Harry Potter and Deathly Hallows cz.2
|
Author |
Message |
Danewcielo

{socialsites}
|
RE: Harry Potter and Deathly Hallows cz.2
Dwie ostatnie części były 'takie se'. Chociaż Bitwa o Hogwart wyglądała bardzo efektownie. Sam zawsze lubiłem obejrzeć Harrego, ale potem zainteresowałem się książkami i przeczytałem wszystkie. Książki o HP są znacznie lepsze niż filmy.
|
|
29-07-2011 02:07 |
|
Roofix

{socialsites}
|
No, Więzień Azkabanu ze wszystkich również moim zdaniem był najlepszy. Im dalej, tym więcej przeinaczano fabułę, by była bardziej filmowa. A szkoda, bo siódmy tom miał naprawdę kilka fajnych.
No, winę też ponosi sama autorka, która (moim zdaniem) co ciekawsze wątki zostawiła nierozwinięte i bawiła się motywami, które akurat ja bym potraktował bardziej po macoszemu.
|
|
31-07-2011 22:39 |
|
VebVe

{socialsites}
|
Do "Więźnia Azkabanu" było w miarę ok. Potem "Czara Ognia" była taka sobie, "Zakon Feniksa" już naprawdę był w moim mniemaniu bez sensu bo tak jakby historia wyrwana z środka książki (a nie tak jak w poprzednich częściach gdzie fabuła miała swój cel). "Książki półkrwi" to samo co wyżej tylko jeszcze gorzej, a CZ.1 Insygni była taka daremna że aż boje się obejrzeć CZ.2 Główna bolączka to fabuła która przez ostatnie 3 części szła do... no właśnie gdzie? Robić 4 filmy o tym jak Harry szykuje się do walki z Voldemortem? Chyba trochę za dużo.
|
|
01-08-2011 10:00 |
|
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)