Post Reply 
My Little Pony: Friendship Is Magic
Author Message
TaboretPL Offline
*

RE: My Little Pony: Friendship Is Magic
Dobra to tak:

Obejrzałem parę odcinków i na prawdę nie rozumiem czemu to jest takie popularne? Czym to się różni od setki innych bajek i kreskówek? Po prostu nie jestem w stanie pojąć czemu jedna niezbyt oryginalna bajka wywyższyła się ponad inne. Niech nasz forumowy broniacz odpowie na moje pytania bo po prostu jestem ciekaw i proszę bez argumentów że jest takie popularne bo nerdy z 4chana które to zapewne wypromowały mało mnie obchodzą to jak stado much lecące do łajna no bo jak wszystkie lecą to ja też.

[Image: images?q=tbn:ANd9GcQq2NzBnDAx6Op7-8qL3zh...WISDPWkIrC]
(This post was last modified: 05-02-2012 04:48 by TaboretPL.)
05-02-2012 04:46
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gik Offline
*

(04-02-2012 21:56 )LavosCore Wrote:  @Gik, ta fotka pochodzi z planu filmu? Bo jeśli tak, to byłby zabawny. Bardzo.

Na pewno. W sumie tegoroczne lato byłoby idealnym czasem dla Hasbro, aby wypuścić pełnometrażówkę MLP. Fanbaza nadal jest całkiem spora, jakby to wypuścić do kin, to można by zarobić niemały pieniądz. Zresztą sam bilet na seans 3D kosztuje ponad 20 zł, a wsadzić na siłę taki efekt do filmu to w dzisiejszych czasach nic trudnego.

A co do fotki: właśnie dlatego porównuję Bronies do Furries. Ich stosunek do serialu wykracza często o wieeeeele poza strefę samej sympatii. Nie zdziwyłbym się, gdyby okazało się, że nad developingiem obecnej generacji MLP pracował cały sztab psychologów. Coś nagle zbyt wiele osób się zaczęło tym podniecać. Może to chodzi o wielkie, pełne radości oczy? Kiedyś gdzieś jakiś mądrala powiedział, że ludzie są przyciągani do czegoś takiego z dużymi patrzałkami: pluszaki, szczeniaki, kociaki itp. Ludziom kojarzy się to z miłością, dzieciństwem, czy coś w tym stylu.

[Image: aqI8D.jpg]
05-02-2012 19:20
Sttark Offline

TaboretPL
Cóż mój drogi do niektórych rzeczy trzeba dojrzeć:)(nie fizycznie,ale mentalnie)w pozostałych aspektach cofnij się o kilka(naście)? stron tam to wyjaśniałem w całej tej kupie hejtu;)Po za tym wierz mi,jak tego nie rozumiesz na naprawdę wiele tracisz czasami po prostu trzeba wyluzować i rozerwać się w całej tej papce gównianych seriali(znaczna większość taka jest)takie perełki powinny być zapamiętane.I ta bajka jest oryginalna,wskaż mi jakąś inną tak samo odwołującą się do popkultury?
Gik
Stary ogarnij się...te porównanie jest wzięte z rzyci..

Dojrzeć do bajki targetowanej w małe dziewczynki. Good one - apparatus
(This post was last modified: 06-02-2012 14:36 by appareil.)
05-02-2012 20:10
Lavos Offline
*

Quote:I ta bajka jest oryginalna,wskaż mi jakąś inną tak samo odwołującą się do popkultury?
The Simpsons, Futurama itepe.

Quote:Gik
Stary ogarnij się...te porównanie jest wzięte z rzyci..
Całe szczęście, że twoje argumenty nie są. Zgłoszone moderacji btw.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
05-02-2012 20:33
Sttark Offline

LavosCore
Głupszych przykładów nie mogłeś podać..Obydwa te seriale są skierowane dla dorosłych/nastolatków.A ja się pytałem o bajkę,ale widzę,że to dla ciebie za trudne,więc Ci podam,nie ma oprócz animaniaków,po prostu nie ma
05-02-2012 20:41
Lavos Offline
*

Aha. Czyli Simpsonowie nie są bajką. A czym? Filmem dokumentalnym?
Radzę ci zaprzestać tych przytyków, inaczej bardzo prędko się pożegnasz z tym forum.

05-02-2012 20:49
Wan1Mas Offline

(05-02-2012 20:41 )Sttark Wrote:  LavosCore
Głupszych przykładów nie mogłeś podać..Obydwa te seriale są skierowane dla dorosłych/nastolatków.A ja się pytałem o bajkę,ale widzę,że to dla ciebie za trudne,więc Ci podam,nie ma oprócz animaniaków,po prostu nie ma

http://www.tv.com/shows/the-simpsons/for...56-734529/

Odpowiedź na Twój bardzo śmieszny argument.

(05-02-2012 20:49 )LavosCore Wrote:  Radzę ci zaprzestać tych przytyków, inaczej bardzo prędko się pożegnasz z tym forum.

On już się żegna z Tym forum tydzień, gdzie jest moderacja?
05-02-2012 20:51
Lavos Offline
*

To samo można powiedzieć o Futuramie, gdyż wiele epizodów kończy się morałem, ma nawiązania, humor jest ironiczny, czasem nieco dziecinny etc.
@Plejmer
Nie wiem gdzie jest, ale od tej chwili zgłaszam każdy post starka, który narusza netykietę.

05-02-2012 20:55
Wan1Mas Offline

(05-02-2012 20:55 )LavosCore Wrote:  To samo można powiedzieć o Futuramie, gdyż wiele epizodów kończy się morałem, ma nawiązania, humor jest ironiczny, czasem nieco dziecinny etc.
@Plejmer
Nie wiem gdzie jest, ale od tej chwili zgłaszam każdy post starka, który narusza netykietę.

Przykładowe nawiązanie w Futuramie:
[spoiler]

[/spoiler]

Lavos, ciężko jest Ci napisać mój nick? Chcesz to mogę napisać dla Ciebie tutorial jak to zrobić
05-02-2012 20:58
TaboretPL Offline
*

(05-02-2012 20:41 )Sttark Wrote:  LavosCore

A Shrek? - często odnosi się do znanych motywów i parodiuje znane bajki z dzieciństwa na przykład czerwony kapturek czy śpiąca królewna

[Image: images?q=tbn:ANd9GcQq2NzBnDAx6Op7-8qL3zh...WISDPWkIrC]
05-02-2012 21:07
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5