Sttark
{socialsites}
|
RE: My Little Pony: Friendship Is Magic
(This post was last modified: 19-01-2012 19:35 by Sttark.)
|
|
19-01-2012 19:25 |
|
Lavos

{socialsites}
|
(19-01-2012 17:52 )Sttark Wrote: To są fakty i to nie podważalne:)
Nie, to nie są fakty, to są twoje przypuszczenia. Udowadniasz z powodzeniem, że nie znasz definicji tego słowa, jak zresztą przez całą wcześniejszą rozmowę, gdzie twierdziłeś, że nikt nie podaje argumentów (bo ty tak sądzisz) bądź to, że grafika MLP jest taka cudowna (bo ty i knowyourmeme tak sądzą). Stąd ten bełkot o homofobii serialowej, zadzieranie nosa etc. Zrób nam wszystkim przysługę i odwiedź słownik.
(19-01-2012 18:43 )Gik Wrote: Zależy. Jestem zdania, że żarty każdego typu mogą być zabawne, nawet jeśli są opowiadane po raz n-ty, o ile są zastosowane w odpowiednim momencie. Jak w filmiku: widzimy makabrę, a zaraz potem tańczące kucyki. Kontrast sprawia, że cała sytuacja - w normalnych warunkach przerażająca - jest zabawna. Od obrzydzenia do komedii.
A w każdym razie tak powinno być, jednak właśnie sztuka rozśmieszenia widza nie do końca się autorowi "wideła" udała. Szczerze powiedziawszy, to przemoc w tym filmie jest strasznie... miałka. Rysując w obrzydliwie cukierkowym stylu MLP, autor powinien posiedzieć i pomyśleć nad naprawdę "chorymi" scenami tortur, bo to, co tam widać zwyczajnie nie przeraża ani nie obrzydza. Wydaje się nijakie.
Nie uważam, by ten filmik był zabawny czy ma taki potencjał. Ot, takie randomowe szlachtowanie, które niczemu nie służy, potem trochę tańczących kuców z uśmiechniętymi pyskami i znów gore. Słabiutkie. Nawet gdyby poddać te kuce jakimś wymyślnym torturom, nadal pozostaje pytanie - po co? Dla schlebiania czyjejś perwersji? Rule 34 już nie wystarczy, furfagi, ponyfagi i inne dziwolągi? Ech.
![[Image: kaos.gif]](http://s22.postimage.org/jd6k4n4st/kaos.gif)
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 19-01-2012 20:49 by Lavos.)
|
|
19-01-2012 20:49 |
|
Sttark
{socialsites}
|
LavosCore
Młody spasuj...już ci to pisałem ciągle dajesz te same powody a ja ci odpowiadam na to tak samo.Jeśli to dla ciebie nie są argumenty to nic nimi nie będzie...po prostu szkoda mi ciebie i tyle...uczepiłeś się grafiki..ok tobie się nie podoba ale innym tak uszanujesz to w końcu,nie masz nic na dowód że ta animacja jest słaba(słaba to co innego niż łatwa-tak na marginesie)więc może zakończymy to co.Tylko niepotrzebny tu jest spam..
|
|
19-01-2012 20:58 |
|
Sttark
{socialsites}
|
kaszubiak
Wyraziłem swoją opinię i tyle nie uszanowali jej masz rację,więc mówię po co ciągnąć ten wątek?Ja zdania nie zmienię i nie chodzi tu tylko o serial ale o ogólne podejście rozmówców do tematu...nie nazwałem ich trollami i hejterami dlatego że mają sprzeczne opinię ale dlatego że sami się tak zachowują(obrażanie gustu innych ludzi oraz nie przyjmowanie ich opinii za nic w świecie ciężko nazwać inaczej..),w końcu jak nie chcą ze mną pisać to równie dobrze możemy zakończyć ten temat raz dwa,ja swoich argumentów i postanowień nie zmienię,więc najlepiej będzie zakończyć dyskusję na rozejmie i tak na marginesie nie jestem dzieckiem które daje się podnieść emocjom..dawno z tego wyrosłem;)
|
|
19-01-2012 21:24 |
|
Sttark
{socialsites}
|
Przeczytałem i...masz coś konkretnego?
|
|
19-01-2012 21:42 |
|
Sttark
{socialsites}
|
Gik
Źle Ci się wydaje takie obrzydliwe skojarzenia polecałbym zostawić dla siebie nie widzę żadnego związku,gdyby to był shipping to jeszcze...ale guro?To przecież nie ma z tym nic wspólnego..
|
|
19-01-2012 21:59 |
|