Również chciałbym zabrać głos w dyskusji.
Patrząc na to co dzieje się na scenie YouTube sam nie wiem jak mam się zachowywać - ludzie, sami się ośmieszacie, bawiąc się w jakieś śmieszne biznesy na, nie oszukujmy się, śmieszne pieniądze.
Jedno konto sprzedacie za ile? 5 zł? 8 zł? Tylko idioci będą kupowali używane konta z zarejestrowanym nickiem które może być w każdym momencie mu odebrane.
Dodatkowo, okradając własność intelektualną swoich widzów pokazujecie także jakimi jesteście debilami - przykro mi Negatyw, dobrze mi się z Tobą gadało od czasu do czasu, dzięki za promocję ale sam przyznasz mi rację - nie ma to żadnego dobrego rozplanowania, a znikające konta po jakimś czasie same będą snuły podejrzenia.
Źle rozegrany skok na małe pieniążki.
Nie widzę niczego innego w tym posunięciu niż chciwości, ale utrzymujecie że "nie mieliście w tym zysku" - więc niby dlaczego to robiliście? Bo tak? "Bo mogę."? bullshit
Quote:Majk wysłał dosyć interesujące zdjęcie myślę, że iDELTI znając te języki mógłby spokojnie napisać tego keylogera.
Mam zaplecze programistów (4), sam bawię się w PHP, dysponuję zespołem ponad 12 ludzi, może zacznijcie mnie podejrzewać jako że także bawię się na scenie Minecrafta ale nie w YouTube a w serwery?
Umiejętności programistyczne =/= chęć robienia lipnego, nieobfuscowanego keyloggera.
Kod wygląda na pisany przez gimbazę, w dodatku jest tak prosto napisany że dojście do niego to kwestia 3 minut po pobraniu clienta.
Myślę że 3/4 obecnej tutaj społeczności YouTube będę znany (twórca League of Minecraft) więc jakiś głos mogę w tej dyskusji zabrać.
Quote:Amen. Chciałbym znać autora kodu, ponieważ w pierwszej kolejności to ON powinien ponieść konsekwencję, a nie dystrybutorzy.
Dla mnie 'dystrybutorzy' mieli większy wpływ na to co się stało i to oni w pierwszej kolejności powinni iść do odstrzału przez wymiar sprawiedliwości (organ który i tak działa w tym kraju że śmiać się chce).
Quote:Osoba, która zrobiła tego key-loggera to nie byle ktoś. Potrafił ukryć ten plik przed anty-wirusami.
oddalam, pobieranie wartości pliku x, wrzucenie go do cache i wysłanie go poprzez wysłanie danej wartości to kwestia 5 minut.
Dalej nie chce mi się iść wgłąb, poczekam na nowy głos w dyskusji i odpowiem.
Regards,
Dramo