(15-07-2011 19:03 )ModronCube Wrote: Moją propozycją zmian będzie wycofanie ukrywanie postów ignorowanych użytkowników. Ta opcja powoduje filtrowanie wiadomości wg własnego widzimisię, godzi także w swobodę wolności wypowiedzi i brak swobodnego dialogu między użytkownikami. Takie notoryczne działanie doprowadza do tego samego, co bloki na YT - utwierdzają w przekonaniu nieomylności blokującego. Amen.
Od razu pójdźmy dalej - zabrońmy administracji banowania użytkowników i wyrzucania jakichkolwiek postów - w końcu godzi to w wolność słowa,
czyż nie?
Modronie, rzecz w tym, że ludzie mają wybór - chcą ignorować innych użytkowników - niech ignorują (z pełnymi tego konsekwencjami!). Tak samo administracja - chce banować - niech banuje. Rzecz w tym, by robić to sensownie - reszta i tak wyciągnie właściwe wnioski.
Co do minusa, jaki mi dałeś - w jaki sposób licznik, zaproponowany przez Buraka, a poparty przeze mnie, do opcji,
jaka obecnie już jest, wspiera działania przeciwne wolności słowa? No i ten "subiektywizm w działaniach" - czy chodzi o zmiany, z których może korzystać
każdy?
Wracając do samej opcji ignorowania - wątpię, czy tutaj ktokolwiek jej używa (zapewne jedynie bardzo sporadyczne przypadki). Opcja ta daje wolność wyboru, jednocześnie nie godząc w wolność słowa (przecież posty nadal są, tylko dany user decyduje się ich nie widzieć -
zupełnie inaczej niż usuwając). Co do licznika ignorujących i (oddzielnego) ignorowanych - dochodzę do wniosku, że wystarczy sam system repo - kilka punktów poniżej poziomu zera bardzo świadczy o danej osobie, jeśli tylko są wpisane sensowne uzasadnienia owych punktów.
Summa summarum, moim zdaniem nie potrzeba czegokolwiek zmieniać w opcji ignore.
Z innej beczki - repo modów dla forum
Jeśli ktoś chce przejrzeć mody do MyBB (silnika tego forum), to
tutaj jest stronka.