Post Reply 
Minecraft
Author Message
Mide Offline
*

RE: Minecraft
Nie no wcale nie jest powiedziane że tej gry nie dałoby się przenieść na "wyższy poziom graficzny" zwłaszcza że można by podzielić wszystko na "klocki" co ułatwiło by sprawe - ale po primo trzeba by wyjść z javy. Co mnie odrzuciło od tej gry to właśnie to że przez umieszczenie w środowisku javy, na kompie który ciągnie prawie na maksymalnych detalach wiedźmina 2 (no może bez "ubersamplingu" ale to tylko do czasu podłączenie drugiej grafy) w niektórych momentach w minecrafcie zaczynają się robić problemy z "lagami" - co jeszcze bardziej jest potęgowane jak sobie serwer postawie jednocześnie z grą na tym kompie. Ale fakt faktem że ma czym wciągać tylko sp się nudzi bardzo szybko. Natomiast multi zależy od osób z którymi gramy.

kanał: http://www.youtube.com/user/MideStorm
05-06-2011 18:03
Find all posts by this user Quote this message in a reply
m4xies Offline
*

Hmm... Single mi się nie nudził, tak długo jak jechałem na piracie, ale odkąd mam kupionego minecraft'a, to single się nadaje tylko jako spawner i zabawę z tnt :/

Być będąc, będąc tym kim chce się być.
05-06-2011 18:06
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lares838 Offline
*

Quote:Nom. A teraz, idź grać w Crysisa.

Nie miałem przyjemności, i mogę ci powiedzieć że nie mogę sobie pozwalać na granie z bóg wie jaką grafiką ze względów "Sprzętowych". Też mogę powiedzieć "A ty idź grać w tibie" jak lubisz taką grafikę. Więc nie wiem o co do mnie pijesz

Quote:Wiesz, co to są hejterzy? Z czystej ciekawości, pytam.

Jak już to "Kim są" a nie "co to są". Osoby nienawidzące pewnej osoby, rzeczy itp. Ale jak miałem nazwać osoby które wiem że zaraz zwalą na mnie grad?

Quote:Gratuluję, wymyślenia nowego słówka.

Oj uwierz mi że to nie jest nowe słowo i jest baaaardzo potocznie używane.

Quote:Na razie, twoja krytyka jest dość marna. Nie, bronię Minecrafta. Bo sam, mnie już znudził dosyć dawno. Aczkolwiek, krytykowanie go za grafikę, jest... A, to gówno porwało tylu ludzi... Bo mimo, wszystko wciąga. Widziałem, na twoim kanale recenzję Counter Strike(swoją drogą, śmieszna sprawa) i mówiłeś, że ta gra bardzo wciąga i ma grywalność. Sam, widzisz. Taki CS nie ma żadnego sensu, po za strzelaniem, a ciebie wciągnął.

1.Ignoruje grafikę, jeśli nie razi mnie w oczy. A to jest po prostu żart jak na grę z 2010 roku, i szczerze mówiąc gdzieś mam to że robiła to jedna osoba w paincie. (Mówię to ironicznie jakby ktoś nie zrozumiał)

2.Dlaczego CS ma grywalność? Bo jest cel do osiągnięcia. Wiesz po co grasz. Żeby wygrać. I to cię w pewien sposób motywuje. Są emocje, jest gra zespołowa, anie robienie dziur w klockach i bicie w nocy kwadratów. I porównywanie CS,a który grafikę ma słabą dlatego że wyszedł ponad 10 lat temu z Minecraftem który wyszedł w zeszłym roku jest nie na miejscu.
(This post was last modified: 05-06-2011 18:13 by Lares838.)
05-06-2011 18:12
Lares838 Offline
*

RE: JJayJoker otwiera sklep. Z koszulkami.
Gra która najpierw była za darmo. Nagle otrzymała swoją wersję na płycie. Bo trzeba być "Oryginalnym"
05-06-2011 18:26
Mide Offline
*

Minecraft był za darmo? A to coś nowego, nie wiedziałem myślałem że trzeba było zapłacić bodajże 15$ a jak będzie to już pełna wersja (jeżeli już jest to przepraszam nie jestem w temacie) to koszt wzrośnie do 30$.

Poważnie była za darmo? No to faktycznie pojechał, ale swoją drogą czemu miałby nie chcieć zapłaty za swoje dzieło. Wszak ja też pracy za darmo nie uskuteczniam.

05-06-2011 18:31
punio7 Offline
*

Ano Minecraft był za darmo i nadal jest, ale tylko wersja classic, w której poza stawianiem klocków nic się nie dzieje.

Lares, na każdą grę narzekasz iż jej chciwi, pozbawieni dusz komercyjni producenci chcą na niej zarobić?

[Image: 88440151.gif]
05-06-2011 19:58
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lares838 Offline
*

Nie tylko po Minecrafcie jeżdżę. Rozumiem że nie podoba wam się moje podejście do sprawy i że ostro krytykuję, ale takie mam podejście do sprawy. A poza tym jak to śpiewał Stachursky "Taki Jestem" ^^
05-06-2011 21:07
appareil Offline
*

Quote:No to faktycznie pojechał, ale swoją drogą czemu miałby nie chcieć zapłaty za swoje dzieło.
Bo nie jest jeszcze skończone? ;>
05-06-2011 21:34
Falc00n Offline
*

(05-06-2011 21:07 )Lares838 Wrote:  Rozumiem że nie podoba wam się moje podejście do sprawy i że ostro krytykuję, ale takie mam podejście do sprawy.

Wspaniała argumentacja. Polonistka byłaby z Ciebie dumna.

@Appartus
Zgadzam się. Nie powinno się sprzedawać połowy produktu. No, ale skoro i tak znajdują się ludzie, którzy to kupują to nic nie poradzimy.
06-06-2011 11:05
Mide Offline
*

Nie powinno się sprzedawać czegoś nie zgodnego z opisem, a w opisie jest dokładna informacja że gra nie jest skończona (przez co jest tańsza od wersji końcowej). Patrząc w tym względzie wszystkie "żyjące" MMO są nie skończone więc nie powinno się sprzedawać nic do nich (tj premium kits itp). Imo ma prawo to sprzedawać o ile jest zgodne z opisem - a to czy kupisz to już Twoja indywidualna sprawa (co do minecraft'a to nie nie kupie :P bo mi się znudził już dawno).

06-06-2011 13:40
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Nowy Minecraft=Nowe problemy kam1997 11 3.958 11-07-2013 10:25
Last Post: senegha12
  Minecraft baku10x 15 4.628 18-04-2012 12:29
Last Post: Elwood
  Terraria - czyli drugi MineCraft zlyshogun 23 7.274 28-06-2011 14:56
Last Post: punio7

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)
Strona główna | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication | Forum GTAV.net.pl - Grand Theft Auto 5