Wilkozak

{socialsites}
|
Bijatyki
Graliście kiedyś w takie gry? Niestety, już praktycznie wymarły gatunek na PC. Ale może pamiętacie Mortal Kombat, Tekkena. A na pewno o tych grach słyszeli, panowie.
|
|
29-04-2011 17:46 |
|
Gik

{socialsites}
|
RE: Bijatyki
Pomimo posiadania w swojej kolekcji gier konsolowych Tekkenów, Soul Caliburów, czy Virtua Fighterów, zawsze najbardziej ze wszystkich bijatyk podchodziła mi seria Mortal Kombat. Przy żadnej innej bijatyce nie spędziłem tyle czasu, co przy MK: Deadly Alliance, czy MK: Deception (Armageddon to już była porażka). O ile bijatyki od skośnookich sprawdzają się głównie na imprezach, to seria MK jest doskonałym wyborem dla pojedyńczego gracza. Z prostego powodu: ogromna ilość contentu do odblokowania. To, plus autentycznie ciekawe postacie, szczypta czarnego humoru oraz słynne Fatality. System walki jest tylko trochę sztywny, ale....
.... ale to jest poprawione w najnowszej części. Wnioskuję tak bo demie i niezwykle szybkich i dynamicznych gameplay'ach, które oglądałem na YT. Na gamefaqs.com ludzie są tą grą zachwyceni (tak, ufam społeczności tamtego portalu, w przeciwieństwie do naszego rodzimego gry-online.pl). Jestem strasznie napalony na tą grę. No, ale oczywiście w mojej wiosce, gdzie są dwa Tesca oraz jeden Media Expert tej gry nie ma. Ja to mam szczęście... Może nawet lepiej, skupię się przynajmniej na obowiązkach.
|
|
29-04-2011 20:47 |
|
Lavos

{socialsites}
|
Bijatyki nie są wymarłym gatunkiem PC, ponieważ większościowo nigdy nie były na niego oryginalnie tworzone. Ot, skapnęło nieco portów i basta.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
29-04-2011 21:44 |
|
Gik

{socialsites}
|
|
|
01-05-2011 19:52 |
|
CarlSheppards

{socialsites}
|
Seria Guilty Gear, chłopaki.
Bijatyka w stylu anime, gdzie rzeczywiście liczą się umiejętności, a nie kasowanie klawiszy.
5 klawiszy ciosów. Każda postać ma inny styl walki, więc każdej trzeba się uczyć oddzielnie, od zera.
Gra posiada takie bajery, jak anulowanie niektórych ciosów (mamy na to ułamek sekundy i zabiera to 25-50% energii).
Póki co najlepsze były Guilty Gear XX: #Reload (można w nią grać po Internecie [wymaga odpowiedniej wersji]), Slash oraz obecna, czyli Accent Core (lub Accent Core Plus).
Przykładowa walka znajduję się tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=z9XuQBUfNsE
Jej następcą jest (gorsze moim zdaniem) BlazBlue.
|
|
01-05-2011 20:14 |
|