(14-03-2012 20:29 )Selevan Wrote: Mam w związku z tym kilka pytań, o ile ktokolwiek jakoś na poważniej w to grał.
Zdefiniuj to 'poważne granie'.
Quote:Jak oceniacie grę?
Może być. Jaj nie urywa, kolokwialnie mówiąc, ale posiada dopracowany, niestety nie otwarty świat. Klimat całkiem dobrze przeniesiono, muzyka wpada w ucho i po prostu pasuje, rozgrywka posiada znamiona typowego cRPGowego 'biegania za questami', a także akcji walki, która nie jest śmiesznie przekombinowana, dla niektórych może być nieco trywialna, jednak sieczka to element, nie motyw przewodni tego tytułu.
Z wad - wcześniej wspomniany zamknięty świat, zbyt duże nastawienie 'patrz, to tak jak w książce', które niweczy wiele dialogów czy postaci. Walka mimo zalet, bardzo szybko staje się nudna, szczególnie jeśli zainwestujesz w wiedźmina AoE, spamującego ogniem dookoła.
Quote:Fabułę?
Wydaje się w porządku. Odzwierciedla filozofię książkowego oryginału (zachowanie neutralności, konsekwencje wyboru), mała symbolika pod koniec. Nie podoba mi się to wepchnięcie Dzikiego Gonu jako jednego z złych - widzę w tym brak kreatywności.
Quote:Postacie?
Hmm. Mogą być. Triss to jakaś nowa kobieta, nie ma nic wspólnego z książką. Ogólnie można to powiedzieć o każdym bohaterze, który ma swoje korzenie w sadze wiedźmińskie - służy tylko po to, by mrugnąć do gracza-czytelnika. O wiele lepsze są postaci całkiem nowe, są ciekawe i pasują do świata gry.
Quote:Szczególnie w porównaniu z dwójką.
Dwójka to szit, nie kupuj, lol.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.