Post Reply 
Diablo 3
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Diablo 3
(27-05-2012 13:45 )Selevan Wrote:  Cóż, kontrargumenty są takie, jakie argumenty.

"Gra jest okropna, bo wymusza grę online, i kosztuje 169zł."

Przestań bełkotać, jeśli możesz.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
27-05-2012 16:09
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Wan1Mas Offline

Lavosik, czy mam zrobić dla ciebie tutorial, a żebyś nauczył się, jak piszę się mój nick?

(27-05-2012 13:24 )LavosCore Wrote:  Guild Wars, zief. Gra o wiele bardziej innowacyjna od WoWa. Znów te twoje genialne punkty odniesienia.
Wychodzi dwójka, widząc po gameplayach z youtube'a mogę stwierdzić, że "innowacyjność" tej gry poszła w cholerę. Poza tym co do moich punktów odniesienia - przyrównuje grę z podobnego gatunku, nie możesz zrozumieć - bravo.

(27-05-2012 13:24 )LavosCore Wrote:  Plejmer, na litość boską, skończ z tymi dziecinnymi wyzwiskami, bo tylko pokazujesz jak bardzo nie potrafisz wytrzymać w wymianie zdań. Ja rozumiem, że troszkę frustruje fakt nie akceptowania przez niektórych tak wybitnych argumentów jak 'bo wszyscy tak robią', ale opanuj się nieco.

Znowu, W A N 1 M A S <- poszukaj liter na klawiaturze a później wklep w tej kolejności.
Dziecinne wyzwiska? Raczej zdefiniowanie kto do czego należy, mam Gika konsolowca, Makiego jako indiezjeba, naprawdę, możecie mnie nazywać fanbojem blizza, blizzzjebem, whatever.
Zachodzę w głowe jak ludzie, którzy nie zagrali w dany tytuł komentują daną grę, nie mając w ogóle pojęcia o gameplayu, "feelingu" że tak wyraże się psychologowo-internetowo. Jedynym argumentem przeciw kupnie Diablo jaki został przytoczony to "OMFG POŁĄCZENIE Z INTERNETEM HERPUS DERPUS", wybacz, wydałem 32 funty po to żeby sobie pograć, nie po to żeby mieć dylemat filozoficzny
[spoiler]"zalogować się, czy nie, pokazać blizzowi, że jestem skazany na ich łaskę, czy nie",[/spoiler]
I mean srsly, jeżeli czyimś jedynym argumentem jest to, iż potrzeba połączenia z internetem, to niech siedzi na swoim 512kb łączu.
(This post was last modified: 27-05-2012 16:16 by Wan1Mas.)
27-05-2012 16:14
Gik Offline
*

Ojoj, gdzie tu zacząć. W sumie zostałem wykluczony z dyskusji, tak więc po prostu zamieszczę tu parę sprostowań. Jadym.

Gik Wrote:W Diablo 3 nie grałem i raczej nie zagram. Nie lubię hack'n'slashy, a do tego cena mnie odstrasza. Może jest to gra świetna, nie wiem. Ale po prostu nie podoba mi się cała ta sytuacja. Blizzard tworzy trendy. Przetrzymywanie danych postaci na serwerach developera okazało się skuteczną metodą na piratów. Jestem pewien, że wkrótce reszta developerów podchwyci ten pomysł. Najpierw zasypali nas DLC, potem wprowadzili "przepustki" dla używanych gier, a teraz mamy ten syf... aha, jak wytłumaczycie absurdalnie wysoką cenę D3?

O samej grze zacząłem się wypowiadać, jak CTSG zaczął pisać mądrości w stylu "20 h to świetny wstęp do gry właściwej! A ta gra właściwa to po raz kolejny tryb single, tyle że na wyższym poziomie trudności! Hurra dla Blizzusia, który kocha swoich graczy!"

