Post Reply 
Minecraft
Author Message
Mide Offline
*

RE: Minecraft
Minecraft - ta gra ma coś takiego co kiedyś ktoś nazwał "ołowiane majtki" - no nie sposób się oderwać. Co do LP, faktycznie LP to przesada chyba że na multi - jest taka osoba którego LP z MC oglądam tylko z jednego powodu. Jak się z kumplem wbiją na serwer i zaczną rzucać tekstami (w których co prawda wulgaryzmów nie brakuje ale mi to akurat nie przeszkadza) to z krzesła spadam. Co do propozycji Multi - osobiście bym też zagrał ale potrzebuje jeszcze z miesiąc żeby móc w końcu kupić oryginał (na razie mam problem z kartą żeby go zakupić niestety), no chyba że sami stawiacie serwery, to jestem chętny, nawet mogę udostępnić do 10 slotów na serwerze ventrillo ażeby się fajnie grało.
08-05-2011 20:09
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sedrector Offline
*

Powiem szczerze, że jak pierwszy raz zobaczyłem Minecrafta to byłem ostro do niego zniesmaczony. Po pierwszym zagraniu stwierdziłem, że się myliłem co do tej gry. Na początku mojej przygody budowałem coś prostego takiego jak kryjówki w górach itp. Potem już rozpocząłem budowanie willi, kolejek, szukałem wielu jaskiń, robiłem pułapki na potwory. Obecnie staram się nauczyć tworzyć armaty. Osobiście oceniam tę grę na 9/10 ponieważ ma jeszcze parę bugów jak każda w sumie gra ;p.

PS. Minecraft cholernie wciąga :D.
10-05-2011 18:12
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
punio7 Offline
*

Bugi w grze w wersji beta to dosyć oczywista oczywistość. Inna sprawa iż na chwilę obecną gra nie posiada kodu sieciowego, a przynajmniej nie takiego który spełnia jakiekolwiek normy. No i mimo iż gra ma grafikę niczym N64, to wymagania systemowe wcale tego nie potwierdzają. Ale cóż, jak można wymagać wydajności od gry pisanej w Javie.

Piszę to, aby ci uświadomić iż "9/10" to nie jest obiektywna ocena.

[Image: 88440151.gif]
10-05-2011 18:16
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
appareil Offline
*

Quote:Bugi w grze w wersji beta to dosyć oczywista oczywistość.
Nazywanie płatnego produktu wersją testową jest co najmniej dyskusyjne.
11-05-2011 14:14
MrZupapl Offline
*

(10-05-2011 18:16 )punio7 Wrote:  Piszę to, aby ci uświadomić iż "9/10" to nie jest obiektywna ocena.

No tak no bo przecież on napisał

(10-05-2011 18:12 )Sedrector Wrote:  Osobiście oceniam tę grę na 9/10 ponieważ ma jeszcze parę bugów jak każda w sumie gra ;p.

(11-05-2011 14:14 )apparatus Wrote:  
Quote:Bugi w grze w wersji beta to dosyć oczywista oczywistość.
Nazywanie płatnego produktu wersją testową jest co najmniej dyskusyjne.

Bo ja wiem? Kupujesz pełną wersję Minecrafta z dostępem do wersji testowej. Masz również zagwarantowane darmowe updaty do obu wersji gry.
11-05-2011 14:51
appareil Offline
*

Quote:Kupujesz pełną wersję Minecrafta z dostępem do wersji testowej.
Nie, kupuję wersję testową, nawet sami twórcy zwracają na to uwagę wielkim napisem "Please note that when you buy the game, you're paying for the game as it is right now!". Informują nas także, że otrzymamy pełną wersję, gdy takowa się pojawi. Jeśli się pojawi, gdyż zastrzegają sobie również, że to może nigdy nie dojść do skutku. Czyli Notch może zwinąć interes i pojechać na Bahamy, a graczy zostawić z niedokończoną grą.

tl;dr kupujemy kota w worku
11-05-2011 19:04
MrZupapl Offline
*

No to kupujesz wersje testową z dostępem do pełnej wersji.

A gdy nie wyjdzie... powinno mieć się w tedy pretensje do siebie za to, że kupujesz świadomie worek z randomową zawartością, a nie do twórców gry.
11-05-2011 19:14
appareil Offline
*

Tak. I wracamy do punktu wyjścia. Płacę za grę, więc mam prawo wymagać. Czyli tak naprawdę nie jest to wersja testowa tylko komercyjny produkt, opakowany w ochronny płaszczyk słowa "beta".
11-05-2011 21:21
Mide Offline
*

Wiesz co boli teraz ludzi którym MC chodził "na styk"? Deszcz! To zabiło to grę u mojego szwagra bo musiałby sobie zmniejszyć zasięg (chociaż i tak respect dla niego że mu się w to grać chce jak i bez deszczu miał problem), tylko jak tak patrze jak mi skoczyło wykorzystanie maszyny (a słabej nie mam) z patcha 1,4 do 1,5 przez ten deszcz to aż się boje co oni wymyślą z następnymi i jaką maszynę do tego będę musiał mieć żeby sobie spokojnie pograć bez wnerwiania się że mi tnie na kompie który ciągnie wiedźmina 2 z frapsem (a do tego ta gra dąży).
15-05-2011 19:32
m4xies Offline
*

A ja mam po prostu nadzieję, że napis unlicensed version zniechęci tak z połowę tych dzieci, które kręcą Minecraft'a :/

Być będąc, będąc tym kim chce się być.
31-05-2011 22:37
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 3.562 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft baku10x 15 4.080 18-04-2012 12:29
Last Post: Elwood
  Terraria - czyli drugi MineCraft zlyshogun 23 6.650 28-06-2011 14:56
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5