Post Reply 
Pogadajmy z Niezapominajką
Author Message
GreenCell Offline
*

RE: Pogadajmy z Niezapominajką
That's right. Modron, przejmujesz pałeczkę ;p
28-11-2010 23:02
Find all posts by this user Quote this message in a reply
czlowiekzwyzyn Offline
*

(28-11-2010 22:26 )GreenCell Wrote:  czlowiekzwyzyn
Idiota? Co najwyżej gościu który prowokuje do bluzgania etc.

Czemu napisałem o podziękowaniach? Drażni mnie to jak ktoś zachowuje to dla siebie, nie włazi w dyskusję, nie potrafi wyrazić swego zdania na temat osoby.

Ah, no i jeszcze coś do Ciebie czlowiekuzwyzyn:
Nawet nie zaprzeczyłeś
No niech i będzie człowiek który prowokuje do bluzgania. A to jest zupełny idiotyzm. A co do "dupoliza" to mało się przejmuje tym. Nie jestem, ale piszcie sobie co chcecie.
28-11-2010 23:13
Lavos Offline
*

(28-11-2010 22:40 )Weteran1985 Wrote:  GreenCell
Mógłbyś do cholery wreszcie przestać obrażać Niezapominajkę i wszystko co z nią związane? Jak Ci się aż tak bardzo nie podoba i Cie irytuje to jej po prostu nie oglądaj i nie słuchaj.

Nie myśl, nie patrz, nie słuchaj etc. Wasze cudowne przykazania niemyślenia, towarzyszu, winne być wyryte w marmurze !

Quote:Może najpierw sam udziel takiego wywiadu... to zobaczymy czy wtedy będziesz taki mocny w gębie i czy nie będziesz się denerwował...

Gdyż mówiąc np. 'Nie lubię Spice Girls', masz biegiem zakładać girlsband i śpiewać od nich lepiej.

Quote:... a nie jakąś nudna, profesjonalną gadką, jakby wyczytana z karetki od dechy do dechy....

Jak na ironię sposób zadawania pytań był z kartki i nudny ; ]
Poza tym profesjonalizm nie równa się nudzie, ziom.

Quote:dla mnie ktoś kto szczerze powie o danej osobie i tym co ona robi, pokazuje, ze ma do tej osoby szacunek i tyle...

Nie uważasz, że GreenCell szczerze nie lubi Niezapominajki, okazując przy tym szacunek unikania fałszywej kurtuazji ?

I..bardzo..lubię..tak..mówić..
(Czekolada, kto zgadnie reference'a)

(28-11-2010 22:41 )kaszubiak Wrote:  Chcę zakończyć tę głupią przepychankę która już dawno przestała być krytyką wywiadu.

Amen. Co tak długo ? Abstrahując od tego, że cały czas temat oscyluje wokoło wywiadu.

Quote:Redaktorzy:
Będą się starać zadawać pytania jeszcze bardziej naturalnie. Będziemy pracować nad tym, by nasze pytania były proste, ale też w miarę błyskotliwe i mnie "sztampowe".

Nie muszą być znowu takie proste. W końcu pokazanie, że umie się myśleć, pokazuje człowieka tylko w jasnym świetle.

Quote:Po prostu czeka nas sporo pracy. Raczkujemy w tej dziedzinie i dlatego wygląda to jak wygląda. Powtórzę się: Mogę obiecać, że będziemy starać się, by było już tylko lepiej.

Można wywiady poczytać, by łapnąć ogólną koncepcję i wstać, nie raczkować.

Quote:Tu akurat nie będziemy nic zmieniać.
Jeśli trafi się ktoś, kto mówi podnieconym głosem i nadmiernie się ekscytuje, to nie będziemy z tym nic robić.

Bo każdy jest inny, amen, nasz święty relatywizmie. Jeśli ktoś będzie się wydzierać, to także zostawicie ? No to będzie fan.

Quote:Nie można dogodzić każdemu.

Ale zawsze można próbować.
Tak szczerze, więcej przemyśleń nad formą wywiadu przynosi komentarz krytyczny, czy zachwyty typu Wetera und reszty ?
Na marginesie, jakie są kryteria typowania kogoś do wywiadu ?