CTSG Wrote:Czuję się jakbym dyskutował z małym chłopcem który próbuje mnie zakrzyczeć. I to bijące od Ciebie przeświadczenie, że wszystko co Ci się nie podoba jest złe, to też ujmuje Ci dużo powagi. Może spróbuj przedstawić swoje argumenty rzeczowo tak, żeby nawiązać dyskusję na poziomie?

Och, to dlatego po zadaniu przeze mnie prostego pytania wyjechałeś z tekstem
Człowiek na poziomie Wrote:Gik, mam wrażenie, że za dużo Fox News oglądasz i za mało słońca do pokoju wpuszczasz.

I po 8 stronach koleś chce dyskusji na poziomie, heh.

Wy mi, że Internet jest wszędzie.
Ja wam, że nie, wszędzie nie jest.
Wy mi, że balans postaci.
Ja wam, że sklepik Pay2Win.
Wy mi, że przetrzymywanie danych na serwerach to młot na cziterów.
Ja wam, że sklepik Pay2Win.

Dlatego wywnioskowałem, że - szok - cena D3 jest nieadekwatna do jakości prezentowanych usług. A trend z przechowywaniem plików na serwerach developera będzie się upowszechniał, jestem tego pewien, a sprzedaż Diablolo 3 mnie w tej pewności umacnia. Ja wiem, że żyjemy w świecie, w którym nigdy nie można być pewnym jutra, ale przyjmijmy, że Blizzard będzie w stanie utrzymywać serwery D3 przez następne 15 lat. Powiedzmy. Ale kiedyś przecież zostaną wyłączone. Co potem? Jak z Demon Souls? "Sorry ludzie, wydaliśmy Dark Souls, nara, kupujta nasz produkt!" A jak Blizzard zbankrutuje? Baj, baj, diabolo :
@all
Gry indie ssą, deal with it.

Plejmer Wrote:Zjeb

Ojojoj. Endrju. Co z tobą? Nerwy ci puszczają? Czy to po prostu ta pora miesiąca?
[Image: sCTkDl.jpg]

Aha, i jeszcze mądrości Selevana. Chwilunia, zaraz je zbiorę...
[spoiler='Stać go, to kupuje']25-05-19:28 -- Jutro ci odpiszę Gik. Dziś już wyczerpałem wszelką chęć, jaką jeszcze miałem aby odpowiadać na twoje głupoty. Ale czytanie ze zrozumieniem u ciebie leży. Porównania też nienajlepsze. Nie popieram, ale kupuję, bo uważam ją, za jedną z lepszych ostatnimi czasy. Miałbym nie pograć, bo? Kiedy powiedzmy za pare miesięcy padnie mi net na kilka dni, to nie będę mógł w nią grać? Czy dlatego, że kosztuje 40-50 zł więcej, niż większość nowych gier ? Stać mnie, to kupuję. To, że sciągnął bym ją z torrenta, zamiast kupił w sklepie. Powiedz mi, co by to zmieniło ? Nawet gdybym całe to forum przekonał, żeby ściągneło z torrenta. To było by całe 1k kopii sprzedanych mniej. yay. "Przez takich jak ty, mamy co roku nowego CoDa". Oh wybacz. "o tak, jakbym powiedział, że brzydzę się Palikotem i uważam go za polityczną dziwkę, a następnie oddał głos na jego partię." Ee, nie.[/spoiler]

Dalej zwrócono Selevankowi uwagę, że miejsce na takie wywody są gdzie indziej. Serio, Selevi, zachowujesz się jak mała dziewczynka, która tupnęła nóżką, wydęła usteczka i naburmuszyła minkę. Aż tak cię boli, co jakiś jełop z internetu sądzi o twojej grze? "Porównania też nienajlepsze." i tutaj to pozostawiłeś, nie wspominając nawet o jakie porównania chodzi, argument zaiste nie do obalenia.

