Post Reply 
PES vs. FIFA
Author Message
SylvanPrince14 Offline
*

PES vs. FIFA
Co waszym zdaniem jest lepsze - piękna grafika i animacje PES-a czy licencje na ligi i piłkarzy oraz fantastyczna wersja konsolowa FIFY??

http://youtube.com/user/SylvanPrince14
01-07-2011 11:58
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kern3l Offline
*

RE: PES vs. FIFA
Hm, nie pamiętam która to część (leży w domu), ale PES jest jedyną grą sportową, jaką kupiłem i ostro grałem. Nigdy nie podobał mi się sposób rozgrywki w FIFA, a wszelkie licencje mam gdzieś, gdyż fan ze mnie żaden - wolę grać (szczególnie na hali), a nie patrzeć jak inni grają.

<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
02-07-2011 10:19
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Falc00n Offline
*

Zawsze wyglądało to mniej więcej tak, że FIFA była znana z licencji, ale samo sterowanie postaciami było dosyć drewniane i kulawe. Piłkarze aż do FIFA 11 biegali jakby mieli w tyłkach kołki. Od 11 uległo to zmianie, gdyż wprowadzono na pecety silnik z XBOX'a 360. Teraz piłkarze poruszają się płynniej i rozgrywka już bardziej przypomina tą z PES. Warto jednak zaznaczyć, że ten stan rzeczy PES osiągnął dużo wcześniej. Zawsze byłem zdania, że FIFA > PES, ale gdy zagrałem pierwszy raz w PES 2009 stwierdziłem, że obie gry prezentują dość podobny poziom i wszystko zależy od upodobań gracza. Chcesz poczuć się menadżerem sławnej drużyny? Dokonywać transferów i wszystkich innych bajerów związanych z prowadzeniem klubu? Przy tym chcesz mieć dużą ilość autentycznych zespołów? Graj w fifę, ale jeżeli stawiasz na rozgrywkę, na jej dynamikę i ogółem dobrą zabawę już w samym meczu to polecam PES'a. Zawsze wychodziłem z założenia, że PES stawia na zręcznościową grę, a FIFA poszukuje czegoś na kształt symulacji menadżera z możliwością rozgrywania meczy. Od fify 11 seria ta stała się dużo mocniejsza i według mnie przewyższa PES. Niestety nie grałem w najnowszą odsłonę Pro Evolution Socer, ale muszę pochwalić najnowszą fifę za to, że w końcu nasi piłkarze poruszają się płynnie. To, która gra jest lepsza to już inna kwestia. Wszystko zależy od podejścia gracza.
02-07-2011 21:09
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Etren Offline
*

Ja jako, że do niedawna grałem tylko na PC uwielbiałem PESa. Te animacje, mnogość taktyk i nawet brak licencji nie przeszkadzał. Choć jedną licencją PES przewyższa FIFA - Liga Mistrzów a ostatni też Liga Europejska(ach, nie ma to jak skopać tyłek "Dumie Katalonii" w fazie grupowej;]). Po ograniu "dziesiątki"(FIFY) na PS3 sytuacja trochę się zmieniła. PES na konsolach stracił w moich oczach, FIFA straciła na PC. Na konsolach króluje FIFA, na PC PES.
02-07-2011 21:20
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Fifa 12 xbox360 soldar200 2 1.274 17-12-2011 20:15
Last Post: vlodek2532

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5