Czy ktoś grywa? Gra jest niesamowita i bardzo wciągająca, a co najważniejsze - darmowa.
Można kupować jakieś tam premium co daje więcej kasy i exp za bitwę, ale ja się świetnie bawię bez płacenia. :)
Zapraszam do wspólnej zabawy!
http://www.worldoftanks.pl/
Recenzji nie ma, bo gram dopiero 4 dni raptem, ale jestem już w stanie wypisać plusy i minusy. Swoje 500 groszy dodam za jakiś czas.
Plusy:
+ Gra jest darmowa (ale istnieją mikrotransakcje)
+ Gracze opłacający konta premium nie mają aż tak wielkiej przewagi
+ Pełna polska wersja językowa
+ Dziesiątki czołgów do zdobycia
+ Całkiem sporo map
+ Kilka rodzajów maszyn - każdą gra się inaczej
+ Gra ciągle wspierana i aktualizowana przez twórców
+ Zakładanie kompanii i klanów
Minusy:
- Balans! (najczęściej wrzuca Cię na pole bitwy z graczami, którym nie możesz nawet zarysować lakieru)
- Zdobywanie doświadczenia i pieniędzy zajmuje jednak trochę czasu. Gracze, którzy liczą na szybkie odblokowanie najlepszych maszyn się zawiodą - to gra na wiele tygodni
Plus czy minus?
+/- Ni to zręcznościówka, ni to symulator. Niemniej bardzo na plus. Czuje się masę czołgu, na wyższych poziomach huk wystrzału to miód dla uszu!
+/- Grafika nie jest najwyższych lotów
+/- Za parę tygodni prawdopodobnie do drzewka maszyn (obecnie dostępne są USA, ZSRR oraz III Rzesza) dodane zostanie drzewo Francji... A w przyszłości czołgi polskie, brytyjskie, chińskie, japońskie... Życia zabraknie aby każdym zagrać!
+/- Mało miejsca w garażu. Chociaż można je kupić za prawdziwe pieniądze.
+/- Twórcy WoT szykują World of Ships oraz World of Planes... To oznacza koniec życia po życiu.
Ocena: 8+
Oczywiście jest nieco więcej minusów, ale jak dla mnie w ogóle nie przeszkadzają w rozgrywce. Gdyby nie tragiczny balans wystawiłbym spokojnie 9, ale miejmy nadzieję, że twórcy to poprawią, a szanse na to są duże, bo jest to najczęściej zgłaszany problem.