Post Reply 
Pogadajmy z Gimperem
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Pogadajmy z Gimperem
Mi się zdawało, że to jest zbyt oczywiste..
A pytanie rozumiem w tym sensie, że polskie zagrajmy są mało popularne we własnym kraju.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
22-11-2010 18:13
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gik Offline
*

(22-11-2010 17:22 )ModronCube Wrote:  Aż musiałem obejrzeć drugi raz, brrr..
Osobiście byłbym ciekaw o powody tworzenia Zagrajmy, o co chodziło z 'polską mentalnością' z okazji małej popularności polskiego zagrajmy, czemu Gimper lubi takie gry, a nie inne etc. To tylko kilka, bo przecież ja wywiadami się nie zajmuję.

Co do powodów tworzenia zagrajmy, to Gimper bardzo wyraźnie powiedział, że oglądał już jakiś czas filmy tego typu, a zainspirował go do tego Człowiek z wyżyn, idzie na technika-informatyka, zagrajmy traktuje jako taki bardzo mały trening przed zawodem (poprzez renderowanie filmów). A poza tym, robienie zagrajmy po prostu sprawia mu przyjemność:).

Próbowałeś kiedyś przez około pół godziny mówić tylko o sobie? Uważam, że Gimper bardzo dobrze poradził sobie z odpowiadaniem na pytania, a to był przecież pierwszy raz, kiedy udzielał wywiadu.

FPS-y lubi dlatego, bo lubi sobie postrzelać - niby po co gra się w FPS-y
:P?
A co do "polskiej mentalności", to miej pretensje do Claudka, to już wina jego głupoty - jakieś 80% materiału było improwizowane. Mimo to, postanowiłem zostawić większość materiału.

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 22-11-2010 23:04 by Gik.)
22-11-2010 22:57
Lavos Offline
*

Powody powstania znam, powody robienia, nie.
Można mieć inne powody by lubić fps niż branie 'pietnastu miniganóff'

Osobiście mówiłem raz o sobie calutkie dwie godziny i nie sądzę by było to trudne, o ile myśli się więcej niż dzienna norma.

23-11-2010 00:10
Gimper Offline
*

Quote:byłbym ciekaw o powody tworzenia Zagrajmy
Pomyślmy... czy odpowiedź "bo mi się to podoba" nie nasuwa się automatycznie po wysłuchaniu wywiadu? Nawet bez wysłuchania powinna automatycznie się nasunąć myśl że skoro to robi, to znaczy że interesuje go to i lubi się w to bawić. :P
Quote:Gimper nie potrafił się miejscami wysłowić tudzież podniecał się jak trzynastolatek przed zjedzeniem tabliczki czekolady.
Ja rozumiem że ty stoisz przed lustrem i ćwiczysz codziennie mówienie o sobie i o każdym aspekcie swojego życia, jednak ja do tego wywiadu się zupełnie nie przygotowywałem z prostego powodu - nie wiedziałem jakie będą pytania i czy bardziej skupią się na Zagrajmy czy bardziej na mojej osobie, wskutek czego czasami mogło braknąć mi słowa. Oczywiście rozumiem że jesteś idealny, ale musisz mi wybaczyć, jestem tylko nędznym, nic nie znaczącym człowieczkiem popełniającym błędy. A, i lubię jak osoby nazywają wyrażanie emocji "podniecaniem się" :). Przypomnieli mi się koledzy z podstawówki, zawsze jak ktoś dostawał lepszą ocenę od nich to rzucali mu się do gardła z tekstem "nie podniecaj się tak" ^^
Swoją drogą, narzekasz że wywiad był nudny, a chwilę później że wyrażam za dużo emocji w wypowiedziach. Rozumiem że żeby wywiad był ciekawy mam cały czas opowiadać monotonnym głosem o jednolitym tonie, biorąc oddech raz na 2 minuty?

Quote:Powody powstania znam, powody robienia, nie.
Bo jesteś tępy jak kołek i nie umiesz wywnioskować nic z wypowiedzi drugiej osoby :P
To oczywiste że jeżeli coś z jakiegoś powodu powstaje, z to z tego samego jest kontynuowane - do tego typu filmików zainspirował mnie Człowiek z wyżyn i ten typ MI SIĘ SPODOBAŁ. A jak mi się spodobał to postanowiłem zrobić własne video z serii Zagrajmy w. Skoro nadal produkuję tego typu filmy to znaczy że nadal mi się to podoba i sprawia mi to przyjemność - koniec kwestii :)

Quote:Można mieć inne powody by lubić fps niż branie 'pietnastu miniganóff'
"Minigunów". Każdy idiota wie że w FPS'ach chodzi o głęboką fabułę, piękną grafikę, doskonale odwzorowany system NPC i questów. Takie rzeczy jak przyjemność z rozwalania wszystkiego co pojawi się na ekranie zostawmy plebsowi.

