Post Reply 
Forumowa pogadanka - audycja pierwsza
Author Message
thefifiasek Offline
*

RE: Forumowa pogadanka - audycja pierwsza
Roofix z chęcią bym spojrzał. Uchylisz nam rąbka tajemnicy?
Coś czuje panowie, że tą audycją wypowiedzieliśmy krucjatę ustalonemu porządkowi polskiej sceny LP.
26-04-2011 22:35
Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Chyba raczej Left 6 Dead.

[Image: 88440151.gif]
26-04-2011 22:37
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
thefifiasek Offline
*

@punio7
Beez kitu :D

@TOPIC
Dlaczego akurat co tydzień jeden odcinek? A nie wszystko na raz?
26-04-2011 22:42
punio7 Offline
*

Bo masz dwurdzeniowy procesor Gik+kaszubiak nie nadąży szybciej z przerabianiem tych głupot.

[Image: 88440151.gif]
26-04-2011 22:44
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vic83 Offline
*

(26-04-2011 22:35 )thefifiasek Wrote:  Coś czuje panowie, że tą audycją wypowiedzieliśmy krucjatę ustalonemu porządkowi polskiej sceny LP.

Powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś bardziej radykalnego. Nie rzucaliście nickami, koncentrując się bardziej na samym problemie niż na konkretnych użytkownikach. Mnie taka forma dyskusji odpowiada i nie ukrywam, że nie widzę powodu, by ktokolwiek mógł rozpętać wojnę o to, że przedstawiliście swoją opinię na dany temat. Tym bardziej, że sam temat jest uniwersalny, bo rzucanie mięsem jest problemem dalece wykraczającym poza światek 'zagrajmerów'. Jest tak jak któryś z was powiedział - większość widzów mieści się w przedziale wiekowym 13-17 lat, a młodzi ludzie są szczególnie podatni na wpływy, więc warto pomyśleć o tym, czy 'kurwując' w co drugim słowie nie sprawimy, że któryś z naszych nieukształtowanych emocjonalnie fanów nie zacznie się na nas wzorować w życiu codziennym.
Przekleństwa nie są złem, używane z umiarem potrafią ubarwić wypowiedź, ale jeśli stają się podstawowym elementem filmu, to sprawiają, że młody widz wnioskuje, że to właśnie one są 'fajne'. Warto się zastanowić, czy większość youtubowych wojenek nie jest tego efektem - zamiast dyskusji i prób rzeczowego rozwiązania problemu mamy wzajemny atak małoletnich fanów, którzy rzucają mięsem ile wlezie, nie zdając sobie nawet sprawy z tego, jak łatwo ich zmanipulować.

Jeśli chodzi o styl prowadzenia zagrajmy, to nie jest dla mnie najważniejsze czy ktoś mówi spokojnie, czy bardziej uzewnętrznia swoje emocje. Ważne, by mówił ciekawie i z sensem. Pisałem już w innym temacie, że dobrze jest być nieprzewidywalnym i nie jechać od początku do końca na jednym, tym samym schemacie. W przeciwnym wypadku, prędzej czy później, zacznie się zanudzać swoich widzów.
26-04-2011 23:21
appareil Offline
*

Quote:ustalonemu porządkowi polskiej sceny LP.
A co to za porządek. Pytam nie ze złośliwości (jak to zwykle z mojej strony bywa), a dlatego że naprawdę jestem ciekaw co to za nieznany mi porządek.
27-04-2011 01:12
thefifiasek Offline
*

(26-04-2011 23:21 )Vic83 Wrote:  Powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś bardziej radykalnego. Nie rzucaliście nickami, koncentrując się bardziej na samym problemie niż na konkretnych użytkownikach.

