(27-10-2011 07:26 )kaszubiak Wrote: Hmm. Kontrowersje.. Jakoś tego zbytnio nie zauważyłem. Fakt, jeśli ktoś dowie się, że oglądam kolorowe kucyki, to przeważnie jest tylko zdziwienie. "Oglądasz to? Loool, to jest dla dziewczyn!" - po moim "ale mi się podoba", nie drążą dalej tematu. Żadnych kontrowersji, afer czy zmiany płci lub orientacji seksualnej.
Wiesz Kaszubiak, dla mnie wytłumaczenie "lubię bo mam taki kaprys" jest absolutnie sensowne. Nawet "lubię, bo wszyscy lubią" przełknę.
Każdy ma swoje, mniej lub bardziej, poronione fetysze. Też jakbym się uparł to z paru odcinków wycisnąłbym jakieś "mądrości życiowe" i stwierdził że to niesamowicie mądry i skomplikowany serial. Tylko czy to ma sens?
Wiem. Ogólnie jest tak że każdy po paru odcinkach przywiązuje się do postaci w nim występujących. Nie ma zlituj, bardzo dużo tasiemców polega na tym zjawisku.
Teraz będzie trudna do sformułowania myśl, ale postaram się ją w miarę czytelnie przedstawić...
Większość osób oglądających MLP próbuje znaleźć jakieś argumenty (kompletnie wyssane z palca) na to, czym to MLP się wyróżnia, i jakie to jest świetne. Tak jakby sami przed sobą musieli "się jakoś wytłumaczyć z oglądania kreskówki dla dziewczynek."
Albo tak jakby w ogóle potrzebowali usprawiedliwienia dla oglądania kreskówki. Możliwe też że dużo osób wybiera właśnie tę kreskówke bo "w kupie" raźniej, i zawsze na jakiejś tam popularności, łatwiej się uprawiedliwiać przed sobą.
Nie wiem czy jest jasne o co mi mniej więcej chodzi : P