Dexarz

{socialsites}
|
RE: Sieci partnerskie
Czy u tych partnerów trzeba mieć te kilka tysięcy widzów czy przyjmują od razu? Bo robiąc LP, fajnie by było od samego początku coś z tego mieć, a nie znów oczekiwać na wiele widzów.
Nie chodzi mi tu o firmy typu pomarańczka, miałem z nimi do czynienia i nie polecam.
|
|
14-05-2012 21:11 |
|
WinterWolf

{socialsites}
|
Tu masz warunki zostania partnerem Machinimy jeśli mieszkasz w Europie: https://www.youtube.com/watch?v=jzS3-5m6cfs
Facet dokładnie opisuje co i jak. Niestety trzeba już mieć pewne zaplecze w widzach i wyświetleniach by się zakwalifikować.
|
|
15-05-2012 00:19 |
|
Dexarz

{socialsites}
|
Duże tzn? Kilkaset widzow itd?
|
|
15-05-2012 12:03 |
|
Dexarz

{socialsites}
|
Czy to oznacza, że mając "kilka" czyli u mnie np. 25 to mogę śmiało pisać do Agory? Dżizas, gdyby nie zmiana konta to miałbym te 2k przynajmniej.
|
|
15-05-2012 12:23 |
|
Dexarz

{socialsites}
|
Do nich się pisze, już raz próbowałem na starym koncie. Pisałem do MaturaToBzduraTV.
|
|
15-05-2012 13:00 |
|
WinterWolf

{socialsites}
|
Tak, do sieci partnerskich trzeba się zgłosić. Pod linkiem, który podałam w sprawie Machinimy, koleś informuje jak trzeba napisać wniosek o partnera. Generalnie warunkiem wg niego jest posiadanie min. średniej wyświetleń z ostatnich 20 filmów wynoszącej 1000. I to jest minimalny próg tego by gość zaczął rozpatrywać wniosek. Sądzę, że inne sieci partnerskie, nawet Agora, podchodzą do tego podobnie, choć u nas być może wciąż patrzy się głównie na liczbę widzów (Machinima przestała patrzeć na liczbę widzów, ponieważ zbyt wiele osób kupowało sobie suby). Jedynie "pomarańczka" brała każdego, by potem ladnie oskubać go z zysków, także trzeba uważać z firmami, które same pisują do youtubowiczów.
|
|
15-05-2012 13:08 |
|