Verti

{socialsites}
|
Action! crashuje minecraft
Nawet gdy zmniejszę wszelkie opcje w minecrafcie gdy tylko odpalę Action! od razu crashuje mi sie minecraft. Ktoś wie jak na to poradzić ?
Whatever people say, I'm doing on my own way.
You'll see, who will do better at the end
|
|
19-05-2013 14:12 |
|
Verti

{socialsites}
|
RE: Action! crashuje minecraft
no pewnie, na stronę jak np minecrft.pl będę nagrywał fifę ! POMOC W .... naprawdę bardzo przydatna Twoja pomoc ...
|
|
19-05-2013 15:13 |
|
Elwood

{socialsites}
|
Tak, przydatna ta jego pomoc, gdyż:
Quote: 1. Użyć innego programu do nagrywania.
See? Tego to właściwie idzie się samemu domyślić.
|
|
19-05-2013 15:24 |
|
Tectologic

{socialsites}
|
Nie możesz minimalizować gry. Kiedy próbujesz przywrócić okno, to właśnie wtedy jest crash.
J.w zmień program albo nie powiększaj/nie minimalizuj okna przy "włączonym" nagrywaniu.
Skype dla widzów: Tectologic
|
|
19-05-2013 16:02 |
|
ramzes

{socialsites}
|
Widze że do kolegów się dowcip klei dzisiaj.
Cd. tematu, znam rozwiązanie na Twój problem.
Action gryzie się z javą, rozwiązanie jest proste, zamiast trybu, w którym przechwytujesz grę bezposrednio, zaznaczasz opcję #2 Obszar aktywnego pulpitu, w celu dopasowania nagrywanego miejsca, nacisnij ten "magnes" co spowoduje przyczepienie się tych zielonych kreseczek idealnie, żeby nagrywany był tylko obraz z gry, a nie np. niebieski pasek. Jak jeszcze czegos ci potrzeba to napisz, sprobuje pomoc.
|
|
19-05-2013 20:19 |
|
Verti

{socialsites}
|
Znalazłem też na pewnym francuskim forum odpowiedź :D
Odpalamy Action!, otwieramy launcher minecrafta i zanim się zalogujemy dajemy na pełen ekran i dopiero się logujemy. Tak nam nie będzie crashowało i spokojnie nagramy nasz materiał. Ja jako, że chce nagrywać mc w 720p zmieniam przed tym jeszcze sobie rozdzielczość ekranu na 720p i tak nagrałem wszystko bez problemów :)
|
|
19-05-2013 22:46 |
|
Gaer56

{socialsites}
|
Na początek się spytam czy wyskakuje jakiś błąd z crushem czy poprostu się wyłącza?
Wyczyść pamięć w javie lub zmień jej taktowanie(Nie pamiętam, sprawdź "Jak przyspieszyć minecrafta" lub coś podobnego do tego hasła).Wynieś lub usuń zbędne zapisy z gry.Wyłącz zbęne aplikacje, jak np.Telewizja w sieci.Poprostu to co obciąża procek. Musisz mieć "trochę" miejsca na dysku.Ja mam 10GB i mogę nagrywać 6-8 minut max.Tak więc możliwe że dlatego też nie możesz nagrać.
(This post was last modified: 23-05-2013 20:51 by Gaer56.)
|
|
23-05-2013 20:47 |
|