" Miałbym nie pograć, bo? Kiedy powiedzmy za pare miesięcy padnie mi net na kilka dni, to nie będę mógł w nią grać?" Lul. Czy ja ci zakazuję gry? Kupiłeś to cholerstwo, to graj, przecież nie wyjdę ci z monitora i cię nie uduszę. Ale śmiać się z ciebie mi nie zabronisz. Choćbyś miał mi odpisywać w shoutboxie aż do śmierci tego skromnego forumka. 1k mniej egzemplarzy to niewiele, ale to już jednak jest coś. A gdyby tak gry nie kupiło 2k graczy? 3k? 10k? Trzeba dać znać developerom i producentom, że nie mogą graczom wciskać każdego bullshitu. Pamiętasz, jaki był rage, kiedy to sieci wyciekły pierwsze screeny z D3? Cukierkowa grafika itede. Nie zmienili tego. Z kolei sytuacja z inFamous 2 - przerobili głównego bohatera na metroseksualistę - zrobił się raban, gracze pisali petycje i przywrócili stary wygląd. To developer jest dla gracza, a nie gracz dla developera.

To dalej z Palikotem i CoD tylko podpada pod moje powyższe słowa.

[spoiler='Hmh... bóle analne?']Gram już 10 dzień z rzędu, i mam jakieś 50 godzin na liczniku. Ale wy nie lubicie tej gry, więc ona nie jest warta 169zł. No i jeszcze ta konieczność gry online. Zgroza. Nawet nie można pograć, będąc w zagranicznej delegacji. A ta cena, 169 zł. Obok są gry po 50 zł. I filmy po 4,99.[/spoiler]

Cieszę się, że gra ci się podoba. Ja, jak już będę chciał spróbować jakiegoś h'n's odpalę sobie co innego. Nie wiem, może Diablo 2? Klimat bardziej mi tam pasuje. A fabuła i dialogi równie głupie, więc.. Genialnym matematykiem nie jestem, ale domyślam się, że 5 i 50 zł to o wiele niższa cena, niż 170.

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 27-05-2012 18:24 by Gik.)
27-05-2012 17:49
Lavos Offline
*

(27-05-2012 16:14 )Plejmer Wrote:  Lavosik, czy mam zrobić dla ciebie tutorial, a żebyś nauczył się, jak piszę się mój nick?
Twoja schizofrenia odnośnie tej kwestii już dawno przestała być zabawa. Chyba że wstydzisz się, kiedy tak na ciebie nazywam przy większym gremium.

(27-05-2012 13:24 )Plejmer Wrote:  Wychodzi dwójka, widząc po gameplayach z youtube'a mogę stwierdzić, że "innowacyjność" tej gry poszła w cholerę.
Wnosząc po becie dla preorderów, mogę twierdzić inaczej. Słodko, że po widełkach oceniasz grę, coś mówiłeś o kiepskich argumentach odnośnie D3 pochodzących od ludzi, którzy w grę nie grali? Hah.

Quote:Poza tym co do moich punktów odniesienia - przyrównuje grę z podobnego gatunku, nie możesz zrozumieć - bravo.
Czy ja do ciebie piszę po polsku 2.0? Czy takie trudne zrozumieć
Quote:Masz niesamowite punkty odniesienia, porównując markę znaną do tytułu, który takiej bazy graczy jak Diablo nie ma.
Już łapiesz? Porównujesz tytuły o innej sytuacji względem grupy docelowej.

Quote:Dziecinne wyzwiska? Raczej zdefiniowanie kto do czego należy, mam Gika konsolowca, Makiego jako indiezjeba, naprawdę, możecie mnie nazywać fanbojem blizza, blizzzjebem, whatever.
Osobiście nie zniżam się do twojego poziomu. Twoje tłumaczenia są tak oświecone jak wywody Bladebeliara odnośnie wulgaryzmów. Serio, skończ.

