Post Reply 
My Little Pony: Friendship Is Magic
Author Message
kaszub Offline

RE: My Little Pony: Friendship Is Magic
@Selevan, ja znając troszeczkę Gika, nie odebrałem tego wysłanego filmiku jak prowokację. Nie wiem dlaczego bym miał. Jest zabawny i jak najbardziej na temat.
@Lavos, myślę, że twórcy doskonale zdają sobie sprawę z tego, co produkują. Moją opinię już znasz, więc pozwól, że nie będę się wdawał w kolejną dyskusję.
17-10-2011 21:12
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
JimPanse Offline
*

Po obejrzeniu całego pierwszego sezony i 3 odcinków z 2 pozwolę sobie skomentować sprawę tak... Ktoś/coś zaczął trollowć z MLP bo wydało mu się to niezwykle, "pedalskie" (lub cokolwiek), a z tego względu kontrowersyjne.
Bardziej niż sam serial, dziwi mnie jego popularność podyktowana właśnie tym, że rodzi jakieś kontrowersje.

Kwestia czy to jest pedalskie czy nie, jest mało istotna. Istotny jest fakt że...no właśnie? Przecież samo zaistnienie tego tematu w normalnych warunkach kompletnie nie byłoby możliwe, a już faza na awatary i sygnatury leży daleko poza granicami abstrakcji. Nie wspomnę już o tym że ten temat dorobił się tylu stron.

Jak już napisałem w pierwszym poście, nie jest moim celem obrażać czy atakować MLP, bo ostatecznie jest to tylko zwykła kreskówka...ale to się właśnie do tego sprowadza. JEST to zwykła kreskówka, więc skąd takie niezwykłe zjawisko?

[Image: e0ns6.jpg]
26-10-2011 19:14
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kaszub Offline

(26-10-2011 19:14 )JimPanse Wrote:  Ktoś/coś zaczął trollowć z MLP bo wydało mu się to niezwykle, "pedalskie" (lub cokolwiek), a z tego względu kontrowersyjne.
Czytałeś ten wątek cały? Czytałeś argumenty "nie-zwolenników" Kucyków? Przeczytaj jeszcze raz i uważnie.

Quote:
Bardziej niż sam serial, dziwi mnie jego popularność podyktowana właśnie tym, że rodzi jakieś kontrowersje.

Hmm. Kontrowersje.. Jakoś tego zbytnio nie zauważyłem. Fakt, jeśli ktoś dowie się, że oglądam kolorowe kucyki, to przeważnie jest tylko zdziwienie. "Oglądasz to? Loool, to jest dla dziewczyn!" - po moim "ale mi się podoba", nie drążą dalej tematu. Żadnych kontrowersji, afer czy zmiany płci lub orientacji seksualnej.

Quote:faza na awatary i sygnatury leży daleko poza granicami abstrakcji.

Nie mam pojęcie co jest dziwnego w awatarze z MLP:FiM. Hmm zastanówmy się. Ktoś ogląda jakiś film/bajkę, podoba mu się jakiś bohater. Co robi? Wrzuca jego wizerunek do awka. Taką samą abstrakcją jest wrzucanie awków z kucyków, jak awków np ze Star Wars. Czyli żadna abstrakcja. Normalność.

Quote:Nie wspomnę już o tym że ten temat dorobił się tylu stron.
To zdanie daje mi kolejny powód żeby mieć wątpliwości, że przeczytałeś cały ten wątek. Gdybyś przeczytał, to byś wiedział, dlaczego ma tyle stron.

Quote:Jak już napisałem w pierwszym poście, nie jest moim celem obrażać czy atakować MLP, bo ostatecznie jest to tylko zwykła kreskówka...ale to się właśnie do tego sprowadza. JEST to zwykła kreskówka, więc skąd takie niezwykłe zjawisko?

jw.
27-10-2011 07:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
JimPanse Offline
*

(27-10-2011 07:26 )kaszubiak Wrote:  Hmm. Kontrowersje.. Jakoś tego zbytnio nie zauważyłem. Fakt, jeśli ktoś dowie się, że oglądam kolorowe kucyki, to przeważnie jest tylko zdziwienie. "Oglądasz to? Loool, to jest dla dziewczyn!" - po moim "ale mi się podoba", nie drążą dalej tematu. Żadnych kontrowersji, afer czy zmiany płci lub orientacji seksualnej.

Wiesz Kaszubiak, dla mnie wytłumaczenie "lubię bo mam taki kaprys" jest absolutnie sensowne. Nawet "lubię, bo wszyscy lubią" przełknę.

Każdy ma swoje, mniej lub bardziej, poronione fetysze. Też jakbym się uparł to z paru odcinków wycisnąłbym jakieś "mądrości życiowe" i stwierdził że to niesamowicie mądry i skomplikowany serial. Tylko czy to ma sens?

Wiem. Ogólnie jest tak że każdy po paru odcinkach przywiązuje się do postaci w nim występujących. Nie ma zlituj, bardzo dużo tasiemców polega na tym zjawisku.

Teraz będzie trudna do sformułowania myśl, ale postaram się ją w miarę czytelnie przedstawić...

Większość osób oglądających MLP próbuje znaleźć jakieś argumenty (kompletnie wyssane z palca) na to, czym to MLP się wyróżnia, i jakie to jest świetne. Tak jakby sami przed sobą musieli "się jakoś wytłumaczyć z oglądania kreskówki dla dziewczynek."

Albo tak jakby w ogóle potrzebowali usprawiedliwienia dla oglądania kreskówki. Możliwe też że dużo osób wybiera właśnie tę kreskówke bo "w kupie" raźniej, i zawsze na jakiejś tam popularności, łatwiej się uprawiedliwiać przed sobą.

Nie wiem czy jest jasne o co mi mniej więcej chodzi : P

27-10-2011 12:34
Selevan Offline
*

Ja nie szukam takich argumentow. Generalnie zgadzam sie z wiekszoscia co powiedzial Lavos, tzn kreskowka jest schematyczna, nie ma w nich jakis wielkich zyciowych madrosci, animacja rowniez nie jest jakas wybitna, itd.

Ale mimo wszystko ja uwielbiam, i ogladam. Nie wiem dlaczego.
27-10-2011 21:14
Wan1Mas Offline

meh, bajeczka jak bajeczka, a to że banda nerdów wypromowała to na hit internetu, to inna sprawa
27-10-2011 21:50
JimPanse Offline
*

Był ktoś na tym Ponymeet'cie Trójmiejskim? Może ty kaszubiak : P Pochwal się.

(This post was last modified: 05-11-2011 22:27 by JimPanse.)
05-11-2011 22:26
Blitz Offline
*

@IConquer Zgadzam się
05-11-2011 23:22
Selevan Offline
*

(05-11-2011 23:22 )Blitz Wrote:  @IConquer Zgadzam się

Thx for the input.
05-11-2011 23:42
Blitz Offline
*

@Up , Sorki , jednak wydaje mi się , że temat został wyczerpany , jednak powinienem zająć stanowisko w tej sprawie. Osobiście , jestem przeciwko wszelkim modom wypromowanych przez internet ( i przez inne źródła masowego przekazu ) , jak dla przykładu MLP , czy obecnie bycie Hipsterem.Nie widzę w tym najmniejszego Sensu , i uważam , że to jest co najmniej dziwne
Mam nadzieje , że taka odpowiedź kolege satysfakcjonuje ,
życze miłej nocy
Blitz
05-11-2011 23:53
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5