Bo nie widziałeś reszty tej pogadanki :)
Był temat, oceny polskich sławnych zagrajmerów. Propo nicków tutaj Gik spisał się na medal wrzucając screeny w których pokazywał o co nam chodziło, m in VVitchavena. Tu była tylko wspominka o VV, później cały komentarz do wszystkich dram. Too dopiero będzie ostrrre.
27-04-2011 14:00
BaToNxPL Offline
*

całkiem, całkiem :)
nie będę mówił co wam raczej wyszło źle, bo to już jest wyżej, czkam na następne
27-04-2011 16:40
bogaczyna Offline
*

Bardzo ciekawie wam to wyszło, czekam na kolejne pogadanki, które jednak pomogą w kręceniu zagrajmy. To znaczy co powiedzieć, a czego nie powiedzieć, jak się zachowywać podczas kręcenia, a czego unikać.
27-04-2011 19:40
Kern3l Offline
*

(26-04-2011 17:19 )Roofix Wrote:  Ja nie widzę nic złego w tym, że ktoś wspomagałby się kartką. Nie każdy jest takim właśnie "radiowcem", co ma w dodatku odpowiedzi na wszystko. Czasem trzeba się nawet solidnie przygotować.

Faktem jest, że dobrzy radiowcy także dzielą się na 2 grupy: tych, którzy bardzo dokładnie się przygotowują, oraz tych, którzy lecą na freestyle'u i świetnie im to wychodzi (przynajmniej z moich informacji odnośnie Antyradia taki podział wynika). To także przenosi się na LP - do nagrywania "na ślepo" powinien lecieć freestyle (chcemy znać emocje przechodzenia po raz pierwszy!), a w przeciwnym przypadku świetnym pomysłem jest jak najlepiej się przygotować (gdyż na prawdziwe emocje już średnio można liczyć - przynajmniej w liniowych grach sp).

(26-04-2011 19:25 )Gik Wrote:  
Quote:Punkty 1, 2, 4 - tak, zgadzam się. Co do trzeciego, to nie wiem o czym w tym momencie piszesz. Kogoś zmuszano, ktoś nie chciał? Hm?

Pisałem o sobie. Kilka razy się zastanawiałem, czy nadaję się do takiej audyci. Uznałem, że tak. Myliłem się. Po prostu jeżeli ktoś nie potrafi dokładnie wyrazić swoich myśli, to niech się za to nie bierze. Niech mój przykład służy innym.

Jeśli to Ty byłeś z tym głosem np. z 7:24 - po prostu prowadź dyskusję, tj. rzucaj temat + powitanie i pożegnanie. Świetny głos.

(26-04-2011 19:25 )Gik Wrote:  Nie wiem jak u innych, ale u mnie było tak, że coś sobie ubzdurałem, że gadanie o różnych aspektach zagrajmy przyjdzie mi łatwo. Z jakiegoś powodu tak się nie stało, nie wiem, może to wina świadomości, że to co mówię, zostanie opublikowane.

Brak pewności siebie. Na 100% to wina tego, że myślałeś, w jaki sposób zostaną odebrane przez widzów Twoje kwestie. Nie myśl o tym. To jest do wyćwiczenia, a przydaje się wszędzie.

[truizm]Z kolei "yyyy" biorą się z tego, że chcecie mówić, a nie wiecie jeszcze co i czymś zapychacie ten czas.[/truizm] Może także z tego, że nie chcecie, aby kolejny w kolejce zaczął już się wypowiadać ;> Jeśli to jest problemem, to możecie ustalić, że gdy ktoś kończy swoją kwestię, zadaje pytanie kolejnemu: "a Ty ZXC co o tym sądzisz?". Generalnie owe jednoliterowe, ciągnące się wstawki można wyeliminować po pewnej pracy (mi niestety nadal się zdarzają w "Zagrajmy", obecnie już tylko gdy o czymś opowiadam lub stracę wątek na rzecz gry - walczę z tym).

Więcej o samej treści napisałem w komentarzu do filmu.

Btw. link z głównej nie działa ;>

Edit: Poprawione.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
(This post was last modified: 28-04-2011 20:02 by Gik.)
28-04-2011 16:42
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5