kaszub

{socialsites}
|
RE: Iniemamocny RockAlone2k
Wracając do tematu krytyki, to uważam, że jest to przyczyną nie do końca dobrej i właściwej interpretacji założeń blogera Kominka o krytyce. Rock był na Social Media Day we Wrocławiu, gdzie przeróżni blogerzy przedstawiali "przepis na sukces". Oglądałem całe to wydarzenie na audycji live. Jednym z głównym punktów w tym "przepisie" było bycie sobą. Innym ważnym punktem (w tym przypadku dla Kominka) było olewanie krytykantów i hejterów. Kominek uważał, że wszelkie komentarze które go drażnią, kasuje. Tak dla świętego spokoju. Spoko. Kominek jest po prostu w tym przypadku sobą, czyli lekkim egoistą. W tym przypadku oba wcześniej wspomniane punkty są spełnione.
Z kolei Rock, publikując vloga o tym, że będzie kasował krytykę (już nie wchodzę w szczegóły jaką) było słychać wyraźnie w jego głosie, że nie do końca jest do swojej decyzji przekonany.
Blog Kominka jest dość specyficznym miejscem. Samego blogera otaczają swego rodzaju wierni niczym wyznawcy Stefana w Firmie Apple. Wg mnie u Rocka na kanale panuje trochę inna atmosfera. Jeśli sam postanowił zająć się działalnością reporterską (bo taka wg mnie jest sera PlayNext) to krytyki nie powinien unikać. Wręcz przeciwnie.
A co do ostatniego filmu, to nie obejrzałem całego. Urywkami. "tęskniłem tato" - to było urocze.
|
|
06-07-2011 08:05 |
|
Etren

{socialsites}
|
(06-07-2011 08:05 )kaszubiak Wrote: A co do ostatniego filmu, to nie obejrzałem całego. Urywkami. "tęskniłem tato" - to było urocze.
Taak, urocze, że chrzaniąc o byle czym można zdobyć większą sławę, niż wielu ludzi robiących dobre filmy. Tylko, że te filmy to nie vlogi.
EDIT:
Bez urazy kaszubiak, oczywiście.
(This post was last modified: 06-07-2011 10:38 by Etren.)
|
|
06-07-2011 10:36 |
|
Lavos

{socialsites}
|
W sumie ten vlog, a raczej ten fragment dałem jako ciekawostkę, gdyż nie mówił o niczym mnie interesującym.
Quote:Z kolei Rock, publikując vloga o tym, że będzie kasował krytykę (już nie wchodzę w szczegóły jaką) było słychać wyraźnie w jego głosie, że nie do końca jest do swojej decyzji przekonany.
Co, po kilku coraz bardziej dziwacznych próbach ustosunkowania się do krytyki kiepsko pokazuje jego profesjonalizm i rzekome doświadczenie moderatora. Szkoda nieco, że przestał mi odpisywać na komentarze, dochodził do porównywania mnie do tabloidów tj. Fakt. Urocze.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
06-07-2011 13:40 |
|
Lavos

{socialsites}
|
Cóż to za copypasta? Screeny, screeny, babe.
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
|
|
07-07-2011 10:05 |
|
Roofix

{socialsites}
|
Że był na Social Media Day i wpadł pod wpływ Kominka, to się teraz nie dziwię. Niech lepiej znajdzie sobie lepszy "wzór" do naśladowania.
Fakt, nawet drobna krytyka może być dla kogoś nieprzyjemna i irytująca, ale cóż - z nią trzeba nauczyć się żyć, jak w świecie rzeczywistym.
Co do Kominka - z osób udzielających się na tym forum ja i kaszubiak chyba najlepiej się na nim poznaliśmy (powiedzmy, że osobiście). Dlatego jeśli Rock rzeczywiście ma wątpliwości co do kominkowego sposobu bycia i podchodzenia do krytyki, z pewnością szerzej będziemy mogli mu w tej kwestii powyjaśniać i przedstawić argumenty.
|
|
07-07-2011 11:44 |
|
Czokobo

{socialsites}
|
![[Image: qkjk.gif?1312334500]](http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/original/000/157/498/qkjk.gif?1312334500)
|
|
08-07-2011 12:03 |
|
Valion

{socialsites}
|
@up
HAHAHAHAHAHA...HAHAHA...HAHAHA... HA. Rock zaczyna topić się w własnym bagnie...good.
|
|
08-07-2011 13:25 |
|