Quote:Osobiście mówiłem raz o sobie calutkie dwie godziny i nie sądzę by było to trudne, o ile myśli się więcej niż dzienna norma.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Egocentryzm
Polecam przeczytać definicję i porównać z wypowiedziami kolegi ModronCube.

Hmm... Gik w sumie napisał to samo co ja tylko 3x krócej... no cóż... naprodukowałem się, ale lubię dużo pisać. Generalnie wolę pisać niż mówić, więc myślę że w wywiadzie w formie pisanej moje odpowiedzi byłyby dużo bardziej przemyślane (z oczywistych względów) i nie byłoby sytuacji że brakłoby mi słowa.

Warto, moim zdaniem, pomyśleć o tym by najpierw przeprowadzić wywiad pisemny z Zagrajmerem, a później po prostu Gik, Claudek i pytany Zagrajmer czytaliby swoje kwestie wprowadzając troszkę emocji, tudzież innych elementów sprawiających że wywiad brzmiałby na przeprowadzany na żywo :)

P.S.Kto następny w kolejce? Mam nadzieję że VVitchaven :D

[Image: t43eX.jpg]
23-11-2010 01:20
kaszub Offline

Oj, ludzie..
Trochę dystansu do tego wszystkiego. Wg mnie wywiad, jak na totalną amatorszczyznę, był naprawdę dobry. Pytania był jak najbardziej odpowiednie. Przynajmniej jak na pierwszy wywiad.

Co do czytania z kartki, to coś w tym jest. Pomyślimy o tym.

A.d. P.S. Jeszcze w tym tygodniu udostępnimy wywiad z Niezapominajką. O kolejnych wywiadach będziemy myśleć. Można wysyłać propozycję do redakcji. :)
23-11-2010 07:28
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

(23-11-2010 01:20 )Gimper Wrote:  Pomyślmy... czy odpowiedź "bo mi się to podoba" nie nasuwa się automatycznie po wysłuchaniu wywiadu? Nawet bez wysłuchania powinna automatycznie się nasunąć myśl że skoro to robi, to znaczy że interesuje go to i lubi się w to bawić. :P

Źle się nieco wyraziłem- miałem na myśli, jak postrzegasz sens całej idei. A tego jakoś domyślić się nie było jak.

Quote: Ja rozumiem że ty stoisz przed lustrem i ćwiczysz codziennie mówienie o sobie i o każdym aspekcie swojego życia, jednak ja do tego wywiadu się zupełnie nie przygotowywałem z prostego powodu - nie wiedziałem jakie będą pytania i czy bardziej skupią się na Zagrajmy czy bardziej na mojej osobie,

Niczego takiego nie robię i wypraszam sobie takie insynuacje na temat mojej osoby.
To jak wy ten wywiad przygotowaliście ? Na ślepo, dzwonicie na skajpa, odwalacie i jeej, już ? Pytania można było zwyczajnie podać, prawda ?

Quote: A, i lubię jak osoby nazywają wyrażanie emocji "podniecaniem się" :). Przypomnieli mi się koledzy z podstawówki, zawsze jak ktoś dostawał lepszą ocenę od nich to rzucali mu się do gardła z tekstem "nie podniecaj się tak" ^^
Swoją drogą, narzekasz że wywiad był nudny, a chwilę później że wyrażam za dużo emocji w wypowiedziach. Rozumiem że żeby wywiad był ciekawy mam cały czas opowiadać monotonnym głosem o jednolitym tonie, biorąc oddech raz na 2 minuty?

Wyrażenie 'podniecać się' jest opisem wyrażania skrajnych emocji. Znaj różnicę.
Nie wiem, czy ty w ogóle czytasz moje posty - piszę, że wywiad był nudny w treści, a twoje reakcje przesadzone. Jeśli jeszcze nie rozumiesz, wybacz, prościej wytłumaczyć się nie da.

