Post Reply 
Xvid
Author Message
MrZupapl Offline
*

Xvid
Mam mały problem... : <
Tam gdzie Fraps zawodzi trzeba coś innego posłać do nagrywania. Próbowałem Camstudio i kilka innych programów których nikt nie zna i za nic nie chcą mi pójść z xvid. Camstudio najzwyczajniej mi pisze, że nie może nagrywać z tym kodekiem i pyta mnie czy chcę użyć domyślnego. Ktoś też ma takie problemy? mam Windows 7 Ultimate 64-bit. Albo może ktoś mi poleci jakiś inny kodek?
06-04-2011 17:41
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

RE: Xvid
Próbowałeś ffdshow?

[Image: 88440151.gif]
06-04-2011 18:17
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MrZupapl Offline
*

To samo...

[Image: 92687762.png]

[Image: beztytuuzk.png]
(This post was last modified: 06-04-2011 18:26 by MrZupapl.)
06-04-2011 18:25
kaszub Offline

Próbuj zdekodować na MP4 albo mov. U mnie na W7 Pro-64 bit, materiał nagrany Frapsem bez problemu poddawał się kompresji na wszelkie formaty. :)
06-04-2011 18:32
MrZupapl Offline
*

Z frapsem też nie mam żadnych problemów...
Tylko, że czasami fraps muli mi jakąś grę gdy nagrywam (w tym przypadku emulator ps2, wcześniej Detana!! TwinBee - gra z PC Engine) i dlatego muszę coś alternatywnego znaleźć.
06-04-2011 18:35
punio7 Offline
*

Jeżeli fraps coś muli to nie znam czegokolwiek innego, co by nie muliło. Próbowałeś defragmentować dysk?

06-04-2011 18:43
MrZupapl Offline
*

No właśnie taki myk, że jak miałem xp i jak fraps mi mulił to puszczałem w obieg inne programy...
Teraz jakoś nie chcą mnie słuchać i dlatego się pytam o pomoc.
Nagrałem już jedno zagrajmy HyperCamem2 i jednego One Shota (ale teraz mi tak nagrywa, że obraz w filmie leci z 3x szybciej, a dźwięk normalnie.)

@ A wy jakich programów używacie, gdy fraps nie chce nagrywać lub 'źle' nagrywa?
(This post was last modified: 06-04-2011 18:50 by MrZupapl.)
06-04-2011 18:49
punio7 Offline
*

Ze smutkiem muszę przyznać iż nie mam tak naprawdę dobrej alternatywy na dzień dzisiejszy, ale używałem wielu:
-Virtual Dub- teoretycznie działa dobrze ale jeżeli coś dociąży ci na chwile procesor to film/dźwięk losowo spowalniają i przyśpieszają.
-Camstudio- brak korekcji przy spadku wydajności, sprawia iż filmy nagrywane są szybciej niż powinny. Tzn. po odtworzeniu wideo będzie przyśpieszone, a audio nie. Efekt niezbyt ciekawy.
-HyperCam- mniej więcej to samo co Camstudio.
-Camtasia studio- strasznie muli procesor przez co na moim laptopie nagrywanie czegokolwiek jest niemożliwe. Ponadto popada w panikę przy nagrywaniu dłuższych filmów.

06-04-2011 19:13
Kern3l Offline
*

Fraps jest najszybszy - szybko łapie przybliżone klatki (nie oddaje w 100% głębi kolorów) i zapisuje bez kompresji. Jeśli chcesz, aby jednocześnie podczas nagrywania kompresowało do czegokolwiek - jeszcze bardziej obciążysz procesor.

Z tego powodu nie ma sensu szukania czegokolwiek innego - nie ma szans na zauważalną poprawę wydajności, chyba że zależy Ci na małym zużyciu miejsca na dysku, podczas gdy CPU się nudzi (ale Tobie o to nie chodzi).

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
06-04-2011 20:44
MrZupapl Offline
*

Ależ ja nie podważam tego, że fraps jest najszybszy. Uwielbiam ten program i nim nagrywam wszystkie moje obecne LP. Miejsce na dysku też tutaj nie jest problemem. Komputer też mam w miarę dobry (nie znam się na tym, ale wiem, że mam 4 rdzeniowy procesor, 4 gb ramu i kartę ati radeon 3800 hd)

Po prostu są takie gry, które nie lubią się z Frapsem, np. emulator PC Engine, emulator ps2 (zjada im fps'y gdy nagrywa). Z innymi programami już działają np. grę z PC Engine nagrałem HyperCamem2 i nie spowalniał mi gry tak jak fraps, gdy nagrywałem.

Teraz mi HyperCam2 fiksuje i nie chce dobrze działać. Reszta programów nie trawi się z xvid.

Stąd ten temat, szukam alternatywy dla frapsa, lub rozwiązania problemu z xvid.
(This post was last modified: 06-04-2011 21:01 by MrZupapl.)
06-04-2011 21:01
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5