Lavos

{socialsites}
|
RE: HumbleBundle
Kilka godzin po grze:
system rozwoju postaci
degradacja broni
respawn
cele misji
=
elementy do bani.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
15-09-2013 21:06 |
|
Selevan

{socialsites}
|
Nie wiem Lavos. Mnie irytował może respawn, i fakt że pod koniec gry ma się postać omnibusa.
Degradacja broni wymaga rozważniejsze korzystanie z niej, unikanie niecelnych strzałów i używanie różnego sprzętu, nie tylko tego najlepszego.
A nie, czekajcie. W sumie w ostatniej fazie gry gra trochę spuszcza z tonu, bo rzuca na nas mrowie przeciwników, i robi się trochę sieczka.
|
|
16-09-2013 11:44 |
|
Lavos

{socialsites}
|
Gra do tego zmusza, ot co. Wybór 'klas' nie jest w zasadzie żadnym wyborem.
To samo robiło ograniczenie amunicji z oryginalnego System Shocka. W dodatku nie widzę sensu, według którego broń niszczy się po kilkunastu strzałach. Mają broń z materiałów czwartej kategorii? Dlaczego zatem kluczem można okładać wszystko dookoła, nie musząc martwić się jego stanem?
|
|
17-09-2013 10:58 |
|
Selevan

{socialsites}
|
Wybór klas faktycznie nie jest wyborem, bo daje tylko mały bonus w którąś z gałęzi umiejętności. Ale czy to jest wada, że nie ma sztywnych blokad ?
Na drugie pytanie ci odpowiem tak. Faktycznie, jest to dość dziwny i głupi system, ale gry mają to do siebie, że gdy reszta jest wciągająca, to wtedy ignoruje się takie pojedyńcze bezsensowności w mechanice.
No chyba że jest ich za dużo, to wtedy faktycznie może nieziemsko irytować.
Podobnie masz w Kotorze czy w innym Dragon Ejdżu, gdzie napotykasz niemalże identyczne grupki przeciwników co 15 metrów, z którymi walka wygląda prawie zawsze tak samo.
|
|
17-09-2013 12:20 |
|
Lavos

{socialsites}
|
Jak to nie ma? Hurr hurr, albo grasz hakerem, który ma dostęp d owszystkiego, albo psionikiem i pakujesz masę punktów by robić to samo. Aha, masz jeszcze marine - którego możesz tak ustawić by nie potrafił korzystać z broni. Wymagania minimalne, piękna rzecz.
Nie wiem jak ciągły respawn w połączeniu z niszczejącą bronią może nie irytować. Respawn był w jedynce (w którą jestem niemal pewien nie grałeś), ale był wolny i bardziej jako kara za 'śmierć', broń się nie niszczyła, a amunicji było całkiem sporo, jeśli się ją szukało. To przykład utrudnienia, które nie jest zrealizowane w kiepski sposób. Zaś dwójka musiała być innowacyjna i wsadzić do fpsa system degradacji pukawek. Okej. Dajcie mi zatem opcję przekradnięcia się obok wroga. Przejęcie kontroli nad jakimś botem. Alternatywy, które nie wymagają korzystania z broni.
Hurr durr podobnie masz w setce innych gier, w których stosujesz optymalną strategię by zapewnić sobie sukces. Your point?
|
|
17-09-2013 17:03 |
|
Elwood

{socialsites}
|
|
08-07-2014 19:32 |
|
Lavos