Post Reply 
Pogadajmy z Niezapominajką
Author Message
kaszub Offline

RE: Pogadajmy z Niezapominajką
Chciałbym, żeby to była kreatywna dyskusja. Ale nie oszukujmy się. Zarówna Ty się denerwujesz czytając odpowiedzi innych. Jak i inni czytając Twoje odpowiedzi. Bądźmy dla siebie mili, a dużo więcej osiągniemy.

Jeżeli wszyscy będą nawzajem wytykali sobie błędy i łapali się za słówka, to nic z tej dyskusji pożytecznego nie będzie.
28-11-2010 21:37
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
HoGar Offline
*

Moim zdaniem wytykanie błędów jest przydatne, wiadomo co trzeba poprawić.

http://H1Z1mmo.pl http://ProjectZomboid.pl http://Infestationmmo.pl http://CubeWorld.pl
28-11-2010 21:43
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
GreenCell Offline
*

Aha, czyli mam pisać w inny sposób, ponieważ Ty się denerwujesz jak ja piszę? Nice one.
28-11-2010 21:44
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gimper Offline
*

Quote:Czy naprawdę muszę to tłumaczyć ? Tak, jest, BARDZO DUŻA.
Nie sądzę, jeżeli werbalnie zabrzmi to identycznie.

Quote:Ach, głupi ja, nie czytam wszystkich komentarzy (jeśłi w ogóle). Przepraszam, co ja tu jęczę, zapomniałem jakim trudem jest adnotacja, napis w filmiku, dodanie wyjaśnienia w opisie, w końcu powiedzenie o co cho w samym wywiadzie ! Och, ja głupi !
Tu akurat się zgodzę, adnotacja w filmiku by się przydała, co nie zmienia faktu że 10 pikseli niżej masz wszystko opisane :)

Quote:Jeśli zaczynasz wyzywać mnie jak ostatnio, to i czasem przeradza się w kłótnię. Nigdy z mojej strony.
I to nie są najmniejsze wady, gdybym chciał się tych czepiać, wspomniałbym masę błędów językowych w wypowiedziach Niezapominajki etc. To nie jest żadne dramatyzowanie a gasp! -krytyka.
No i podobał. A mi nie. Pewnie nawet nie umiesz uzasadnić, czemu się podobał. Ale mniejsza z tym.
Wskaz mi gdzie w tym temacie cię wyzwałem - napisałem już że poprzednio działałem pod wpływem emocji także moja wypowiedź zabrzmiała nie tak jak powinna za co przeprosiłem, natomiast w tym temacie stwierdzam fakt - wszystkie posty na tym forum dotyczą tego że coś ci się nie podoba i wydaje mi się że pozostali użytkownicy forum również to zauważyli.

Wywiad mi się podobał bo dowiedziałem się ciekawych rzeczy nt. samej Niezapominajki m.in. jak zaczynała swoją przygodę z Zagrajmy. Bo dla mnie nieważny jest jej ton głosu ani to jak często się śmieje - interesuje mnie to co ma do przekazania.

Quote:Rozumowanie Gimpera:
Nauczycielka mówi, że Gimper słabo się uczy. Gimper na to: To niech mi pani nie wystawia ocen i ignoruje !
Gimper miał w naprawia komputer i już ma z powrotem. Niestety coś nie działa jak należy. Jednak nie pójdzie do serwisu ponownie, bo tam powiedzą- jak się nie podoba, to won do innego !
Interesujące analogia, nieprawdaż ?
Jedno nie ma związku z drugim. Filmik na youtubie po prostu się zamyka i po problemie, słabe oceny w szkole tudzież komputer w naprawie to problem zupełnie innej wagi i zupełnie inaczej się do tego podchodzi, co jest raczej oczywiste.

Quote:Myślę, że większość myślących osób, które potrafią przyjąć krytykę oraz rady. Nie mogę tego samego powiedzieć o tobie, skoro tylko umiesz wyzywać. Wink, wink.
Ponownie proszę o wskazanie mi fragmentu w którym cię wyzwałem, nie licząc mojej pierwszej wypowiedzi o której już się dość rozpisałem.

Są rzeczy z którymi nie można sobie tak łatwo poradzić - w przypadku Niezapominajki trudno jej było zapanować nad swoim zdenerwowaniem co widać w czasie wywiadu, ale gdyby redaktorzy mówili jej żeby postarała się nie śmiać to chyba zestresowała by się jeszcze bardziej i byłoby tylko gorzej - każdy człowiek jest inny.

Quote:Znowu, Znowu, Znowu, to, był, tylko, przykład. PRZYKŁAD! A ty już odnosisz jakiś dziki sens wypowiedzi. Cytat traktujesz dosłownie czy metaforycznie i dlaczego myślę że traktujesz to dosłownie?
Oczywiście że to był przykład, ale przykład musi pasować do sytuacji. Nieanalogiczne do sytuacji przykłady często mogą wypaczyć jej sens, jak było w przypadku przytoczonego przez ciebie przykładu.

Porównywanie tak błahych spraw jak słaby, wg. ciebie, filmik na youtube do prawdziwych problemów w życiu jest nie na miejscu bo do tych dwóch spraw podchodzi się zupełnie inaczej i podawanie takich przykładów jest nie na miejscu.

Quote:Chciałbym, żeby to była kreatywna dyskusja. Ale nie oszukujmy się. Zarówna Ty się denerwujesz czytając odpowiedzi innych. Jak i inni czytając Twoje odpowiedzi. Bądźmy dla siebie mili, a dużo więcej osiągniemy.

