PieciuPL

{socialsites}
|
RE: Krótkie czy długie odcinki?
Ktoś już wcześniej napisał, że dużo od gry zależy. Odcinki Minecrafta trwające dłużej 15 min mogą być nudne, jeśli osoba komentująca zanudza. Jeśli chodzi o mnie. Nagrywam dwie serie LP w tym jedna skończona. Torchlight, jest grą RPG, więc wrzucałem filmy dłuższe niż 25 min, bo zawsze coś się dzieję. Ale jeśli chodzi o gry FPS wrzucam do 15, bo z czasem robi się coraz nudniej, i choćbyś był aktorem z Hollywooodu nie dasz rady widza rozweselić, który pod koniec śpi. A co do witania i żegnania. Wielu zagrajmerów tak robi, w tym ja, że siadają do kompa i nagrywają po godzinę - dwie nagrania. To wystarczy na kilka odcinków.
|
|
15-05-2011 10:19 |
|
Kern3l

{socialsites}
|
(15-05-2011 10:19 )PieciuPL Wrote: Torchlight, jest grą RPG, więc wrzucałem filmy dłuższe niż 25 min, bo zawsze coś się dzieję. Ale jeśli chodzi o gry FPS wrzucam do 15, bo z czasem robi się coraz nudniej
Heh, zawsze wydawało mi się, że to właśnie RPG często się ciągną (chodzi mi głównie o chodzenie od miejsca do miejsca, gdzie jedyną atrakcją mogą być widoki), a w FPS-ach ciągle coś nowego się dzieje. Oczywiście każdy typ gry można napakować fabułą i akcją, bądź uczynić nudnym.
Moja rada jest taka - do każdej gry zastanów się, jakiej długości odcinki są wg. Ciebie dobre. Nie narzucaj sobie ograniczeń, jakie np. w tym temacie powstają. Tyle.
<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
|
|
15-05-2011 12:05 |
|
Sworson

{socialsites}
|
Jak dla mnie 15 minut, jak najbardziej wystarczy. No, góra 20 :) Bo, znowu wiadomo - ludzie nie mają często czasu oglądać np. 30 minutowego odcinka. A 15 minut, to wystarczający czas, by zrobić spory kawałek gry.
|
|
15-05-2011 13:21 |
|