Quote:Czy naprawdę muszę to tłumaczyć ? Tak, jest, BARDZO DUŻA.
Nie sądzę, jeżeli werbalnie zabrzmi to identycznie.
Quote:Ach, głupi ja, nie czytam wszystkich komentarzy (jeśłi w ogóle). Przepraszam, co ja tu jęczę, zapomniałem jakim trudem jest adnotacja, napis w filmiku, dodanie wyjaśnienia w opisie, w końcu powiedzenie o co cho w samym wywiadzie ! Och, ja głupi !
Tu akurat się zgodzę, adnotacja w filmiku by się przydała, co nie zmienia faktu że 10 pikseli niżej masz wszystko opisane :)
Quote:Jeśli zaczynasz wyzywać mnie jak ostatnio, to i czasem przeradza się w kłótnię. Nigdy z mojej strony.
I to nie są najmniejsze wady, gdybym chciał się tych czepiać, wspomniałbym masę błędów językowych w wypowiedziach Niezapominajki etc. To nie jest żadne dramatyzowanie a gasp! -krytyka.
No i podobał. A mi nie. Pewnie nawet nie umiesz uzasadnić, czemu się podobał. Ale mniejsza z tym.
Wskaz mi gdzie w tym temacie cię wyzwałem - napisałem już że poprzednio działałem pod wpływem emocji także moja wypowiedź zabrzmiała nie tak jak powinna za co przeprosiłem, natomiast w tym temacie stwierdzam fakt - wszystkie posty na tym forum dotyczą tego że coś ci się nie podoba i wydaje mi się że pozostali użytkownicy forum również to zauważyli.
Wywiad mi się podobał bo dowiedziałem się ciekawych rzeczy nt. samej Niezapominajki m.in. jak zaczynała swoją przygodę z Zagrajmy. Bo dla mnie nieważny jest jej ton głosu ani to jak często się śmieje - interesuje mnie to co ma do przekazania.
Quote:Rozumowanie Gimpera:
Nauczycielka mówi, że Gimper słabo się uczy. Gimper na to: To niech mi pani nie wystawia ocen i ignoruje !
Gimper miał w naprawia komputer i już ma z powrotem. Niestety coś nie działa jak należy. Jednak nie pójdzie do serwisu ponownie, bo tam powiedzą- jak się nie podoba, to won do innego !
Interesujące analogia, nieprawdaż ?
Jedno nie ma związku z drugim. Filmik na youtubie po prostu się zamyka i po problemie, słabe oceny w szkole tudzież komputer w naprawie to problem zupełnie innej wagi i zupełnie inaczej się do tego podchodzi, co jest raczej oczywiste.
Quote:Myślę, że większość myślących osób, które potrafią przyjąć krytykę oraz rady. Nie mogę tego samego powiedzieć o tobie, skoro tylko umiesz wyzywać. Wink, wink.
Ponownie proszę o wskazanie mi fragmentu w którym cię wyzwałem, nie licząc mojej pierwszej wypowiedzi o której już się dość rozpisałem.
Są rzeczy z którymi nie można sobie tak łatwo poradzić - w przypadku Niezapominajki trudno jej było zapanować nad swoim zdenerwowaniem co widać w czasie wywiadu, ale gdyby redaktorzy mówili jej żeby postarała się nie śmiać to chyba zestresowała by się jeszcze bardziej i byłoby tylko gorzej - każdy człowiek jest inny.
Quote:Znowu, Znowu, Znowu, to, był, tylko, przykład. PRZYKŁAD! A ty już odnosisz jakiś dziki sens wypowiedzi. Cytat traktujesz dosłownie czy metaforycznie i dlaczego myślę że traktujesz to dosłownie?
Oczywiście że to był przykład, ale przykład musi pasować do sytuacji. Nieanalogiczne do sytuacji przykłady często mogą wypaczyć jej sens, jak było w przypadku przytoczonego przez ciebie przykładu.
Porównywanie tak błahych spraw jak słaby, wg. ciebie, filmik na youtube do prawdziwych problemów w życiu jest nie na miejscu bo do tych dwóch spraw podchodzi się zupełnie inaczej i podawanie takich przykładów jest nie na miejscu.
Quote:Chciałbym, żeby to była kreatywna dyskusja. Ale nie oszukujmy się. Zarówna Ty się denerwujesz czytając odpowiedzi innych. Jak i inni czytając Twoje odpowiedzi. Bądźmy dla siebie mili, a dużo więcej osiągniemy.
Jeżeli wszyscy będą nawzajem wytykali sobie błędy i łapali się za słówka, to nic z tej dyskusji pożytecznego nie będzie.
Z ModronCube dyskusję prowadzi się przyjemnie, lecz między nami chyba nigdy nie będzie miło z tego względu że ja jestem człowiekiem który ma bardzo małe wymagania i łatwo go zadowolić - także nawet średnio przeprowadzony wywiad mi się podoba i staram się bronić mojego zdania. Z kolei pan ModronCube na każdym kroku widzi błędy na które ja nie zwracam uwagi i wydaje mi się że to jest główna przyczyna naszego nieporozumienia.
Quote:Aha, czyli mam pisać w inny sposób, ponieważ Ty się denerwujesz jak ja piszę? Nice one.
A stanie ci się coś jeżeli będziesz pisał mniej agresywnie? Nie wymaga to dużego wysiłku zdecydowanie pomoże w osiągnięciu porozumienia :)
Quote:Moim zdaniem wytykanie błędów jest przydatne, wiadomo co trzeba poprawić.
Dlatego prośba do użytkownika ModronCube o przygotowanie listy konkretnych zmian które należy wprowadzić - bo możemy tak dyskutować bez końca i nic to nie przyniesie.
Jeżeli napiszesz listę zmian które byś wprowadził to redaktorzy się do niej ustosunkują i skończymy dyskusję.
Jednakże prosiłbym o nie pisanie ogólników typu "ciekawsze pytania" a podanie konkretnych przykładów.