Jeżeli wszyscy będą nawzajem wytykali sobie błędy i łapali się za słówka, to nic z tej dyskusji pożytecznego nie będzie.
Z ModronCube dyskusję prowadzi się przyjemnie, lecz między nami chyba nigdy nie będzie miło z tego względu że ja jestem człowiekiem który ma bardzo małe wymagania i łatwo go zadowolić - także nawet średnio przeprowadzony wywiad mi się podoba i staram się bronić mojego zdania. Z kolei pan ModronCube na każdym kroku widzi błędy na które ja nie zwracam uwagi i wydaje mi się że to jest główna przyczyna naszego nieporozumienia.

Quote:Aha, czyli mam pisać w inny sposób, ponieważ Ty się denerwujesz jak ja piszę? Nice one.
A stanie ci się coś jeżeli będziesz pisał mniej agresywnie? Nie wymaga to dużego wysiłku zdecydowanie pomoże w osiągnięciu porozumienia :)

Quote:Moim zdaniem wytykanie błędów jest przydatne, wiadomo co trzeba poprawić.
Dlatego prośba do użytkownika ModronCube o przygotowanie listy konkretnych zmian które należy wprowadzić - bo możemy tak dyskutować bez końca i nic to nie przyniesie.
Jeżeli napiszesz listę zmian które byś wprowadził to redaktorzy się do niej ustosunkują i skończymy dyskusję.
Jednakże prosiłbym o nie pisanie ogólników typu "ciekawsze pytania" a podanie konkretnych przykładów.

[Image: t43eX.jpg]
28-11-2010 21:56
kaszub Offline

GreenCell, Ja nic takiego nie napisałem. Ty tak teraz napisałeś. Ja stwierdziłem, że wytykanie sobie nawzajem błędów i łapanie się za słówka (dialog z Gimperem) nie wnosi nic konstruktywnego do rozmowy.

HoGar, napisałem, że ważna jest konstruktywna krytyka. I to bardzo.
Ale wytykanie sobie błędów nie jest imo "konstruktywną krytyką".
(This post was last modified: 28-11-2010 21:59 by kaszub.)
28-11-2010 21:58
GreenCell Offline
*

Gimper
A pisać, piszę jak piszę, nie zabronisz mi pisać w taki czy w inny sposób. Jedynie za prośbą Admina...

"Jednakże prosiłbym o nie pisanie ogólników typu "ciekawsze pytania" a podanie konkretnych przykładów."
Hmmm, czyli to my mamy wysilać się za redaktorów, podawać im wszystko na tacy. Nice one

Ile razy mam tłumaczyć że mój cytat masz metaforycznie brać pod uwagę? Że odnosi się do wszystkich problemów?

kaszubiak
"Ale nie oszukujmy się. Zarówna Ty się denerwujesz czytając odpowiedzi innych. Jak i inni czytając Twoje odpowiedzi"

Przecież jeżeli mówisz że to wszystkich boli to i Ciebie, nie? (Inni = Ty i wszyscy)
(This post was last modified: 28-11-2010 22:03 by GreenCell.)
28-11-2010 22:01
Niezapominajka Offline
*

Ok, wiedziałam, że tak będzie. Ja powiem od siebie jedno, czy dwa zdania. Nie chcę się z nikim dochodzić, ani kłócić, więc napiszę raz tylko.
Zgadzam się, że moja wypowiedź mogła nie wyglądać na poważną. Mam problem, ponieważ jak się denerwuję to się śmieję. Staram się, aby to poprawić, ale ponieważ pierwszy raz udzielałam wywiadu - nie wyszło to najlepiej. Błędy językowe? Na pewno było dużo, ale człowiek całe życie się uczy, no nie?
Aha, jeszcze co do mojego śmiechu. Wiele osób mi pisze, że uwielbia jak się śmieję podczas Zagrajmy. Jest też trochę osób, które tego nie znosi. Więc ja wnioskuję, że to raczej kwestia gustu. A tym bardziej, jak się kogoś nie lubi... to więcej rzeczy się nie podoba.

Wyszło trochę więcej niż dwa zdania, ale trudno.
Nie zamierzam się tym jakoś specjalnie przejmować, bo - tak jak mówię - jest wiele osób, które doceniają to co robię, których inspiruję i którzy uwielbiają mnie słuchać. A przede wszystkim mnie cieszy nagrywanie. Nie każdemu musi się podobać to co robię, a jeśli się nie podoba może wyrazić swoje zdanie i opuścić mój kanał.

Tyle ode mnie.
Aha.. i dziękuję za wsparcie niektórych osób :)
28-11-2010 22:02
GreenCell Offline
*

"Aha.. i dziękuję za wsparcie niektórych osób"

Kurna, następna osoba która boi się podziękować konkretnym osobom...

Zresztą, widać, boisz się mojej jak i Modrona reakcji na podziękowanie tutaj konkretnym osobom. Pytanie dlaczego? Ponieważ na kanale masz obstawę "Dupolizów" którzy zjadą każdego?
(This post was last modified: 28-11-2010 22:09 by GreenCell.)
28-11-2010 22:07
czlowiekzwyzyn Offline
*

Niezapominajka. Nie przejmuj się, bądź sobą. To nie jest test języka polskiego, a że się akurat śmiejesz tak często to już raczej problem dla tych, co ich to irytuje. Ja się takimi pierdołami nie przejmuje.
GreenCell a ty co się teraz czepiasz Niezapominajki o podziękowania ? Co to ma w ogóle wspólnego z tematem ?
(This post was last modified: 28-11-2010 22:25 by czlowiekzwyzyn.)
28-11-2010 22:14
GreenCell Offline
*

@up

Przykład "Dupolizacza"
28-11-2010 22:16
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pogadajmy z Gimperem HoGar 56 20.482 02-12-2010 14:53
Last Post: RoseXlara

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5