Post Reply 
Wiedźmin 2
Author Message
Roofix Offline
*

RE: Wiedźmin 2
To jak szybko od premiery powstał LP z Wiedźmina 2?
16-05-2011 15:54
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dembalak Offline
*

Hype spełniony.

16-05-2011 16:05
punio7 Offline
*

HD!!!!1!!1!111111!!!!! (Autor tego postu wcale nie uważa iż dodawanie "HD" do nazwy filmu jest konieczne gdy YT sam dodaje ikonkę HD przy prezentacji naszego filmu gdziekolwiek.)

[Image: 88440151.gif]
(This post was last modified: 16-05-2011 16:27 by punio7.)
16-05-2011 16:26
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

(16-05-2011 16:05 )Dembalak Wrote:  Hype spełniony.

Bez sensu jest robienie LP gdy gra Ci klatkuje przez większość czasu. Chcemy mieć przyjemność z oglądania...

Btw. zawsze śmieszy mnie nazywanie 720p "HD". Najwyżej to jest "hd" ;D Nie mówiąc o dodaniu "PL", gdy tytuł jest po polsku... Także nie wspominając o jakości komentarza...

Edit ------
"Tak wstydzę się takich komentarzy no i co z tego?" ~ SuperKrasek
Ku pamięci: http://www.uploadscreenshot.com/image/327618/3572681

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
(This post was last modified: 16-05-2011 17:03 by Kern3l.)
16-05-2011 16:33
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mide Offline
*

No ja LP z W2 robić nie będę długo z 2 powodów:

Primo: Najpierw ME2 potem PoP od SoT przez WW do T2T, potem machnę portal 2 (jedynkę nie warto za dużo tego lata po yt i nie ma takiej wciągającej fabuły jak ma 2 :P) - dopiero może potem W1 i 2 po nim (ale to i tak nie jest powiedziane że nie znajdę innych gier po drodze - myślałem ostatnio na Fallout Tactics)

Secundo: Na razie póki nie mam jeszcze drugiej grafy (a jak będzie to pierwsza leci na gwarancje bo mi się do łożyska wentylatorka coś dostało - WTF? to jest szczelniejsze niż mój tyłek - i może jak już będą obie buczeć w kompie to wtedy się zobaczy :P)

A teraz do gry zobaczmy czy naprawdę siedzi w worku który kupiłem :)

EDIT:
godzina gry za mną, muszę przyznać że grafika robi wrażenia a dopiero na wysokich gram - ultra przypalę na drugiej grafice, bo mnie boli jak gra się tnie "jak emo żyletką po nieudanej pasji życiowej", ale już kilka rzeczy zdążyło mnie wnerwić mianowicie:
-chaotyczna walka (jakoś tak dziwnie się namierza przeciwników :P)
-łup po zabitych; rozumiem że w trakcie walki nie powinno się dać łupu zebrać ale czemu po wybiciu kogoś musi minąć z 6-7 sekund zanim w ogóle postać zauważy że stoi na worku?
-imo system picia eliksirów jest zdeka przegięty (po jaką cholerę wchodzić w medytację żeby wypić coś co mam pod ręką O_o?)

ale za to bardzo mnie rozbawiają dialogi (i nie koncentruje się tutaj na wulgaryzmach, po prostu są zabawne :P)

no nic reszta zabawy musi poczekać nie mam teraz czasu by tracić zdrowie i nocki na gry, może zagram trochę przed pracą ale teraz wybieram się do krainy snów.

Jeśli ktoś będzie chętny to podzielę się następnymi spostrzeżeniami na temat wiesia2 - jeśli nie to na tym skończę.

Miłych snów wszystkim
(This post was last modified: 17-05-2011 00:51 by Mide.)
16-05-2011 22:26
Sworson Offline
*

Ja czekam na Let's Play, tego użytkownika:

http://www.youtube.com/user/CrazYIwaN666

Jest w miarę ogarnięty. Widziałem u niego pierwszą cześć Wieśka, którą skończył. A teraz planuję drugą część zrobić, jak mu odpali gra.

Na razie ten pierwszy Let's Play jest niezbyt dobrze wykonany. Koleś za bardzo się podnieca. No i problemy techniczne się kłaniają. Widać, że chciał zdobyć widzów - będąc pierwszym.
17-05-2011 06:49
Falc00n Offline
*

Ehh... jak widzę taki natłok LP z Wiedźmina 2 po tak krótkim czasie to zaczynam się rozmyślać czy warto rzeczywiście takie LP samemu robić. Po cholerę ścigać się z nimi? -.-' Zresztą nawet boję się czy wymagania będzie spełniał laptop. Trza sobie odpuścić.
17-05-2011 18:01
Sworson Offline
*

Jak chcesz zrobić LP, to zrób. Jeśli, dla samego siebie to radzę ci najpierw samemu przejść grę, żeby się obeznać. Spokojnie, dokończyć inne serie i wtedy zacząć nagrywać. Niestety, wielu robi to by zyskać widzów - nie znając w ogóle gry i w dodatku ze słabą jakością. W ogóle, to jak można robić LP z gry, z której nawet nie wiadomo - czy jest na prawdę taka dobra.
17-05-2011 18:18
Kern3l Offline
*

Mide, pewnie że pisz.

Pograłem trochę i mam kilka spostrzeżeń:

1. Tryb graficzny "Ultra" ma tak przesadzone efekty nałożone, że czuję się jakbym zaczynał mieć wadę wzroku jak na to patrzę. Tryb o stopień niżej jest już rewelacyjny. Bądź co bądź, jeśli będę nagrywał (najwcześniej po zmianie grafy), to w najwyższym trybie, by widzowie widzieli wszystko, co można zobaczyć (co prawda owe efekty przeszkadzają w tym "widzeniu").

2. Tą grę nie ma sensu nagrywać na ślepo, gdyż trzeba umieć walczyć, inaczej zamieni się w ciąg śmierci (mówię o normalnym poz. trudności, nie wiem jak na niższym).

3. Intymne momenty - pokażą Wam, czy prowadzący jest dojrzały psychicznie.

4. Walka ma namierzanie podobne jak w AC (i jest generalnie do tamtego systemu podobna), przy czym nie można się "zablokować" na kimś. Jak na razie mniej mi się podoba niż w AC, choć masz znaki na użytek (bez których o wiele ciężej).

5. Blok na [E] - trzeba się przyzwyczaić, ja jeszcze się nie przyzwyczaiłem i często próbuję blokować PPM. Generalnie na początku frustruje brak blokowania zza pleców - ale można się tego nauczyć.

Tak poza tym to wszystko jest rewelacyjne i ciężko mi się zabrać do pracy i nauki jak on czeka.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
17-05-2011 19:35
Sworson Offline
*

Kern3l, nawet jak ktoś jest bardzo obeznany w jedynce? Chodzi mi o nagrywanie na ślepo. Pytam z ciekawości.
17-05-2011 19:48
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Wiedźmin 1. Selevan 14 4.890 22-04-2012 20:09
Last Post: Infelicity

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5