Post Reply 
W.o.T. - World of Tanks
Author Message
JimPanse Offline
*

W.o.T. - World of Tanks
Czy ktoś grywa? Gra jest niesamowita i bardzo wciągająca, a co najważniejsze - darmowa.
Można kupować jakieś tam premium co daje więcej kasy i exp za bitwę, ale ja się świetnie bawię bez płacenia. :)

Zapraszam do wspólnej zabawy!

http://www.worldoftanks.pl/

Recenzji nie ma, bo gram dopiero 4 dni raptem, ale jestem już w stanie wypisać plusy i minusy. Swoje 500 groszy dodam za jakiś czas.

Plusy:
+ Gra jest darmowa (ale istnieją mikrotransakcje)
+ Gracze opłacający konta premium nie mają aż tak wielkiej przewagi
+ Pełna polska wersja językowa
+ Dziesiątki czołgów do zdobycia
+ Całkiem sporo map
+ Kilka rodzajów maszyn - każdą gra się inaczej
+ Gra ciągle wspierana i aktualizowana przez twórców
+ Zakładanie kompanii i klanów

Minusy:
- Balans! (najczęściej wrzuca Cię na pole bitwy z graczami, którym nie możesz nawet zarysować lakieru)
- Zdobywanie doświadczenia i pieniędzy zajmuje jednak trochę czasu. Gracze, którzy liczą na szybkie odblokowanie najlepszych maszyn się zawiodą - to gra na wiele tygodni

Plus czy minus?
+/- Ni to zręcznościówka, ni to symulator. Niemniej bardzo na plus. Czuje się masę czołgu, na wyższych poziomach huk wystrzału to miód dla uszu!
+/- Grafika nie jest najwyższych lotów
+/- Za parę tygodni prawdopodobnie do drzewka maszyn (obecnie dostępne są USA, ZSRR oraz III Rzesza) dodane zostanie drzewo Francji... A w przyszłości czołgi polskie, brytyjskie, chińskie, japońskie... Życia zabraknie aby każdym zagrać!
+/- Mało miejsca w garażu. Chociaż można je kupić za prawdziwe pieniądze.
+/- Twórcy WoT szykują World of Ships oraz World of Planes... To oznacza koniec życia po życiu.

Ocena: 8+

Oczywiście jest nieco więcej minusów, ale jak dla mnie w ogóle nie przeszkadzają w rozgrywce. Gdyby nie tragiczny balans wystawiłbym spokojnie 9, ale miejmy nadzieję, że twórcy to poprawią, a szanse na to są duże, bo jest to najczęściej zgłaszany problem.

[Image: e0ns6.jpg]
06-01-2012 19:38
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Wan1Mas Offline

RE: W.o.T. - World of Tanks
Meh, jako posiadacz następujących "czołgów" w tym tworze wargaming.net
E 100 Jagdpanzer E100 E 50 KV1-S IS3 oraz Object 212
Muszę stwierdzić, że na wyższych poziomach balans tej gry to conajwyżej bardzo dobry kawał, Ruskie czołgi do 8 Tiera Outclassują swoje odpowiedniki w innych drzewkach, KV aka Tier 5 oneshottuje wszystko do tiera 7, PRÓCZ SIEBIE. E100 (niemiec) ma tyle pancerza, że żeby go wystarczająco szybko zdjąć trzeba 3 bardzo dobrze skoordynowanych artylerii, lub Object'a 212 lub jego wyższego brata 261, aby go 2shottować. Gra sama w sobie była by wspaniała, aczkolwiek pociski za prawdziwe pieniądze z wybujała penetracją pocisku oraz dmgem na meczach ligowych mnie odstraszyły, zresztą levelując niemcami do Tier 10 za każdym razem jak spotykałem ruskiego heavy tanka lub artylerie, modliłem się o to, żeby mnie nie zobaczył, ponieważ jeżeli ja jadać czołgiem tier 6, mam się duelować z "russian t5" to już wiem, że przegram. A co do nowych "wymysłów" wiem jak będzie wyglądać World of Planes, Amerykańce i brytole na Spitfire'ach, Niemcy w swoim luftwaffe, a ruscy będą latać ufo i strzelać laserem, BO MOGĄ!
(This post was last modified: 06-01-2012 21:00 by Wan1Mas.)
06-01-2012 19:59
Gość Offline
*

