HD!!!!1!!1!111111!!!!! (Autor tego postu wcale nie uważa iż dodawanie "HD" do nazwy filmu jest konieczne gdy YT sam dodaje ikonkę HD przy prezentacji naszego filmu gdziekolwiek.)
(This post was last modified: 16-05-2011 16:27 by punio7.)
Bez sensu jest robienie LP gdy gra Ci klatkuje przez większość czasu. Chcemy mieć przyjemność z oglądania...
Btw. zawsze śmieszy mnie nazywanie 720p "HD". Najwyżej to jest "hd" ;D Nie mówiąc o dodaniu "PL", gdy tytuł jest po polsku... Także nie wspominając o jakości komentarza...
Primo: Najpierw ME2 potem PoP od SoT przez WW do T2T, potem machnę portal 2 (jedynkę nie warto za dużo tego lata po yt i nie ma takiej wciągającej fabuły jak ma 2 :P) - dopiero może potem W1 i 2 po nim (ale to i tak nie jest powiedziane że nie znajdę innych gier po drodze - myślałem ostatnio na Fallout Tactics)
Secundo: Na razie póki nie mam jeszcze drugiej grafy (a jak będzie to pierwsza leci na gwarancje bo mi się do łożyska wentylatorka coś dostało - WTF? to jest szczelniejsze niż mój tyłek - i może jak już będą obie buczeć w kompie to wtedy się zobaczy :P)
A teraz do gry zobaczmy czy naprawdę siedzi w worku który kupiłem :)
EDIT:
godzina gry za mną, muszę przyznać że grafika robi wrażenia a dopiero na wysokich gram - ultra przypalę na drugiej grafice, bo mnie boli jak gra się tnie "jak emo żyletką po nieudanej pasji życiowej", ale już kilka rzeczy zdążyło mnie wnerwić mianowicie:
-chaotyczna walka (jakoś tak dziwnie się namierza przeciwników :P)
-łup po zabitych; rozumiem że w trakcie walki nie powinno się dać łupu zebrać ale czemu po wybiciu kogoś musi minąć z 6-7 sekund zanim w ogóle postać zauważy że stoi na worku?
-imo system picia eliksirów jest zdeka przegięty (po jaką cholerę wchodzić w medytację żeby wypić coś co mam pod ręką O_o?)
ale za to bardzo mnie rozbawiają dialogi (i nie koncentruje się tutaj na wulgaryzmach, po prostu są zabawne :P)
no nic reszta zabawy musi poczekać nie mam teraz czasu by tracić zdrowie i nocki na gry, może zagram trochę przed pracą ale teraz wybieram się do krainy snów.
Jeśli ktoś będzie chętny to podzielę się następnymi spostrzeżeniami na temat wiesia2 - jeśli nie to na tym skończę.
Miłych snów wszystkim
(This post was last modified: 17-05-2011 00:51 by Mide.)
Jest w miarę ogarnięty. Widziałem u niego pierwszą cześć Wieśka, którą skończył. A teraz planuję drugą część zrobić, jak mu odpali gra.
Na razie ten pierwszy Let's Play jest niezbyt dobrze wykonany. Koleś za bardzo się podnieca. No i problemy techniczne się kłaniają. Widać, że chciał zdobyć widzów - będąc pierwszym.
Ehh... jak widzę taki natłok LP z Wiedźmina 2 po tak krótkim czasie to zaczynam się rozmyślać czy warto rzeczywiście takie LP samemu robić. Po cholerę ścigać się z nimi? -.-' Zresztą nawet boję się czy wymagania będzie spełniał laptop. Trza sobie odpuścić.
Jak chcesz zrobić LP, to zrób. Jeśli, dla samego siebie to radzę ci najpierw samemu przejść grę, żeby się obeznać. Spokojnie, dokończyć inne serie i wtedy zacząć nagrywać. Niestety, wielu robi to by zyskać widzów - nie znając w ogóle gry i w dodatku ze słabą jakością. W ogóle, to jak można robić LP z gry, z której nawet nie wiadomo - czy jest na prawdę taka dobra.
1. Tryb graficzny "Ultra" ma tak przesadzone efekty nałożone, że czuję się jakbym zaczynał mieć wadę wzroku jak na to patrzę. Tryb o stopień niżej jest już rewelacyjny. Bądź co bądź, jeśli będę nagrywał (najwcześniej po zmianie grafy), to w najwyższym trybie, by widzowie widzieli wszystko, co można zobaczyć (co prawda owe efekty przeszkadzają w tym "widzeniu").
2. Tą grę nie ma sensu nagrywać na ślepo, gdyż trzeba umieć walczyć, inaczej zamieni się w ciąg śmierci (mówię o normalnym poz. trudności, nie wiem jak na niższym).
3. Intymne momenty - pokażą Wam, czy prowadzący jest dojrzały psychicznie.
4. Walka ma namierzanie podobne jak w AC (i jest generalnie do tamtego systemu podobna), przy czym nie można się "zablokować" na kimś. Jak na razie mniej mi się podoba niż w AC, choć masz znaki na użytek (bez których o wiele ciężej).
5. Blok na [E] - trzeba się przyzwyczaić, ja jeszcze się nie przyzwyczaiłem i często próbuję blokować PPM. Generalnie na początku frustruje brak blokowania zza pleców - ale można się tego nauczyć.
Tak poza tym to wszystko jest rewelacyjne i ciężko mi się zabrać do pracy i nauki jak on czeka.