miała więcej głębi, prezentując gamę uczuć.

Quote:Nie do końca. Po części nadinterpretujesz moje zdanie.
Och, staram się jak mogę.

@Selevan
Chcesz się podzielić jeszcze jakimiś oczywistościami? Od razu powiem, że nowinki typu 'eppur si muove' dawno już przestały bić hitem.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 23-09-2011 11:39 by Lavos.)
23-09-2011 11:38
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Lavos - 23-09-2011 11:38
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 13-03-2012, 15:09
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 14-03-2012, 22:49
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 15-03-2012, 15:50

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5