To już przeszłość ..
WG wprowadziły do gry czołgi za kasę (np. T59) które są zbalansowane na poziomie lepszych czołgów, niszczą niższe tiery jakby były z papieru a same przyjmują większość rykoszetów.
Tak więc plotka o "równouprawnieniu" graczy to już mit ...
A co do losowania czołgów czyli popularnym MM to też już mit, są bitwy wygrane 15 do 0 lub 2 i to bardzo często nie jest to wina graczy tylko MM który już nie radzi sobie z doborem tanków.
Inna sprawa to "faworyzowanie niektórych nacji" to też prawda ;) WG widocznie czuje że to patriotyczne ...
22-01-2012 22:37
DumbWarsHD Offline
*

Ostatnio w życie weszło wiele zmian. Tank destroyery wydają się bezuzyteczne w prawdziwych clan warsach (sam jestem posiadaczem IX tierowego JagdTigera). W ogóle prawie każda potyczka cw to starcie jednakowych składów. Co do MM to nie działa ono do końca jak należy, a konkretnie dopasowanie obu drużyn polega na odpowiednim dobraniu MASY czołgów, a nie koniecznie tierów co prowadzi do śmiesznych i czasem niezbalansowanych starć. Mimo wszystko fanom Rudego 102 po paru stoczonych bitwach powinien się pojawić uśmiech na twarzy.
19-02-2012 23:37
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
neXt Offline
*

Wg. mnie w krach "darmowych", w których można dokupywać jakieś bonusy, ulepszenia, etc. nie będzie nie ma prawa nawet istnieć coś takiego, jak równouprawnienie, balans między pełnym free, a ludźmi wydającymi na to kasę. To wynika już z samego założenia tego systemu. Co do samego WoTa - gra na pewno wciąga. Sam wiem po sobie, bo potrafiłem przysiąść na wiele godzin( choć tak naprawdę nic wielkiego w niej nie osiągnąłem), ale są u mnie np. w klasie ludzie wręcz pochłonięci tą grą. Wg. mnie bardzo ciekawa propozycja, która jest nas w stanie czegoś nauczyć np. o historii, a nie, że wyjedziesz, pona*****alasz się i fajnie, od nowa. Polecam :)
22-02-2012 02:24
supermanPL Offline
*

@neXt nie we wszystkich grach tak jest nie pamiętam już all tytułów ale przykładem jest league of legends gdzie kiedy czasami gram to rozwalam wszystkich masterem YI a oni mają kupione jakieś nocturny ezreale ahr ziggsy za prawdziwą kasę a lamią...
ps. Ja również jestem przeciw kupowaniu rzeczy do gier za prawdziwą kasę, nie robię tego ale jakoś ludzie, co napisali gry F2P jakoś muszą zarabiać.
10-03-2012 13:13
Chomik Offline
*

lol, ja nie widzę nic złego w kupowaniu rzeczy do gier F2P, oczywiście jeśli mają rozsądną cene. Jeśli gra mi się podoba, to kupie do niej premium, skórkę, czy coś, logiczne. Na zachodzie to normalka, oni widząc F2P grę wiedzą tylko, że nie muszą zapłacić za jej ściągnięcie, ale za reszte płacą - bo mogą ! To nas, polaków jakoś strasznie boli.

Pirace gry, bo tylko frajerzy kupują, nie kupuje premium w grach F2P bo nie jestem zasranym frajerem, który ma kase i nie ma co z nią robić, a wspominałem, że piracę gry?
18-03-2012 10:23
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  GSC Game World zamknięte - Co z nowym S.T.A.L.K.E.R.'em? vlodek2532 8 2.672 10-12-2011 17:22
Last Post: RomanPL79

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5