[Image: kaos.gif]
Wiatry w mojej głowie prowadzą mnie.
(This post was last modified: 29-11-2010 00:46 by Lavos.)
28-11-2010 23:14
czlowiekzwyzyn Offline
*

(28-11-2010 22:40 )ModronCube Wrote:  Swoim postem też nie ? Skąd taka niechęć za wskazanie kilku błędów i obronę własnego zdania ? Wróg samodzielnego myślenia ?
Tak, dokładnie, nie przejmuje się, bo po co ? To jest tylko jakieś forum, mało dla mnie znaczące.
Jaka niechęć znowu ? Ja tylko pisałem, że absurdalne jest czepianie się sposobu mówienia. Nie jesteśmy grupą ani mistrzów języka polskiego, ani logopedami, żeby się takimi pierdołami przejmować. Przynajmniej ja, a jeśli ciebie drażni takie coś, to tylko gorzej dla ciebie, czyż nie ?
28-11-2010 23:20
Lavos Offline
*

Nie pytaj się mnie, ja tym się nie przejmuję. Lulz.

28-11-2010 23:39
SeedPL Offline
*

Szukanie wywiadów obfitujących w bogate słownictwo, pełne ciekawych pytań oraz klasy z pewnością nie zakończy się sukcesem, gdy trafimy na prostą rozmowę z zagrajmerką.
Osobiście nie oczekiwałem niczego po za właśnie gadką-szmatką, śmiech Niezapominajki jest uroczy, więc nie przeszkadzał mi wcale.

W sumie nie potrzebnie wtrąciłem się w rozmowę osoby nietolerancyjnej, z którą i tak nie jestem godzien rozmawiać... No może za cztery lata.
29-11-2010 23:06
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

(29-11-2010 23:06 )SeedPL Wrote:  Szukanie wywiadów obfitujących w bogate słownictwo, pełne ciekawych pytań oraz klasy z pewnością nie zakończy się sukcesem, gdy trafimy na prostą rozmowę z zagrajmerką.

Prostota nie równa się prostactwie, nie uważasz ? Skoro miałeś niskie oczekiwania, good for you. Ja nie miałem żadnych i się zawiodłem.

Quote:W sumie nie potrzebnie wtrąciłem się w rozmowę osoby nietolerancyjnej, z którą i tak nie jestem godzien rozmawiać... No może za cztery lata.

Jeśli piszesz do mnie, to miej odwagę i to napisz. Wyhoduj te cztery lata już teraz.

30-11-2010 10:58
czlowiekzwyzyn Offline
*

MordonCube,
1) najpierw piszesz, że śmiech Niezapominajki "naprawdę obniża jakość wywiadu, skoro już po pięciu minutach miałem serdecznie dość." Potem piszesz, że się takimi rzeczami nie przejmujesz. To jak to w końcu jest ?
2) Gdzie mamy w wywiadzie prostactwo ?
30-11-2010 11:58
SeedPL Offline
*

(30-11-2010 10:58 )ModronCube Wrote:  Prostota nie równa się prostactwie, nie uważasz ? Skoro miałeś niskie oczekiwania, good for you. Ja nie miałem żadnych i się zawiodłem.

Nie miałeś żadnych oczekiwań, a zawiodłeś się ? To jak jakby nie oczekiwać pieniędzy za udzieloną powiedzmy pomoc, a potem być wkur*wiony, że tak mało zapłacili.

Niskie oczekiwania miałem, bo logiczne jest to, że po amatorszczyźnie nie można spodziewać się (o czym już wspomniałem) roboty na szóstkę z plusem. Owszem, mogło być dużo lepiej, ale na prawdę przynajmniej dla mnie nudno nie było. Pytanie były może i z lekka drętwe, ale mi osobiście miło się słuchało i czegoś się o tej kobiecie dowiedziałem.

Przyznaję Ci rację, mogli lepiej zorganizować to wszystko (a fragment z dubbingiem do Gothica całkowicie sobie odpuścić), ale naprawdę, prostactwa tam nie zauważyłem.
(This post was last modified: 30-11-2010 15:25 by SeedPL.)
30-11-2010 15:25
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lavos Offline
*

Nie chodzi mi o prostactwo jak grubiaństwo, a skrajność normalności, powtarzalność, przelecenie kartki z pytaniami.
Quote:1) najpierw piszesz, że śmiech Niezapominajki "naprawdę obniża jakość wywiadu, skoro już po pięciu minutach miałem serdecznie dość." Potem piszesz, że się takimi rzeczami nie przejmujesz. To jak to w końcu jest ?

Nie odpowiem. Za każdym razem, gdy mam tłumaczyć pojęcie ironii, czuję obrzydzenie.

Quote:To jak jakby nie oczekiwać pieniędzy za udzieloną powiedzmy pomoc, a potem być wkur*wiony, że tak mało zapłacili.

Bardziej jakby dostać w zamian obdarty/posmarkany banknot.

30-11-2010 18:48
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Pogadajmy z Gimperem HoGar 56 18.548 02-12-2010 14:53
Last Post: RoseXlara

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 8 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5