Książki na podstawie gier
|
Author |
Message |
Roofix

{socialsites}
|
RE: Książki na podstawie gier
Wprawdzie film Tarkowskiego trochę nie pasuje do tego tematu, ale tu szczerze Kernelu mnie zdziwiłeś. Niby za co tę perełkę filmową oceniłeś na jeden?
|
|
17-12-2011 22:55 |
|
Roofix

{socialsites}
|
Ale co Ci się w filmie tak nie podobało? Bo patrząc na dyskusję na filmwebie to raczej ludziom się podobał. A i sam dość długo dyskutowałem o nim ze znajomymi (którzy go zrozumieli i poczuli klimat).
|
|
18-12-2011 23:00 |
|
Roofix

{socialsites}
|
Akurat to, co ty krytykujesz, jest właśnie chwalone i świadczy o sile filmu. Inaczej nie zyskałby popularności. Wady wg Ciebie to wg innych właśnie zalety.
Do takich filmów nie podchodzi się "od tak". Tu siadasz i chłoniesz obraz. Filozoficzne kino nie każdemu podpasuje, co nie znaczy, że jest beznadziejne.
Besides, reżyser zaadaptował pewne elementy książki, nie robił filmu na jej podstawie.
Chcesz film na podstawie książki Strugackich? To spróbuj obejrzeć "Przenicowany świat" ;)
|
|
19-12-2011 19:42 |
|
Kern3l

{socialsites}
|
(19-12-2011 19:42 )Roofix Wrote: Akurat to, co ty krytykujesz, jest właśnie chwalone i świadczy o sile filmu. Inaczej nie zyskałby popularności. Wady wg Ciebie to wg innych właśnie zalety.
Do takich filmów nie podchodzi się "od tak". Tu siadasz i chłoniesz obraz. Filozoficzne kino nie każdemu podpasuje, co nie znaczy, że jest beznadziejne.
Widocznie nie byłem w grupie docelowej. Być może przez nastawienie.
(19-12-2011 19:42 )Roofix Wrote: Besides, reżyser zaadaptował pewne elementy książki, nie robił filmu na jej podstawie.
Chcesz film na podstawie książki Strugackich? To spróbuj obejrzeć "Przenicowany świat" ;)
Spróbuję ;]
<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
|
|
19-12-2011 20:40 |
|
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)