Quote:Zachodzę w głowe jak ludzie, którzy nie zagrali w dany tytuł komentują daną grę, nie mając w ogóle pojęcia o gameplayu, "feelingu" że tak wyraże się psychologowo-internetowo.
No cóż, jak widać kilka akapitów wcześniej, tobie wystarczy jutubowe widełko z gry, bo gadać bzdury. Classic plejmer's line.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 27-05-2012 17:56 by Lavos.)
27-05-2012 17:56
Selevan Offline
*

A śmiej się ze mnie, że mnie Blizzard wali w tyłek. Na zdrowie.

Ja odpadam. Nie trafiają do mnie twoje argumenty. Cukierkowej grafiki może i nie zmienili, ale wcale taka nie jest. Porównaj sobie większość lokacji z poziomami z D3.

A te swoje "a co gdyby 20k nie kupiło gry?" sobie wsadź wiesz gdzie. Gdyby Bayern nie wtopił z Chelsea, to bym teraz miał w ręku 800zł.

Edit, chodziło mi o twoje porównanie do polityki.

Nikt mnie nie zmuszał do kupna D3. To była w pełni świadoma decyzja, poparta kilkugodzinną grą w becie, i analizą plusów i minusów. Plusy przeważyły.

To raczej tak, jakbyś nie lubił Palikota za jego styl wypowiedzi, ale podobał ci się ogólny plan partii, i w związku z czym, oddał głos na niego głos.

Edit2, Tak btw.

Wiecie czego nie lubię na tym forum? Uważacie, że prowokacje typu
Quote:Ołłłłł.... Selevanku
Quote:Ja się z was po prostu nabijam.
Quote:I jak tam wasze Diabolo 3, dzieciaczki?
Quote:I jak tam, dzieciaczki? Jak tam wasze diabolo?
Quote:Przestań bełkotać, jeśli możesz.

Są najzupełniej w porządku, natomiast gdy ktoś napisze

Quote:Gik, mam wrażenie, że za dużo Fox News oglądasz i za mało słońca do pokoju wpuszczasz.

To już oznacza, że rozmówca nie ma żadnych dobrych argumentów, i trzeba go wyśmiać.

@Down, Dobry item.
(This post was last modified: 27-05-2012 19:14 by Selevan.)
27-05-2012 18:38
Wan1Mas Offline

(27-05-2012 17:56 )LavosCore Wrote:  Twoja schizofrenia odnośnie tej kwestii już dawno przestała być zabawa. Chyba że wstydzisz się, kiedy tak na ciebie nazywam przy większym gremium.
Po pierwsze, na forum może trafić się osoba nowa, ktoś może nie wiedzieć kto to jest "PLEJMER".
Po drugie, doszedłem do wniosku że przy twoim intelekcie łatwiej będzie ci wypowiedzieć słowo PLEJMER niż WAN, bez żadnych pomyłek typu WANIMAS itd, naprawdę.

(27-05-2012 17:56 )LavosCore Wrote:  Wnosząc po becie dla preorderów, mogę twierdzić inaczej. Słodko, że po widełkach oceniasz grę, coś mówiłeś o kiepskich argumentach odnośnie D3 pochodzących od ludzi, którzy w grę nie grali? Hah.
Widzę to patrząc na widełka oraz słuchając komentarzy ludzi którzy grali ze mną w WoW'a, stwierdzili iż jedynka wg nich była lepsza, ale i tak kupią bo w końcu to Guild Wars 2...

(27-05-2012 17:56 )LavosCore Wrote:  Czy ja do ciebie piszę po polsku 2.0? Czy takie trudne zrozumieć
Quote:Masz niesamowite punkty odniesienia, porównując markę znaną do tytułu, który takiej bazy graczy jak Diablo nie ma.
Już łapiesz? Porównujesz tytuły o innej sytuacji względem grupy docelowej.

Gra H'n'S a gra H'n'S, obie trafiają do graczy, super.

(27-05-2012 17:56 )LavosCore Wrote:  Osobiście nie zniżam się do twojego poziomu. Twoje tłumaczenia są tak oświecone jak wywody Bladebeliara odnośnie wulgaryzmów. Serio, skończ.
Zdjęcie murzyna z sandałem na głowie byłoby tutaj odpowiednie.

