Mazzir

{socialsites}
|
RE: Negatyw zamknął konto
Rozmawiałem z YouTuberami, którzy wiedzą bardzo dużo o tej sprawie i wnioski są takie:
- Żadne konto nie zostało skradzione (tj. zmienione hasło) oprócz jednego, które zostało już przywrócone
- Nikt nie sprzedawał dostępu do kont na Allegro
- Znany jest autor kodu, który wyciągał dane, ale z przyczyn oczywistych nie zostanie on ujawniony przez osoby posiadające tę wiedzę
Główny wniosek jest taki:
Ci co pobrali niech zmienią hasła i będzie po sprawie. Konta nikt nie stracił.
Maciek i Negatyw i zamknęli konta i nie ma co dalej głębić ten temat. Kto miał ponieść karę ten poniósł, więc nie ma powodu żeby zawracać sobie tym głowę.
Amen.
Usunięta przez moderację.
|
|
08-12-2012 13:05 |
|
Liang

{socialsites}
|
(08-12-2012 13:04 )Mrpati Wrote: (08-12-2012 12:55 )Liang Wrote: Mam takie pytanie, skąd pomysł by sprawdzić "MineCash"? Chodzi mi o to , że codziennie pobieramy różne pliki , i nie koniecznie ten akurat musiał zawierać w sobie ten program. Ktoś musiał nakierować na ten trop pewne osoby. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Była już na to odpowiedź, gdzieś nawet był screen gdy zaglądano do kodu i tam były pewne interesujące rzeczy które potwierdzają cały shitstorm.
Nie, chodzi mi o to , że nietypową sytuacją jest sprawdzanie modyfikacji pod kątem "kradzieży haseł" , a tym bardziej od zaufanych youtuberów. Więc co pokierowało kimś, kto jako pierwszy ją sprawdził? ( Pewnie robię spam niepotrzebny , ale szczerze mówiąc ciekawi mnie to )
(This post was last modified: 08-12-2012 13:12 by Liang.)
|
|
08-12-2012 13:10 |
|
Mrpati

{socialsites}
|
(08-12-2012 13:10 )BrzeziO Wrote: Amen. Chciałbym znać autora kodu, ponieważ w pierwszej kolejności to ON powinien ponieść konsekwencję, a nie dystrybutorzy. W gruncie rzeczy, w jednym się z Tobą zgodzę, jeszcze nikt nie doniósł, że stracił konto.
Wiesz, jeżeli ich widzami są dzieci to po zgłoszeniu tego rodzice się na na nich wkurzą i nie dadzą im później takich pieniędzy, ba, zakażą im zakupów gier, gdyż uznają że nie potrafią dysponować pieniędzmi, poza tym jak rodzice będą się czuć jak zapuka do nich policja by pojechali dać zeznania?
|
|
08-12-2012 13:15 |
|
hub33k

{socialsites}
|
|
|
08-12-2012 13:15 |
|
TheSeems0n

{socialsites}
|
(This post was last modified: 13-12-2012 16:01 by appareil.)
|
|
08-12-2012 13:34 |
|