Post Reply 
Terraria - czyli drugi MineCraft
Author Message
Lavos Offline
*

RE: Terraria - czyli drugi MineCraft
Tak na marginesie, to ciekawi mnie ile jeszcze razy przekręcisz nazwę 'Terraria'.

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
28-06-2011 10:28
Find all posts by this user Quote this message in a reply
CTSG Offline
*

Za mało grałem w Terrarię, żeby się o niej wypowiadać, ale chętnie powiem kilka słów na temat porównań do Minecraft'a. Jeśli na rynek wychodzi produkt niezależny który odnosi sukces pomimo setek niedociągnięć (czyt. Minecraft), to naturalną rzeczą jest to, że znajdzie się inny developer, który powie "ej, to fajny pomysł, ale ja zrobiłbym to lepiej", po czym zaangażuje się do pisania projektu. Faktem jest, że inspirację Minecraft'em czuć w Terrarii na każdym kroku, ale ta gra wprowadza tak wiele nowych i ciekawych rzeczy, że nie można jej mieć tego za złe. Swoją popularność Terraria również zawdzięcza w dużej mierze Minecraft'owi, ale też tylko w pewnym stopniu. MC pozwoliło Terarii zostać zauważoną, ale to, że została również doceniona, to już zasługa samej Terarii. Obecnie można znaleźć setki klonów Minecraft'a (wygodnie przyjmując, że MC jest samo w sobie oryginalne) i zdecydowana większość z nich spotyka się z negatywnym nastawieniem graczy. Myślę, że Minecraft rzucił dla wielu osób nowe światło na gry komputerowe, wskazał na nowe zapotrzebowanie i osobiście cieszę się, że pojawia się coraz więcej (dobrych) gier w podobnych klimatach.

I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me cookie.
28-06-2011 12:44
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sebal28 Offline
*

Więc ja też dodam coś od siebie. Po zdobyciu najlepszego armora, który regeneruje mane itd. ("magiem" grałem) można jeszcze wejść na serwer multiplayer. Co ciekawe jest taki jeden porządny serwer no-hamachi, ale max 10 osób wejdzie na serwer. Szkoda, bo tam ludzie są ogarnięci i z tego co widziałem zaczęli grę RP, czyli wszyscy stworzyli nowe postacie i robili to co na singlu, ale razem. Moim zdaniem Terraria to dobra gierka i ciągle wchodzą nowe updaty.
(This post was last modified: 28-06-2011 13:19 by sebal28.)
28-06-2011 13:18
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Coś czuję, że prędzej czy później czeka nas wysyp podobnych MC-podobnych gierek. Prawdą jest, i nie ma co się spierać, że MC względnie stoi w miejscu. W porównaniu z zyskami jakie przynosi to kolejne updaty są naprawdę ubogie, co dobrze zaprezentowała Terraria. W czasie kiedy MC jest ciągle robiony ktoś zdążył już wydać całą grę, zawierającą dużo więcej contentu (jeżeli pominiemy w MC cały content fanowski). Tarraria wypaliła i sądzę że duży deweloperzy już patrzą na MC chciwym okiem. Popatrzmy na DoTę albo na WoWa. Na podstawie DoTy powstały już 3 niezależne gry, Valve szykuje kolejną. Po sukcesie WoWa wszystkie MMO zaczęły robić wszystko tak jak w WoWie.

Dla MC oznacza to niezbyt świetlaną przyszłość. Jeżeli któryś z dużych deweloperów wyda wysoko budżetową podróbkę MC, często aktualizowaną, bez bugów i generalnie zadbaną to przy MC zostaną jedynie najwięksi jego fani.

[Image: 88440151.gif]
28-06-2011 14:56
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 3.561 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft HoGar 119 27.606 19-01-2013 23:57
Last Post: amakuzax
Brick Terraria - Co o niej sądzicie? TheIntelPL 9 1.831 19-01-2013 23:49
Last Post: amakuzax
  Serwery Minecrafta, czyli 1000 i 1 sposobów na kasę od dzieci dosamek 11 3.301 13-06-2012 15:23
Last Post: Elwood
  Minecraft baku10x 15 4.079 18-04-2012 12:29
Last Post: Elwood

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5