Quote:Bo jesteś tępy jak kołek i nie umiesz wywnioskować nic z wypowiedzi drugiej osoby :P
To oczywiste że jeżeli coś z jakiegoś powodu powstaje, z to z tego samego jest kontynuowane - do tego typu filmików zainspirował mnie Człowiek z wyżyn i ten typ MI SIĘ SPODOBAŁ. A jak mi się spodobał to postanowiłem zrobić własne video z serii Zagrajmy w. Skoro nadal produkuję tego typu filmy to znaczy że nadal mi się to podoba i sprawia mi to przyjemność - koniec kwestii :)

A ty jesteś głupim gówniarzem. Take it back.
Nie wydaje mi się, iż za jeden skrót myślowy można człowieka wyzywać od tępych. Kultury więcej.

Quote:"Minigunów". Każdy idiota wie że w FPS'ach chodzi o głęboką fabułę, piękną grafikę, doskonale odwzorowany system NPC i questów. Takie rzeczy jak przyjemność z rozwalania wszystkiego co pojawi się na ekranie zostawmy plebsowi.

No właśnie o tym mówię- ani Gik, anie Claudek nie wspomnieli o FPS-ach, które były mixami gatunków. Nie wiem, czy to brak wiedzy (co z kolei wydaje się dziwne, ponieważ tytuły są głośne), ale zakonotuj sobie, że nie każdy fps to pietnaście minigunuff. O to mi chodzi.

Quote:Polecam przeczytać definicję i porównać z wypowiedziami kolegi ModronCube.

Skoro już tak rozkosznie odbijamy piłeczkę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Quote:Warto, moim zdaniem, pomyśleć o tym by najpierw przeprowadzić wywiad pisemny z Zagrajmerem, a później po prostu Gik, Claudek i pytany Zagrajmer czytaliby swoje kwestie wprowadzając troszkę emocji, tudzież innych elementów sprawiających że wywiad brzmiałby na przeprowadzany na żywo :)

Wystarczyłoby, że przeczytałbyś pytania przed wywiadem. Choć w tym poście pokazujesz więcej chęci gnojenia za krytykę niż inteligencji, ale wierzę, że dałbyś radę.

(This post was last modified: 23-11-2010 12:41 by Lavos.)
23-11-2010 08:03
Suhayl Offline
*

Jeju, panowie, wyluzujcie trochę, co? ModronCube wypowiedział swoje zdanie - to jest FORUM DYSKUSYJNE i ma do tego jak największe prawo. Mimo, że z jego opinią zwyczajnie się nie zgadzam, uważam, że trzeba ją uznać, zwłaszcza, że nie pisze jej jak "trzynastolatek podjarany tabliczką czekolady".

Osobiście uważam, że dobrze, że czasami Gimper się ekscytował - to pokazuje, że nie jest wyrachowanym człowiekiem maszyną tylko normalnym nastolatkiem (16, tak? To rok starszy ode mnie jesteś, a głos masz jak facet po trzydziestce!).
23-11-2010 11:10
kaszub Offline

Zgadzam się z przedmówcą. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Tylko panowie, zważajcie na słowa jakich używacie. Do niczego to nie doprowadzi, a jeszcze pogorszy sytuacje. Obydwoje się zezłościcie i nici z porozumienia. :)

Dogadajcie się na priv.

Pozdro.
23-11-2010 13:29
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gik Offline
*

Chwila, Panowie, skoro to jest FORUM DYSKUSYJNE, to znaczy, że jest przeznaczone do dyskusji.

ModronCube - myśl sobie o wywiadzie co chcesz. Mam to gdzieś. Chcę jedynie, abyś wiedział, że moja koncepcja wywiadów jest taka, że żaden z ludzi udzielających wywiad NIE MOŻE znać pytań. Ma to sprawić, że ich wypowiedzi będą SPONTANICZNE. Reszta wywiadów będzie przeprowadzona identycznie, jak ten z Gimperem. Tyle mam do powiedzenia w temacie.

[Image: aqI8D.jpg]
(This post was last modified: 23-11-2010 17:43 by Gik.)
23-11-2010 17:40
Lavos Offline
*

Zatem można powiedzieć bardziej oględnie o czym wywiad będzie, rany. Ta spontaniczność jest skrajna.

No i skoro masz moją opinię gdzieś, to na cholerę ten temat ? Pytający o opinie ? Lol.

23-11-2010 20:04
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pogadajmy z Niezapominajką kaszub 69 23.599 20-03-2011 14:35
Last Post: Lavos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5