Minecraft "okładką" kanału. - Moje przemyślenie.
Uff.. Od czego by tu zacząć? Może od tego, że gra firmy/ teamu Mojang jest jak okładka kanału na Youtube. Nie zawsze ma dobrą jakość i wiele młodych zagrajmerów zaczyna właśnie od gry Gadżeciarzy (Mojang - Gadżet.. O ile się nie mylę, rzecz jasna), i czy to dobry wybór? Cała masa osób - znanych oraz tych mniej znanych - nagrywa właśnie Minecrafta, mimo to znam osoby które potrafią oglądać szesnaście serii Minecraft, o dość małej jakości filmów na raz. Może nagrywanie tej gry jest dobrym sposobem
na "wybicie" się, ale weźmy pod uwagę zdecydowanych wrogów nagrywania Minecrafta - Hipsterów. Hipsterstwo jest popularne, co jest dość paradoksalnym zjawiskiem, iż z tego co wiem, to Hipsterzy to osoby które muszą być inni niż wszyscy, więc zakładają szalik na palec u nogi, natomiast rękawiczki - na szyje. Wracając do tematu - oceniają oni kanał, na tym czy ma Minecrafta, czy nie. Dla nich jest to głupie oraz bezsensowne. Ale weźmy pod lupę takiego JJayJokera. Ogląda go wiele dzieci, i nie tylko. Myślę, że jest to bardzo oryginalny zagrajmer, ale jego materiały z Minecrafta nie są najwyższej jakości, są słabo przygotowane pod względem.. wiedzy, nieogarnięcia itp. Bynajmniej ja to tak postrzegam. Mimo to jego serię ogląda prawie sto tysięcy osób, i nie tylko z polski. Jego niewiedza ma swój urok, ale nie o tym miałem pisać. Wdg. mnie jest złe ocenianie kanału dlatego, że ma odcinki Minecraft'a oraz jest to główna seria danego użytkownika. Myślę, że jeśli Minecraft się komuś nie podoba, to niech go nie ogląda, omija go i nie wchodzi na filmik tylko po to aby zostawić negatywny, hejcący komentarz (Tak, hejterzy istnieją. Myślę, że osoby myślące, że Hejterów nie ma, nie spotkali się z Hejtem - nie krytyką - hejtem.) oraz łapkę w dół, i tak z każdym filmikiem. Dla mnie jest to bez sensu. Jak ludzie lubią oglądać Minecrafta, to niech go oglądają - choćby trzydzieści osiem serii na raz. Tak samo z nagrywaniem.
Podsumowując -
Nagrywanie Minecrafta nie jest czymś złym, głupim tylko dlatego, że go nie lubisz.
Czymś złym co prawda jest proszenie o Minecrafta wiedząc, że nie jest to seria główna, lecz poboczna.
Podsumowując (2) -
Minecraft może być "okładką" kanału, ale nie w złym sensie. Kto chce, niech ogląda, kto nie - niech nie chce.
Note: Pamiętajcie, to tylko moje "przemyślenie".
|