RE: Next Play - innowacyjna próba pomocy mniej znanym zagrajmerom.
Pozdrawiam wszystkich, którzy się wypowiadają w sprawie Play Next. Skoro pomysł Was zainteresował, to wyjaśnię parę spraw.
Cała inicjatywa to dosyć przypadkowy pomysł. Przyznam że mój, ale wypracowany przez kilka osób. Pomysł przypadkowy, ale ilość pracy jaką trzeba w to włożyć jest, zapewniam Was, kolosalna.
Nie zależy nam na wypromowaniu osób, które robią byle co, ale po pierwsze wyszukaniu takich, którym naprawdę zależy na tworzeniu wartościowych materiałów, a po drugie dostarczenia wskazówek pozostałym, którzy chcą robić dobrze, a nie potrafią (stąd też nowa seria banalnych poradników obejmująca podstawy tworzenia filmów).
Jakie są skutki? Materiały osób, które "zostały wyróżnione w Play Next #2" cieszą się wzrostem oglądalności, niewielkim, ale zauważalnym. Wystarczy zerknąć na statystki wyróżnionych filmów.
Ale nie o to w zasadzie chodzi. Najważniejsze jest to, że wśród setek można znaleźć przynajmniej kilkanaście naprawdę wartościowych osób, które mają zaledwie kilkadziesiąt subskrypcji, a produkują bardzo dobre materiały. Poza nimi można także łatwo zauważyć kolejne osoby, które są gotowe się uczyć.
Jeżeli akcja pomoże chociaż jednej takiej osobie, to już jest super i nie ważne jakie są motywacje prowadzących.
Na co my liczymy? Ja, VonZay, CTSG, JJayJoker mamy całkiem zadowalająca liczbę subskrybentów, ale po pierwsze łącząc się we wspólnej akcji, dajemy naszym widzom znać o sobie nawzajem, więc to jest pierwsza korzyść, ale tak naprawdę liczymy na to, że uda się wypromować kolejne osoby, które osiągną "sukces" i same wesprą inicjatywę rozszerzając jej działalność jeszcze bardziej.
Nie wiem, czy wpłyniemy na poprawę jakości polskiego Let's Playa, ale można mieć nadzieję.
Co do haterów, to gwarantuję Wam, że znam lepsze sposoby hodowania e.penisa niż spędzanie kilkunastu godzin na przeglądaniu filmów, montowaniu materiałów, zamieszczaniu poradników, czy udzielaniu wskazówek ludziom, których filmy są odrzucane.
Jeśli komuś się zechce prześledzić moją działalność, to szybko odkryje że mam na to łatwiejsze sposoby.
Pozdrawiam jeszcze raz
Rock
|