Post Reply 
My Little Pony: Friendship Is Magic
Author Message
Roofix Offline
*

RE: My Little Pony: Friendship Is Magic
Quote:Żeś pojechał ze zrozumieniem tego posta - porównywałem obie bajki pod kątem ich popularności i takich czynników.
OK, zgoda, co do popularności, ale chodziło mi o to, do kogo odgórnie jest skierowany serial - nie dziwi popularność Simpsonów, Futuramy (tak, oglądałem parę odcinków, szkoda, że nie puszczają go w telewizji tak często, jak Simpsonów), Family Guy'a itp.
Quote:Przez co cierpią same posty. Jeśli chcesz poprzestać na prostocie, to po co teraz zaczynasz się bawić w jej rozwój i kontynuujesz rozmowę?

Hmm, sprowokowałeś mnie tym:
Quote:'Zief' miało swój własny kontekst na Wielkie i Poważne argumenty roofixa, które były niczym innym, jak negacją moich własnych. To, że chłopak nie chciał tego pojąć, sprowadziło na mnie swojego rodzaju zniechęcenie.
Na przyszłość rozmówcę, który traktuje Cię poważnie, ty traktuj tak samo, a nie jakby patrząc dlań z góry.
Quote:Subiektywizm jako odgórne stwierdzenie jest dość zabawny. Twoją jedyną linią obrony jest wyciąganie dowodów na to, czym ten serial nie jest, a na argumenty czym on jest, ignorujesz.
Gdzie ten subiektywizm? Które argumenty niby ignoruję? Przedstawiłem swoje argumenty, nie ma sensu ponownie ich przytaczania. Twoich tym bardziej nie ignoruję - albo przyznaję im rację, albo kontrargumentuję, jeśli się z nimi nie zgadzam.
Quote:Fakt, komentarze miłośników/psychofanów są zawsze miarodajne. Naprawdę tym popierasz swoje tezy? Bo czuję się jakbym oglądał starą reklamę proszku Dosia.
Przesadzasz, a stwierdzanie, że to miłośnicy, lub psychofani (odgórne narzucenie schematu), nie jest najlepsze. Ktoś sobie obejrzy obie wersje i stwierdzi "fakt, nowsza wersja jest lepsza". Od razu jest miłośnikiem/psychofanem?
Quote:I dlatego ten serial jest popularny. Wielka tajemnica poliszynela odkryta.
Tak, wspominałem już, dlaczego - ludziom spodobały się animacja, humor, dubbing, wokół których skupiła się grupa fanów, robiących fanarty, gify itp. Niektórym mogły się podobać piosenki, ale do tego trzeba podejść z dystansem.
Że komuś to może się nie podobać, cóż, nikt mu nie narzuca lubienia tego, jak każdego innego serialu animowanego.
Ps. Cytowanie tutaj jest straszne.
(This post was last modified: 24-09-2011 16:27 by Roofix.)
24-09-2011 16:26
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Messages In This Thread
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Roofix - 24-09-2011 16:26
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 13-03-2012, 15:09
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 14-03-2012, 22:49
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic - Xist - 15-03-2012, 15:50

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5