Post Reply 
Dział z tutorialami
Author Message
VebVe Offline
*

Dział z tutorialami
Jako że to forum ma (chyba) głównie na celu rozwijanie zagrajmerów myślę że mógłby powstać dział video poradnikami. Myślę że szybki kurs robiony pod zagrajmera np. w audacity by niejednemu pomógł. Mogę na start zrobić coś w stylu "szybki start w Adobe Audition" i może się przyjmie. Tym bardziej że chyba większość z nas startowała od poradników robionych przez naszych "mentorów". Ale raczej chodzi i stworzenie większej bazy tutków dla zagrajmerów w jednym miejscu.

Zresztą sami oceńcie pomysł.
02-08-2011 09:34
Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

RE: Dział z tutorialami
Quote:Tym bardziej że chyba większość z nas startowała od poradników robionych przez naszych "mentorów"
Ktoś jakieś robił?
Dział, to imho zły pomysł, prędzej temat. Można by też zrobić playlistę na kanale zw.pl.
02-08-2011 11:07
vlodek2532 Offline

Ja mogę coś porobić z Coll Edit Pro i Photoshopa
02-08-2011 11:54
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
VebVe Offline
*

Quote:Ktoś jakieś robił?
Ragnarok (on chyba nawet tutorial do nagrywania z PS3 zrobił) i niezapominajka chociażby
(This post was last modified: 03-08-2011 00:32 by VebVe.)
03-08-2011 00:31
appareil Offline
*

Nie wyczułeś sarkazmu :)
03-08-2011 00:52
Tadeo Offline
*

Ja mam poradnik z nagrywaniem na PSP. ;)
03-08-2011 18:49
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

Tutoriale mógłbym (i jak już dawno napisałem - chcę) wrzucać do Kompendium, więc tam jest idealne dla nich miejsce. Niedługo zrobię większy jego update, jeśli ktoś chce się przyczynić - może mi zgłaszać swoje tutoriale do dorzucenia, ew. pomysły.

Aha, przy pisaniu do mnie należy się przygotować, że być może będę chciał aby coś w owym tutorialu zostało poprawione ;]

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
05-08-2011 01:06
kaszub Offline

Podsumowując.

Myślę, że nie ma sensu robić nowego działu gdyż jak już jest dział "Pomoc" to może stworzyć się pewna rozbieżność. Sam przypięty temat lub ewentualna edycja Kompendium jest jak najbardziej akceptowalna. Zgadzam się też do tego, żeby ewentualne błędy w poradnikach zastały poprawione. Jeśli Kernel chcę się tego podjąć to spoko. :) Dajcie znać jak coś ustalicie.
07-08-2011 09:42
Kern3l Offline
*

Niestety zero kontaktu.

Przydałoby się miejsce, gdzie wrzucałoby się rozwiązania popularnych problemów. W sensie: "mikrofon szumi, co robić?", "fraps nie nagrywa głosu" itd. Takie FAQ z rozwiązaniami przeróżnych problemów. W sumie to jest to, nad czym myślał Punio.

Widzę to tak, że w podpiętym temacie w dziale "Pomoc" mamy spis Q&A jak w zwykłym FAQ, a odpowiedzi to najczęściej linki do większych opisów (jak oddzielny post, art. z Kompendium, film instruktażowy, etc.) lub też krótkie teksty (gdy zbyt długie - [ spoiler ] lub oddzielny post).

Obecnie większość problemów poruszanych w "Pomoc" jest identyczna lub analogiczna do poprzednich. Przydałby się taki skondensowany spis rozwiązań.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
17-10-2011 19:17
Kern3l Offline
*

Okay, FAQ już istnieje, lecz nie jest to miejsce na tutoriale nie będące bezpośrednimi odpowiedziami na istniejące tam pytania-problemy. Jeszcze myślę, jakie miejsce jest dla nich najodpowiedniejsze.

(02-08-2011 11:54 )vlodek2532 Wrote:  Coll Edit Pro

Cool Edit Pro obecnie nazywa się Adobe Audition ;]

12-11-2011 16:46
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy dział - Sesje RPG Lavos 23 7.408 12-08-2011 11:18
Last Post: kaszub
  Dział "Pomoc" i nowa kategoria SeedPL 3 1.690 09-07-2011 00:02
Last Post: Lavos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5