Post Reply 
Battlefield 3 czy MW 3 ?
Author Message
Chezy Offline
*

Battlefield 3 czy MW 3 ?
Cześć ! Mam taki problem, chciałbym sobie kupić MW3 lub BF3, czy wybierać ? Osobiście preferuje Multi, lecz kampanie też gram ; ) . BF 2 nie przypadł mi do gustu, bardziej mi się podobał MW2 i jestem fanem MW2 ;) Lecz nie wiem na co postawić ...
29-10-2011 10:13
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Wan1Mas Offline

RE: Battlefield 3 czy MW 3 ?
MW3, bezmózga gra ale kup sobie
29-10-2011 10:33
vlodek2532 Offline

BF3 dużo więcej nie wymaga

Operation Flashpoint Dragon Rising był grą która wymagała myślenia i pracy zespołowej
29-10-2011 10:58
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Przemcio Offline
*

A skąd możemy wiedzieć, jak MW3 jeszcze nie wyszedł? Przynajmniej na PC'ty. Ale ogółem BF jest bardziej team-playowy i wymaga trochę więcej myślenia (przy czym dalej może lizać buty OFP, czy Armie), a wszystkie CoD'y to w 100% dla odprężającej sieki. Chyba, że grasz mixy/cb i inne, wtedy bez TP nic nie zdziałacie, ale tak jest w prawie każdej grze : D
29-10-2011 13:25
RomanPL79 Offline
*

To tak: Pograłem trochę w BF3 i powiem, że według mnie gra miażdży.

Po pierwsze grafika, która jest świetna (w tej chwili na rynku chyba żadna gra jej nie dorównuje pod tym względem.) i nie licząc paru niedociągnięć (luneta snajpera odbija światło nawet na ciemnych mapach, itd.) wygląda bardzo realistycznie. Animacje też bardzo dobrze zrobione i przykładowo na Multiplayer'rze nie widać nienaturalnych zachowań innych graczy (a przynajmniej ja nie zauważyłem.). Na szczęście został również ograniczony system zniszczeń, przez co gra wygląda o wiele realistyczniej. Jedyne co mnie jeszcze irytuje to możliwość niszczenia siatki za pomocą noża - no cóż - zawsze są jakieś niedociągnięcia.

Po drugie rozgrywka: Przed zagraniem w BF'a obawiałem się, że będzie to sama grafika, a rozgrywka będzie średniawa - na szczęście się myliłem. Co prawda rozgrywka w singlu mnie jakoś specjalnie nie wciągnęła, >to sztuczna inteligencja wydaje się być dopracowana (starają się współpracować, itd.)< Błąd - zmyliły mnie skrypty.

Po trzecie i najważniejsze - MULTIPLAYER. Multi jest naprawdę dopracowane i wciągające. Gdy tylko odpaliłem ten tryb to zwyczajnie nie potrafiłem się oderwać od rozgrywki. Do odblokowania jest naprawdę dużo i założę się, że w kolejnych aktualizacjach będą dodawane kolejne przedmioty oraz uzbrojenie. W trakcie gry trzeba również myśleć i współpracować z kompanami, aby sobie ułatwić rozgrywkę oraz mieć jako takie szanse na wygranie rozgrywki. Sporym utrudnieniem jest również grafika, przez którą o wiele trudniej dostrzec przeciwnika (no chyba, że biegnie na pałę przez środek strzelaniny.), co bardzo mi przypomina starą dobrą ARMA'e. :]

Podsumowywując BF3 wydaje się mi grą bardzo dobrą i według mnie MW3 zwyczajnie nie ma z nim szans (no w sumie BF3 to już gra "nowej generacji" a MW3 to odgrzewany kotlet, który równie dobrze mógłby być DLC.).
(This post was last modified: 22-11-2011 07:30 by RomanPL79.)
29-10-2011 18:41
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Przemcio Offline
*

RomanPL79 Wrote:Po pierwsze grafika, która jest świetna (w tej chwili na rynku chyba żadna gra jej nie dorównuje pod tym względem.)

Przecież pierwszy Crysis niszczy dalej pod tym względem KAŻDĄ grę, jaka dotychczas wyszła. Nawet bez modów. Nie mówię też, że BF 3 ma słabą grafikę, bo ma bardzo dobrą, ale dalej nie jest to Crysis.
29-10-2011 19:30
Blitz Offline
*

Ja tam i tak kupie Cod'a :] , nie ze względu na to , że BF jest Gorszy , ale dlatego , że mój Komputer go nie uciągnie : P
01-11-2011 09:28
Wan1Mas Offline

Kupując CoDa wiesz co kupujesz, ten sam schemat nie zmieniony od czasów MW... nic dodać nic ująć
01-11-2011 09:41
Blitz Offline
*

@IConquer , ten silnik graficzny od Siedmiu Lat :) , takie rzeczy tylko w Activision
01-11-2011 09:45
Selevan Offline
*

BF'a 3 nie da rady odpalic na XPku, nie ?
01-11-2011 15:11
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Battlefield 4 kaszub 5 2.036 30-03-2013 17:42
Last Post: punio7
  Battlefield 3 - Back to Karkand BumblleHead 4 1.987 09-12-2012 22:50
Last Post: fszeker
  Battlefield 3 vs Modern Warfare 3 notbeautiful 47 15.315 29-07-2012 18:10
Last Post: HardKoks

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5