Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skąd wzięły się wasze nicki ?
Author Message
Matornen Offline
*

RE: Skąd wzięły się wasze nicki ?
Szukałem nowego nicku do CA. Chodziło mi o to żeby ten nick miał to coś.
Miał to coś.Nick który ma to coś. Ma to coś.Ma to. Mato. Matorn!
Końcówka -en wzięła się z tego, że konto Matorn było już zajęte.
12-04-2012 18:13
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vedoos Offline
*

Mój pseudonim (Veda) postał dość dawno temu, bodajże miałem 8-9 lat? Tak wiem, młodo i wcześnie. Dokładnej historii powstania ówże pseudonimu nie pamiętam, gdyż został mi nadany przez mojego dziadka. Czemu taki? Tłumaczył mi, że pochodzi od Vedian czy Vedias, które oznaczały w wolnym tłumaczeniu "Boska/Nieograniczona mądrość". Co ćpał to nie wiem ;D
Większość ludzi myślała, że powstało z anime RG Veda, które poznałem dość późno :x
I tak z Veda, przechodziło na Vedoos, i ponownie na Veda, zależało jedynie czy "Veda" było już zajęte na jakimś forum/grze itd
A co do drugiego członu "Kusakabe" to zwyczajnie nazwisko, wzięte od b.dalekiego kuzynostwa z Japonii.

Ot i oto cała historia.

[Image: logonalivestream.jpg]
07-05-2012 12:57
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MultiQbek Offline
*

hmm. mój nick musiałem wymyśleć na Jutjuba :D Bo zawsze były jakieś mackomastery z podstawówki. MultiQbek wziął się od tego że przy rejestracji na yt miałem na biurku dużo... szklanek i tak jakoś wyszło :D
07-05-2012 18:50
Sakulos Offline
*

Sakulos

Sa kulos

Ssa kulos

Ssac kulos

Ssac kule :D

a na serio

To wymyslalem cos z Sylwek bo tak mam na imię i tak Sakulos "podobne" mi sie wydawalo w wieku pierwszo gimnazjalnym :D.

Wymyslalme nick do postaci w Lineage 2 na serwerze klimatyczny alseron. :D

Mój blog
[Image: xd.jpg]
07-05-2012 21:27
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
WinterWolf Offline
*

Nerdowski nick zaczerpnięty z bestiariusza do trzeciej edycji D&D. Gdy w 2006 roku założono mi wreszcie Internet musiałam się jakoś nazwać by logować się na różnych serwisach. Tak się złożyło, że podręcznik miałam wtedy na kolanach i mój wzrok padł na to stworzonko. Na obrazku ten biały dziad miał też kolczyk w połowie wysokości prawego ucha - tak jak ja. Więc zostało - gorzej, że zaczynam zapominać jak mam na imię, bo wszyscy wołają do mnie WW.
14-05-2012 14:19
Etren Offline
*

Nie mam pojęcia. Wklepałem byle to a potem uformowałem.
15-05-2012 19:16
Tylak21 Offline
*

Tylak wzięło się od nazwiska. Pierwotnie był tylon. Ale myślę sobie, że tak nie może być. I myślałem nad nadaniem sobie nicku "Władca_Kartofli", jako że grałem w Tibię, tego nicku używałem. Później w szkole wołali na mnie Tylak i tak zostało. Co do 21.. Jest to odwrócona 12, a 12 to moja szczęśliwa liczba ^^
01-06-2012 18:31
Precelek20 Offline
*

Mój nick wziął się z tego, że nie wiedziałem jaki sobie dać, inne nicki jakie wymyśliłem wydawały mi się takie hmm pospolite wiec po dłuższych przemyśleniach (po miesiącu :)) wymyśliłem sobie taki jak mam. Mój kumpel mówi, że jest głupi i taki hmm jak on to nazwał, dobra nie pamiętam, ale nie pasuje mu ten nick do mnie. Ale ważne, że mi się podoba.
(This post was last modified: 01-06-2012 18:32 by Precelek20.)
01-06-2012 18:32
tomosiara Offline
*

Mój nick to już tradycją :) Mój tata jeszcze za czasów Quake'a 2 miał nick Tomo (od Tomka, takie jest jago imię, ja tak mam na drugie) potem doszło Siara bo od klanu w Battlefield 2 (każdy miał dopisek Siara, do tej pory nie znam powodu xd), ja po prostu kontynuuje tę tradycję, co już mnie powoli denerwuje bo każdy do mnie mówi per Tomasz :)
01-06-2012 23:26
UncleSam Offline
*

Zainspirowała mnie, amerykańska propaganda :3

" Dupa,gówno ch**" paulo coelho
03-09-2012 20:12
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5