(12-08-2011 13:22 )CTSG Wrote: Gra słaba oznacza, że jest... ekhem... słaba. A to, czy gra taka jest podlega subiektywnej opinii do jakiej każdy z nas ma prawo. Więc powtarzam zapytanie - dlaczego nie można powiedzieć, że gra jest zła/słaba?
Chcesz być w moich oczach żałosny? Facet, który próbuje mnie sprowokować łapiąc za słówka i powtarzając pytanie, hmmm...
A może jesteś dziadkiem growym, który nie dopuszcza do siebie myśli: Morrowind dzisiaj jest słaby...? Możliwe.
Sam wcześniej mówiłeś, że Morrowind ma świetne lokacje, ale przecież ocena subiektywna... Coś tu się nie zgadza? Nie gubisz się może w swoich wypowiedziach?
Ja powiedziałem, że gra może się nie podobać ze względu na COŚ, ale nie jest gra słaba[Oczywiście w przypadku gdy gra jest dobra]...
Quote:Bo to polska gra. Otóż to. Ludzie będą jej bronić, mówić, że jest świetna i nie ma wad, nawet, gdy się je im pokaże.
Co do opinii o grze: tak gra jest dobra, ale nie jest jakimś arcydziełem. Fabuła nie dorasta do pięt temu co było w sadze o Geralcie. Aczkolwiek jest ciekawa i nieliniowa, wybory naprawdę mają jakieś znaczenie. Lokacje są sztywno zamknięte i liniowe, ścieżki zawsze są otoczone np. drzewami czy skałami, nie ma takich otwartych przestrzeni jak np w Oblivionie. Walka jest zręcznościowa, moim zdaniem gorsza niż w części pierwszej gdzie była powiewem świeżości. Grafika jest ok, ale pamiętajmy, że twórcy mieli mniej do roboty niż np. twórcy TW2 gdzie lokacje są otwarte. Ogólnie gra jest dobra, ale nie przesadzajmy z tym
arcydziełem. Jak dla mnie 8/10.
Właśnie ! O to mi chodzi ! Gra jest dobra, ale dla ludzi jest "ale" w postaci nie gry, a jej poszczególnych elementów, koledze wymienionemu nie podoba się walka i fabuła, bo nie jest taka jak w sadze, nie jest tak dobra, ale nie jest zła...
O to mi chodzi ciągle, nie powiedział, że walka jest słaba, bo nie jest - jest zręcznościowa, mi się podoba, jemu nie - proste. Jednak popatrzcie, nie powiedział, że walka jest słaba, ani też nie powiedział, że fabuła jest słaba.