BumblleHead

{socialsites}
|
Modulacja głosu
Witam. Mam pewne pytanie. Czy da radę (jak tak to jak) mój głos lekko "zmodulować" i go "pogrubić", by brzmiał mniej więcej jak głos z tego filmiku:
link
Mój głos: link
|
|
30-12-2011 21:23 |
|
appareil

{socialsites}
|
RE: Modulacja głosu
Quote:mój głos lekko "zmodulować" i go "pogrubić", by brzmiał mniej więcej jak głos z tego filmiku[?]
Funny thing, lektor z tego filmiku - Błażej Parda - odpowiedział już na dawno na twoje pytanie, o tu.
Uwierz mi, za takie pytania ludzie mogą się obrazić, nawet bardzo. Nauka emisji głosu jest trudna, rzekłbym że to najtrudniejsza rzecz, jaka może czekać osobę zajmującą się komentarzem. Począwszy od mówienia z przepony, czego większość osób nie potrafi, skończywszy na odpowiednim dla języka polskiego akcentowaniu głosek. Hard and deep shit. Dodajmy do tego cenę dobrego mikrofonu, miksera, akcesoriów, zapewnienia odpowiedniej akustyki w pomieszczeniu etc.
A później, gdy już to opanujesz to przychodzi ktoś i pyta czy osiągnie ten sam efekt programami komputerowymi, na które i tak go nie stać.
|
|
07-01-2012 01:40 |
|
Kern3l

{socialsites}
|
Zmodulować? Tak. Wydobyć z niego barwę? Tak. Pogrubić? Tak. Brzmieć jak profesjonalista? Nie.
Twój głos przede wszystkim trzeba nagrywać oddzielnie i odszumić. Przykładowy wynik "na szybko" - daje się we znaki brak odszumiania (no i brak skrajania na miarę - nie chciało mi się).
Mały poradniczek dla Ciebie na dobry start.
P.S.: Jak chcesz w WoWie muzykę non-stop, to sobie włącz to w opcjach ;>
<object type="text/html" data="http://bit.ly/ofoRM0" width="100%" height="125px"></object>
|
|
09-01-2012 02:10 |
|
BumblleHead

{socialsites}
|
Quote:Jak dla mnie obowiązkiem jest zainwestowanie w mikrofon pojemnościowy na USB.
To było nagrywanie mikrofonem na USB, ale nie rozróżniam dynamicznych od pojemnościowych.
Dzięki wszystkim za radę, pobawię się w odszumianie, kupię nowy mikro itd.
|
|
11-01-2012 18:07 |
|