Kern3l

{socialsites}
|
RE: Kyotka
Okay, więc próbowałem metody oddzielnego nagrywania głosu i wszystko nieźle, ale to ma bardzo istotne wady:
- nie można minimalizować gry, bądź przerwać nagrywania frapsem (obydwie rzeczy wychodzą na prawie to samo), gdyż trzeba ponownie jakoś zsynchronizować (bardzo upierdliwe - do mnie często ktoś przychodzi)
- w Gorky17 obraz migocze co kilka sekund na czarno + po ok. 8minutach nagrywania zaczyna kilkusekundowe przerwy renderingu... <- główna przyczyna przez którą zarzuciłem ów pomysł.
Rozważmy zalety:
- możliwość doboru głośności - za każdym razem przy sklejaniu odcinka, a nagrywając dźwięk Frapsem w każdej grze robi się to raz (tylko trzeba to dobrze przetestować)
- możliwość edycji dźwięku, wycinania itp. - nagrałem tak 2 odcinki, a użyłem tego tylko raz - wycinając kaszlnięcie. Prawie równie dobrze mógłbym to bardzo przyciszyć (zdarzało się). Jak ktoś do mnie dzwoni/wchodzi do pokoju, to najczęściej nie słychać (mówię "moment" i wyłączam nagrywanie ;])
- możliwość odszumiania - w moim mic'u (z headsetu HS-800) problem jest BARDZO marginalny, a odszumiony dźwięk brzmi jednak delikatnie inaczej.
Dlatego ja obecnie także podziękuję za tą metodę ;] Kluczem jest odpowiednie dobranie głośności gry (najlepiej testując tam, gdzie najgłośniej - w walce).
<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
|
|
22-04-2011 01:43 |
|
Kyotka

{socialsites}
|
|
04-05-2011 17:35 |
|