Quote:Zachodzę w głowe jak ludzie, którzy nie zagrali w dany tytuł komentują daną grę, nie mając w ogóle pojęcia o gameplayu, "feelingu" że tak wyraże się psychologowo-internetowo.
No cóż, jak widać kilka akapitów wcześniej, tobie wystarczy jutubowe widełko z gry, bo gadać bzdury. Classic plejmer's line.
[/quote]

Zgadza się, jutubowe widełko, opinie ludzi którzy są w becie, to wcale nie może zbudować mojej opinii na ten temat, zwłaszcza kiedy mówimy o "oświeconym MMO" które ma być inne i zajebiste, a zwyczajnym H'n'Sie który jest po prostu dobrym H'n'Sem.

A na koniec nowy super drop ze sklepiku PayToWin dla Gika
[spoiler][Image: giku.jpg][/spoiler]
(This post was last modified: 27-05-2012 19:09 by Wan1Mas.)
27-05-2012 19:06
Interhex Offline
*

Zamiast przedstawiać swoją opinię o grze to jak zwykle każdy się kłóci , że to on ma racje.
27-05-2012 19:07
Infelicity Offline
*

Quote:Cukierkowej grafiki może i nie zmienili, ale wcale taka nie jest.

[Image: funny-pictures-cyoot-kitteh-of-teh-day-herpa-derp.jpg]

"Ten jogurt nie jest smaczny, ale wcale taki nie jest zły".
Błąd logiczny w zdaniu, gratz.

Quote:A te swoje "a co gdyby 20k nie kupiło gry?" sobie wsadź wiesz gdzie.

Gdy ma się kiepskie argumenty, to "wsadź sobie gdzieś" i tak nie pomoże.
Serio, gdyby nastąpił by bojkot gry, twórcy na pewno by zauważyli, że część fanów Diablo nie jest zadowolona. Nie wiem, czy by coś zmienili, czy nie, ale przynajmniej ta niezadowolona z Diablo 3 grupa zrobiłaby więcej, niż Ty, grając w nowość Blizza i mówiąc, że "co prawda nie podoba mi się to, że trzeba mieć stałe połączenie z internetem podczas gry, ale co tam, i tak kupię i dam Blizzardowi do myślenia, że ludziom się to podoba". Naprawdę.

Quote:To raczej tak, jakbyś nie lubił Palikota za jego styl wypowiedzi, ale podobał ci się ogólny plan partii, i w związku z czym, oddał głos na niego głos.

Nie, to raczej tak, jakby oddać głos na swoisty katalizator problemów w Polscę, istną polityczną dziwkę. Najpierw mega-prawicowiec, później w Platformie Nieudaczników, a teraz mega-lewicowiec.

[Image: aeN1WWp_460sa.gif]
(This post was last modified: 27-05-2012 19:10 by Infelicity.)
27-05-2012 19:09
Selevan Offline
*

ad1: Chodziło mi o to, że może i nie zmienili tej grafiki, ale ona wcale nie jest cukierkowa.

ad2: Tutaj chodziło mi o to, że nie da się zorganizować bojkotu na tak wielką skalę.

ad3: O co ci chodzi?
27-05-2012 19:12
Infelicity Offline
*

Quote:ad1: Chodziło mi o to, że może i nie zmienili tej grafiki, ale ona wcale nie jest cukierkowa.

Cóż, po przeczytaniu oryginalnej wypowiedzi można wywnioskować co innego. W takim razie zedytuj tamten post.

Quote:Tutaj chodziło mi o to, że nie da się zorganizować bojkotu na tak wielką skalę.

Oczywiście że się da. Trzeba po prostu przejąć inicjatywę, a nie siedzieć na tyłku.

Quote:O co ci chodzi?

Odniosłem się do Twojego porównania o Palikocie, to tyle.

[Image: aeN1WWp_460sa.gif]
27-05-2012 19:16
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5