Roofix

{socialsites}
|
RE: Dzieci neo/minecrafta
Widać te dzieciaki mają inne zainteresowania (np zabawa na dworze).
Dobra, to moje pobożne życzenia.
Dla mnie np normą jest, że jak mam problem z kompem, to wołam o pomoc młodszego brata, który ma w tym większą wiedzę. Raz mi się zdarzyło nawet, że niezorientowany w obsłudze laptopa babci musiałem ją poprosić, by wyjaśniła mi, jak się coś tam na nim ustawiało. Nie każdy młody musi zaraz znać się na nowinkach i obsłudze nowszego sprzętu.
Ps. Dodajmy do tego ogólnie niski poziom nauczania z informatyki w podstawówkach, gimnazjach i liceach.
|
|
26-04-2012 14:25 |
|
Infelicity

{socialsites}
|
Quote:Dodajmy do tego ogólnie niski poziom nauczania z informatyki w podstawówkach, gimnazjach i liceach.
Dokładnie, w historii mojej nauki musiałem zapisywać i uczyć się 3-krotnie zasad pisania w Microsoft Word. Cóż z tego, że to mniej przydatne niż obsługa programów komputerowych (zwłaszcza, że większość zasady te od razu znała, nie od wczoraj mamy internet i z niego korzystamy).
Tak od drugiej strony patrząc to w mojej podstawówce jedna ze znajomych powiedziała:
- Eee, chłopaki patrzcie jaką fajną grę znalazłam!
Po czym zaczęła robić zaznaczenia ikon. Na koniec dodała:
- Fajne kwadraty można tym robić, fajna gra.
Syndrom Klocucha12?
(This post was last modified: 26-04-2012 15:51 by Infelicity.)
|
|
26-04-2012 15:50 |
|
Gik

{socialsites}
|
Sou Wrote:- jeden chłopak zarzucił CIEKAWOSTKĄ że kupił tylko klucz do gry a nie CDrom i mógł ją pobrać z internetu
- jedna panna powiedziała że "jest coś takiego jak STEAM i tam można kupować gry i pobierać i to jest fajne"
Zapłacić za grę -> i tak trzeba ją ściągać. Serio, nie jestem tego w stanie objąć rozumem. Czemu od razu nie wybrać się na torrenta w takim razie?
Quote:- wszyscy byli oburzeni, że Wiedzmin 2 po instalacji musi się paczować
Nom, jakbym kiedykolwiek zainteresował się tą grą, to zapewne również byłbym oburzony. Wymuszanie aktualizacji jest nad wyraz interesujące. Jest to jeden z głównych powodów, dla których nie gram w gry MMO, a Wiedźmak 2 jest przecież grą offline, czyli fail podwójny.
Quote:- typek stwierdził że COD nie gra bo musiałby ściągnąć 4GB gry/patcha i mu się odechciało...
I bardzo dobrze dzieciak zrobił. Nie dość, że gra słaba, to jeszcze trzeba ściągać dodatkowo cholera wie ile i po co GB contentu. To jakieś aktualizacje do multiplejerka? Cóż, patrz moja wypowiedź wyżej, w takim razie.
Quote:WTF?!?!
Ano, masz rację, gaming w dzisiejszych czasach ssie, doskonale to ująłeś.
(This post was last modified: 26-04-2012 19:37 by Gik.)
|
|
26-04-2012 19:34 |
|