Post Reply 
Minecraft
Author Message
baku10x Offline
*

Minecraft
Siemka, dzisiaj chciałbym z wami podyskutować na temat gry Minecraft.

Różne filmiki z tej gry są wrzucane na youtube. Ale po co? Nadal ludzie mają nadzieje, że wybiją się jak tacy użytkownicy YT jak bluexephos, czy nawet Polscy majnkrafterzy ?

Prawda jest taka że nie da się tego zrobić bez polecenia przez jakiś popularny kanał. Podaję teraz przykład MagdalenaMariaMonika.
Ponad 100k widzów, filmiki średnie jakościowo, jak dla mnie w ogóle nie jest zabawna. Co ludzie widzą w jej filmikach ? Za pewne plusem dla niej jest to, że jest dziewczyną.
Prawda jest taka, że gdyby nie pomoc Kamila, znanego jako CTSG nie osiągnęła by takiej ilości. Zapewne w tej chwili nawet nic nie nagrywała, ponieważ nie miala by nic z tego...
Po nagraniu jednego czy tam dwóch filmikow, zostala zareklamowana przez CTSG. Następnie kurczowo się go trzymała, i liczby subskrybentow z każdym filmikiem szły w górę.

Wiec jak mówiłem, filmików z tej gry nie opłaca się już nagrywać. Przeżyję animacje 2/3d, ale na dobrym poziomie.

Zastanawiam się, co ludzie myślą na temat tej gry i nagrywania. Zapraszam do rozmów.[/align]
18-03-2012 19:29
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sttark Offline

RE: Minecraft
Osobiście myślę,że Minecraft jest podobny do Tibi.Sama gra niby zła nie jest(jest lepsza bo przynajmniej ma możliwość dowolnego kreowania świata takiego jaki się chcę).Ale poziom jej użytkowników jest zazwyczaj(niestety)niski.Do samego JJJokera albo CTSG nic nie mam robią fajne filmiki(JJJoker Skyrim a ten drugi choćby Wiedźmina)Choć akurat omawianej gry u nich nie oglądam.Bardziej oceniać nie chcę gdyż nie grałem w to zbyt długo.(2 godz i mnie znudziło).
(This post was last modified: 18-03-2012 20:53 by Sttark.)
18-03-2012 20:51
JimPanse Offline
*

(18-03-2012 20:51 )Sttark Wrote:  Do samego JJJokera albo CTSG nic nie mam robią fajne filmiki(JJJoker Skyrim a ten drugi choćby Wiedźmina)

Właśnie Ci panowie mogą się pochwalić taką wyborną publiką.

[Image: e0ns6.jpg]
18-03-2012 22:46
Sttark Offline

Wiem o tym,ale ja do niej nie należę.Jak pisałem nie oglądam minecrafa na którym ta publika się skupia.
18-03-2012 23:32
Devel Offline
*

Tsaa.. Ja jeszcze pamiętam czasy, kiedy JJJ nagrywał gry na PSP, kiedy wrzucił special z MC to coś się z widzami ruszyło. Ale kiedy jako jeden z pierwszych zaczął robić z niego serię to po prostu fala subskrypcji przeleciała przej jego kanał. Ja nie krytykuję tu jego kanału, bo sam oglądam jego filmy, ale sądzę, że gdyby nie MC to miałby tak powiedzmy.. Hmmm 3000 widzów?
I niestety przez to, jaki JJay jest sławny, biedne dzieci myślą, że jak wrzucą jakieś idiotyczne filmy z MC to będą tacy jak ich ,,guru,,.
Co do gry:
Gra sama w sobie mi się podoba, mam oryginalną wersję, ale po prostu już mi się znudziła, nowe moby? Bossowie? Mikstury? A może magia? Nie dzięki nie smakuje mi to, ja tęsknię za starym mc, kiedy jeszcze grałem na Alphie. Hahhah napiszcie , czy wy też baliście się wychodzić z domu w swoją 1 noc z potworkami :D
01-04-2012 16:58
Elwood Offline
*

@up dude, ja pierwszą noc spędziłem na drzewie (póki nie odkryłem możliwości zmiany poziomu trudności :D)
01-04-2012 18:16
arthelass Offline
*

Gra jest niesamowicie rozbudowana choć znajdą się i tacy którym mc nie pasuję.
Jeśli czerpiesz przyjemność z grania w mc to graj przecież po to gry powstały.
To samo się tyczy let's playi, jeśli nagrywanie mc bardziej cię satysfakcjonuję niż np. Batman to nagrywaj mc ponieważ chodzi o dobrą zabawę.
04-04-2012 08:07
Elwood Offline
*

@up ale chodzi o to, żeby pokazać coś ciekawego podczas nagrywania, bo nie sądzę, żęby zwykłe łażenie i wykonywanie nudnych czynności kogokolwiek przyciągnęły. Mówię tutaj o początkujących letsplejerach - według mnie nie powinno się zaczynać nagrywania let's playów od tej gry, tym bardziej, że przecież nie da się jej przejść (wiem, The End, ale potem możesz grać dalej).
04-04-2012 12:35
Interhex Offline
*

(04-04-2012 08:07 )arthelass Wrote:  To samo się tyczy let's playi, jeśli nagrywanie mc bardziej cię satysfakcjonuję niż np. Batman to nagrywaj mc ponieważ chodzi o dobrą zabawę.

I dlatego z YT tak ciężko się wybić po przez taką a nie inną teorie ludzie nagrywają g***o .A przez to ciężej znaleźć dobry materiał np z danej gry czyli minecraft. Chociażby wątpię i patrzenie jak ktoś nawala pixelowym kilofem w kwadraty było fascynujące.
04-04-2012 14:13
DzikiBonzo Offline
*

(04-04-2012 14:13 )Interhex Wrote:  I dlatego z YT tak ciężko się wybić po przez taką a nie inną teorie ludzie nagrywają g***o .A przez to ciężej znaleźć dobry materiał np z danej gry czyli minecraft. Chociażby wątpię i patrzenie jak ktoś nawala pixelowym kilofem w kwadraty było fascynujące.

I to tyczy się nie tylko Minecrafta, ale i innych gier. Wiele użytkowników stara się zareklamować swoje kanały u znanych zagrajmerów, a nagrywają tylko jedno wielkie g***o, a średnia ich wieku to 12-14 (nie obrażając nikogo). Niestety to zaśmieca YT i trudno jest znaleźć kogoś, kto robi filmy na przyzwoitym chociażby poziomie.
04-04-2012 15:32
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 3.926 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft HoGar 119 31.657 19-01-2013 23:57
Last Post: amakuzax
  Terraria - czyli drugi MineCraft zlyshogun 23 7.270 28-06-2011 14:56
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5